Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic / Foto: Profi Media
Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic
Uleiul de palmier a devenit unul dintre cele mai răspândite ingrediente alimentare nesănătoase. Îl regăsim, cu preponderență, în produse lactate și patiserie sau cofetărie. Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic l-a numit "catastrofă nutrițională" deoarece este mai bogat in grăsimi saturate decât untul sau alte produse de origine animală. Cum acest tip de ulei este livrat sub tot felul de denumiri înșelătoare, iată cum de dăm seama dacă avem un produs care conține ulei de palmier.
Pui ingalbenit
Bomba din hipermarketurile românești: pui îngălbeniți, împănați cu tulpini de sallmonela periculoase
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţiil afirmă Constantinescu, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.
Branza
Cum recunoști brânza plină de chimicale din piețe și hipermarketuri
Într-o lume ideală, toate produsele lactate pe care le consumăm ar fi pure, naturale și lipsite de aditivi artificiali. Realitatea însă ne prezintă adesea o imagine diferită, în care brânza și alte produse lactate pot fi pline de aditivi și substanțe chimice menite să prelungească termenul de valabilitate, să îmbunătățească aspectul și textura, sau chiar să intensifice gustul. Distingerea între brânza naturală și cea încărcată cu chimicale poate fi esențială pentru sănătatea ta.