Cel mai bun aliment pentru diabetici. Este o legumă banală care scade rapid glicemia Cel este bun pentru diabetici este o legume banală, care se găsește la piață și în orice magazine alimentar. Este vorba despre pătrunjel. Doctorii recomandă atât pătrunjelul verde, cât și pe cel uscat. Este ideal în cazul celor care suferă de diabet.
Alimente care combat depresia. Ce trebuie să mănânci pentru a avea o dispoziție excelentă Starea de spirit și dispoziția ne poate fi influențată de anumite alimente. Astfel că, atunci când sunteți la pământ cu dispoziția, trebuie să știți ce alimente să consumați pentru a vă crește buna dispoziție. Iată câteva alimente care combat depresia.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci covrigi calzi pe stomacul gol Dacă mănânci câte un covrig dimineaţă, în drum spre serviciu, ar fi bine să renunţi la acest obicei.
Planta care ajută memoria. Este considerată planta minților lucide. O folosești și tu în bucătărie, dar sigur nu știai câte beneficii are pentru sănătate Această planta binecuvântată este folosită în zilele noastre pentru a condimenta fripturile. Însă, planta are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind supranumită “planta minților lucide.”
Alerta lansată de Societatea Română de Alergologie. Noul pericol aeropurtat în România După ce ambrozia a fost considerată principalul aeropurtat alergen în România încă din 2008, cercetătorii au descoperit anul acesta un nou agent extrem de periculos: mucegaiurile. Acești fungi sunt în prezent studiați de specialiștii din Timișoara, iar concluziile vor fi împărtășite experților din întreaga Europă.
ALARMANT: numărul cazurilor de diabet, obezitate și hepatită au explodat! Ce spun medicii Crește numărul românilor diagnosticați cu diabet și obezitate, iar aproape 60% dintre oameni sunt predispuși la diabet. Sunt cifre alarmante care vin de la specialiștii care au mers în sate și au oferit servicii medicale pentru români. Datele mai arată că 78% dintre românii care au grad de obezitate nu au fost la medicul de familie.
Gură-mână-picior, cea mai contagioasă dintre bolile sezonului cald. Cum o recunoaștem după primele simptome Boala gură-mână-picior este o infecție virală, contagioasă, frecventă la copiii cu vârsta de până la 5 ani, dar care poate afecta atât adulții, cât și vârstnicii cu un sistem imun slăbit, mai ales în sezonul cald al vacanței de vară.
Băutura banală care este un adevărat panaceu universal. Sigur și tu o consumi, dar nu știai câte beneficii are pentru sănătate Este vorba despre apa cu lămâie, această băutură atât de populară în întreaga lume. Este renumită, în primul rând, pentru că ajută la pierderea în greutate. Deși este aparent banală, are mult mai multe beneficii decât crezi. Iată despre ce este vorba.
Un apel fals la 112 putea să-i aducă sfârșitul unei femei care intrase în șoc anafilactic. Gestul inconștient care a revoltat personalul medical O glumă sinistră a unui sucevean, care a solicitat abuziv o ambulanță la 112, era să se transforme într-un coșmar pentru o femeie de 45 de ani care a intrat în șoc anafilactic după înțepătura unei viespi și care a avut nevoie urgentă de intervenția medicilor.
Ce simptome are boala „mâncătoare de carne”. Bacteria se răspândește rapid în România Recent, preocupările au crescut în jurul răspândirii Sindromului Șocului Toxic Streptococic (STSS), cauzat de o bacterie cunoscută sub numele de „mâncătoare de carne”, în mai multe țări, inclusiv Japonia și România. Chiar dacă România raportează cazuri sporadice ale acestei afecțiuni grave, Japonia a văzut o creștere alarmantă a numărului de infecții, ajungând la peste 1.000 de cazuri în primele șase luni ale anului 2024.
Ce alimente nu ar trebui să ții niciodată în frigider. Își schimbă compoziția și devin nocive pentru sănătate Unele alimente nu ar trebui ținute niciodată în frigider, cu toate că majoritatea gospodinelor nu știu acest lucru. Iată ce se poate întâmpla cu unele alimente dacă sunt depozitate în frigider.
Alimente de evitat pe timp de vară. Sfaturi de la medici: „Se digeră greu şi ne încălzesc temperatura corpului” Există alimente recomandate pentru a face față căldurii intense, însă există și unele pe care ar trebui să le evităm în timpul verii. Aceste alimente pot îngreuna digestia, încălzi corpul sau provoca deshidratare.
Cum scapi rapid de mirosul de usturoi din gură. Remedii care combat această neplăcere Mirosul de usturoi din gură poate fi extrem de neplăcut, atât pentru cel care l-a consumat, dar mai ales pentru cei din jurul lui. Iată câteva remedii care te vor ajuta să scapi de mirosul neplăcut din gură, după ce ai mâncat usturoi.
Ce este strict interzis să bei pe caniculă. Dăunează organismului chiar și în cantități mici În timpul verii, când temperaturile ating valori extreme, anumite băuturi pot deveni periculoase pentru sănătate, chiar și în cantități mici. Prof. dr. Vlad Ciurea atrage atenția asupra riscurilor asociate consumului de alcool în aceste condiții.
Ce boli poți lua de la piscină. Riscuri la care te expui când folosești bazinele publice. Pericolul este mare Ce boli poți lua de la piscină și cât de periculos este să faci baie în bazinele publice. Iată cum te poți proteja pentru a evita astfel de neplăceri.
O doctoriță și-a bombardat colegele cu fantezii sexuale, iar pe pacienți - cu diagnostice greșite. Situație halucinantă, într-un spital din România O doctoriță de la Spitalul Județean din Oradea își exasperează colegele cu live-uri și postări pe internet, inclusiv în timpul serviciului, pentru a le transmite declarații de dragoste, „pasiune” cu atât mai greu de tolerat cu cât a ajuns să comită greșeli profesionale grave, ce pot pune sănătatea și chiar viața pacienților în pericol.
Înghețată de casă. Desertul de sezon care se prepară repede și nu conține conservanți sau coloranți Cea mai naturală rețetă de înghețată de casă. Se prepară repede și este un desert de sezon apreciat de toată lumea. Itată rețeta care este sută la sută naturală, fără conservanți sau coloranți.
Cât de sănătoase sunt, de fapt, roșiile crăpate? Acum că știi, mai mănânci? În fiecare vară, când roșiile încep să ajungă la maturitate, ne întrebăm dacă este în regulă să mâncăm acele roșii cu crăpături. Această întrebare poate provoca multe discuții în familie sau între prieteni, iar opinia generală pare să fie împărțită.
Planta care are de 4 ori mai multă vitamina C decât lâmâia. Elixir pentru sănătate la doar 1 leu! O plantă pe care o găsești pe toate tarabele din piață este un adevărat elixir pentru tinerețe.
Plantele care atrag energia pozitivă și bunăstarea în casă. Te scapă de depresie și te ajută să ai un somn odihnitor Plante care atrag energia pozitivă și aduc prosperitate în casă. Iată care sunt acestea și de ce nu trebuie să îți lipsească din locuință.
Cât de periculoasă este pălinca din sticlele de plastic. Afectează grav sistemul hormonal Pălinca și țuica sunt băuturi tradiționale românești apreciate, însă păstrarea lor în sticle de plastic poate reprezenta un pericol major pentru sănătate. Un studiu recent atrage atenția asupra riscurilor consumului de alcool din sticle de plastic, subliniind că aceste recipiente pot declanșa perturbări hormonale și pot crește riscul de diabet de tip 2.
Ceaiuri cu efect energizant. Pot înlocui cu succes cafeaua și te vor scoate instant din starea de somnolență Ceaiuri care au efect energizant și pot înlocui cu succes cafeaua. Te vor revigora și energiza instant.
La ce oră nu trebuie să iei decizii mari. Dr. Vlad Ciurea îi învață pe români un truc mai puțin știut Atunci când te afli în fața unei decizii importante, este esențial să fii atent la momentul ales pentru a lua acea hotărâre. Medicul Vlad Ciurea subliniază că nu orice oră din zi este propice pentru a lua decizii majore. De fapt, există un moment specific în care riscul de a face greșeli colosale este mult mai mare. Surprinzător, capacitatea noastră de a lua decizii este strâns legată de ora din zi.
Cum verifici dacă pepenele roșu este copt și dulce: cum trebuie să fie codița De fiecare dată când mergi la piață pentru a cumpăra un pepene roșu, încerci să-l alegi pe cel mai copt, cel mai dulce, cel mai cel. Cu toții vrem asta. În cazul în care nu vrei să-i faci dop pentru a-l gusta, există alte metode prin care poți să alegi cel mai copt pepene roșu.
Ce se întâmplă dacă îți clătești părul cu ceai de mentă sau de rozmarin. Nu vei mai apela la produsele cosmetice costisitoare. Trucuri pentru a avea o podoabă capilară de invidiat Ce trebuie să știi pentru a avea un păr frumos, bogat, strălucitor și sănătos. Trucuri rapide de îngrijire a podoabei capilare, folosind doar ingrediente naturale și la îndemâna oricui. Poți scăpa de părul gras, uscat sau casat, apelând la acetse mici trucuri.
Planta care ajută la mângâierea sufletului. Vindecă inima și este recomandată celor care suferă de anxietate Din cele mai vechi timpuri plantele medicinale au fost folosite pentru tratarea diverselor afecțiuni. Pentru a trata bolile cardiace păducelul este considerată planta supremă pentru inimă. Iată ce beneficii are și de ce se mai spune că ajută la mângâierea sufletului.
Ce este „stresul strategic” și cum te poate ajuta să trăiești mai mult Cercetătorii vorbesc tot mai des despre hormeza sau ideea că anumiți factori de stres („stresori hormetici”) pot declanșa o serie de procese celulare care îmbunătățesc sănătatea generală.
Cum protejăm copiii pe caniculă. Iată 10 metode eficiente Canicula face ravagii, iar printre cei afectați sunt și copiii, pe care trebuie să îi ferim, cât putem de mult, de razele nocive ale soarelui în această perioadă de căldură extremă.
Motivul uluitor pentru care NU trebuie să mai mănânci niciodată pepene cu pâine Am auzit, poate, la bunici, că pepenele roșu nu conține decât apă şi zahăr, însă acesta este, de fapt, un aliment foarte nutritiv. Are un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ca să nu amintim și de numărul foarte mic de calorii.
Bolile pot fi citite pe unghii. Cum poți recunoaște afecțiunile de care suferi, analizându-ți unghiile Unele afecțiuni pot fi identificate doar analizându-ți unghiile. Atunci când acestea suferă anumite modificări la structură, formă sau culoare specialiștii spun că organismal suferă de anumite boli. Iată despre ce este vorba.