Articolele din categoria SOCIAL:

Bricul Mircea, la ceas aniversar
BRICUL MIRCEA împlineşte 75 de ani. A cutreierat mări şi oceane cât pentru 14 ocoluri ale Pământului
Sâmbătă se împlinesc 75 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române a Navei Şcoală "Mircea". În toată această perioadă, nava a parcurs peste 300.000 mile marine, iar la bord s-au instruit mai mult de 6.000 de cadeţi. "Bricul MIRCEA" îşi sărbătoreşte anul acesta ziua alături de alte veliere, în portul Soci, pregătindu-se totodată pentru cea de-a doua cursă a regatei SCF Black Sea Tall Ships.
Medicii sfătuiesc populaţia să se vaccineze antitetanos Alt tip
ROMÂNIA, SUB BLESTEMUL APELOR. Medicii sfătuiesc oamenii să se vaccineze antitetanos
Chiar dacă vremea s-a mai îmbunat, pericolul de inundaţie nu trece. Hidrologii au prelungit avertizările cod galben şi portocaliu pentru râurile din sud. Iar începând din această dimineaţă, de la ora şase, a intrat în vigoare un cod galben de inundaţii pe Dunăre. De luni, însă, se trece la cod portocaliu. Avertizare e valabilă până pe 26 mai şi vizează judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. În continuare, situaţia e gracă în Vrancea, unde zeci de gospodării au fost inundate.
40% dintre români suferă de hipertensiune arterială Alt tip
Doi din trei români mor din cauza acestei afecţiuni: "La adulţi, această boală NU SE VINDECĂ"
Doi din trei români mor din cauza bolilor cardiovasculare şi patru din zece suferă de hipertensiune arterială. Datele arată că, la fiecare 30 de minute, un român suferă un infarct, iar la fiecare 20 de minute, un altul suferă un accident vascular cerebral, ambele afecţiuni, complicaţii ale hipertensiunii. De vină sunt stresul, alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul.
Cele 40 de maici se vor muta la un cămin social  Alt tip
ZECI DE MĂICUŢE, EVACUATE. Mănăstirea s-a crăpat, după ce dealul din apropiere a luat-o la vale
Zeci de măicuţe de la o mănăstire din judeţul Buzău au fost evacuate, după ce dealul de sub aşezământ a luat-o la vale cu tot cu chilii. Pereţii au crăpat şi riscă să se prăbuşească, iar autorităţile au oprit curentul electric şi gazele, pentru că alunecarea a pus în pericol reţelele. Monument istoric datând de la sfârşitul secolului al 16-lea, Mănăstirea Răteşti abia căpătase o finanţare europeană de 4 milioane de euro pentru reabilitare, însă acum e la un pas de dispariţie.
Dr. Mănucu-Adameșteanu: Osemintele din mormântul lui Brâncoveanu sunt acelea ale domnitorului martir
CONSTANTIN BRÂNCOVEANU, DESHUMAT. Ce au găsit arheologii în sicriul domnitorului martir
Cercetarea arheologică a zonei mormântului lui Constantin Brâncoveanu din biserica Sfântul Gheorghe Nou confirmă descoperirile anterioare, din anii 1932 și 1985, osemintele fiind acelea ale domnitorului sfânt martir, a afirmat vineri dr. Gheorghe Mănucu-Adameșteanu, responsabil șantier arheologic, arheolog expert, într-o conferință de presă desfășurată la Muzeul Municipiului București - Palatul Șuțu.