Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Pui ingalbenit
Bomba din hipermarketurile românești: pui îngălbeniți, împănați cu tulpini de sallmonela periculoase
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţiil afirmă Constantinescu, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.
Branza
Cum recunoști brânza plină de chimicale din piețe și hipermarketuri
Într-o lume ideală, toate produsele lactate pe care le consumăm ar fi pure, naturale și lipsite de aditivi artificiali. Realitatea însă ne prezintă adesea o imagine diferită, în care brânza și alte produse lactate pot fi pline de aditivi și substanțe chimice menite să prelungească termenul de valabilitate, să îmbunătățească aspectul și textura, sau chiar să intensifice gustul. Distingerea între brânza naturală și cea încărcată cu chimicale poate fi esențială pentru sănătatea ta. 
Cum recunoști peștele proaspăt. ANPC, sfaturi pentru un consum sigur
Cum recunoști peștele proaspăt. ANPC, sfaturi pentru un consum sigur. De ce pungile cu produse congelate NU trebuie să aibă gheață în ele
Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a transmis, duminică, o serie de sfaturi pentru consumatorii care doresc să cumpere peşte şi produse din peşte, în perioada sărbătorii Bunei Vestiri şi a Floriilor. El le recomandă acestora să fie foarte atenţi la aspect şi să nu achiziţioneze produse cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate.