Studiu-ȘOC! Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și ne reduc viața cu peste 10% Consumul unor cantități mai mari de alimente ultraprocesate poate scurta durata de viața cu peste 10%, potrivit unui nou studiu
STUDIU. Doar 39% dintre români apreciază sistemul sanitar de stat. România, printre codașele UE la capitolul sănătate Sistemele publice de sănătate din Europa se confruntă cu o nemulțumire în creştere a cetăţenilor în ceea ce priveşte serviciile oferite. Iar România nu face excepție. Doar 39% dintre români sunt mulțumiți cu ce le oferă spitalele de stat.
Cât și când stăm la plajă? Sfatul MEDICULUI Dorința doamnelor si domnișoarelor de a arăta bine, de a fi bronzate - bronz ce se obține printr-o expunere prelungită la soare sau la radiații UV artificiale, dar și scăderea stratului protector de ozon - au dus la o creștere a incidentei afecțiunilor pielii generate de razele de soare.
Fructele menționate în Biblie, adevărate remedii pentru trup. De ce trebuie să le introduci în alimentația ta Fructele menționate în biblie sunt adevărate remedii pentru trup. Ele erau consumate în vechime, atât pentru a trata cât și pentru a preveni diverse afecțiuni. Sunt la îndemâna oricui și ar trebui consumate în mod frecvent, deoarece aduc beneficii deosebite sănătății. Iată șase dintre fructele menționate în cărțile sfinte ale religiilor.
Beneficiile uimitoare ale tratamentului facial cu melci vii. Ai curaj să încerci terapia? Una dintre cele mai moderne tehnici de înfrumuseţare a pielii este terapia cu melci.
România sub caniculă. Leacuri băbești împotriva arsurilor solare Efectele negative pe termen lung cauzate de expunerea în exces la soare, precum cancerul de piele, ridurile pot fi evitate.
Alimente pentru bărbați. Stimulează producerea de testosteron și cresc virilitatea masculină Aceste alimente ar trebui introduse în alimentația fiecărui bărbat, deoarece stimulează producția de testosteron și cresc virilitatea, dar și masa musculară.
Canicula afectează rațiunea! A crescut numărul incidentelor violente, de la „simple” bătăi pe stradă, la împușcături Căldura extremă pare să ducă oameni către un comportament la fel de extrem. Un val de căldură poate avea efecte multiple asupra chimiei creierului uman, astfel că în cele mai calde zile ale verii au loc mai multe scandaluri și incidente violente.
Planta supremă pentru relaxare. Îți conferă un somn odihntor și induce o stare de calm. Sigur nu știai că are atât de multe beneficii Planta supremă pentru relaxare, care conferă un somn odihnitor și relaxant. În această perioadă este sezonul lavandei, planta pe care trebuie să o ai în casă. Iată de ce.
Ce se întâmplă în corp dacă ții un cățel de usturoi în gură. Efectul este surprinzător de benefic Ce se întâmplă în organism atunci când ținem un cățel de usturoi în gură. Efectul este surprinzător de benefic. Iată despre ce este vorba.
De ce trebuie să mănânci zilnic o banană. Beneficiile sunt multiple. Sigur nu știai asta De ce trebuie sa mănânci zilnic câte o banană. Sigur nu știai asta. Beneficiile sunt multiple. Iată despre ce este vorba.
Şedinţe de terapie cu câini, în spitalele din România Pacienţii din spitalele ilfovene vor face şedinţe de terapie cu câini, care le vor aduce beneficii fizice şi emoţionale şi le vor accelera procesul de vindecare, prin proiectul "HAM grijă de tine!", implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, în colaborare cu Asociaţia Clubul Câinilor Utilitari.
Planta care ține răul la distanță. Folosită în ritualurile de magie, este, de fapt, cel mai puternic remediu pentru calmarea stărilor de nervozitate Planta ideală pentru calmarea stărilor de nervozitate, dar și pentru a trata afecțiunile la stomac crește pe toate câmpurile. Deși nu este apreciată pe măsura beneficiilr pe care le oferă, această plantă a fost considerată în vechima ca fiind o plantă protectoare cu puteri magice. Iată despre ce este vorba și cât de benefică este această plantă medicinală.
Leguma de sezon care are proprietăți vindecătoare. Ajută digestia și elimină pietrele de la rinichi. Beneficiile sale nu se opresc aici Leguma de sezon care nu doar că este ideală pentru a prepara o salată delicioasă, dar pe lângă gustul său atât de plăcut are și numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi folosit și în cosmetica la domiciliu.
Alimente pe care trebuie să le introduci în alimentația ta dacă ai peste 50 de ani. Vei vedea rezultatele în scurt timp Alimente recomandate celor care au peste cincizeci de ani. Trebuie introduse neapărat în alimentație, deoarece sunt esențiale pentru a vă menține în formă și a vă asigura toți nutrienții necesari unui organism sănătos.
Cum poți scăpa de pistrui și petele solare inestetice. Metode naturale și la îndemâna oricui Dacă pentru unele persoane pistrui sunt la modă, pentru altele pot să reprezinte o neplăcere. Multă lume se confruntă cu această problemă, în special vara, după expunerea la soare. Iată câteva metode naturale și la îndemâna oricui pentru a scăpa de aceste pete inestetice d epe față și corp.
Ce trebuie să știi dacă te mușcă o căpușă și care sunt pașii de urmat pentru îndepărtarea acesteia Una dintre problemele cu care se confruntă multă lume, mai ales persoanele care adoră natura, se numără căpușele. Ce trebuie să știi dacă te mușcă o căpușă și care sunt pașii de urmat, dar și cum trebuie să gestionezi situația.
Ce sunt, de fapt, bananele roşii. Fructele bizare cu proprietăți nebănuite Bananele roșii, cunoscute și sub numele de Red Dacca, sunt originare din Costa Rica. Mai sunt cunoscute și sub numele de banane roșii Claret, cubaneze, jamaicane sau Cavendish. Conținutul galben al bananei este acoperit de o coajă roșie strălucitoare înspre violet. Sunt de obicei mai mici decât cele galbene. Diferențele de gust nu sunt mari, dar muți spun că cele roșii sunt mai gustoase. Aceste banane cresc în Asia și America de Sud.
Bebeluș de 7 luni, înțepat de 30 de ori pentru o branulă. Caz șocant într-un spital din România Caz șocant la camera de gardă din Târgu Jiu, unde o mamă a trăit clipe de coșmar alături de fiul ei. După ce micuțul de 7 luni a fost internat pentru enterocolită, asistentele l-au înțepat cu acul de aproximativ 30 de ori pentru a-i monta o branulă. În acest caz a fost deschisă o anchetă.
Noi SERVICII MEDICALE de depistare și confirmare a unor BOLI GRAVE, disponibile de la 1 iulie. Sunt valabile inclusiv pentru persoanele NEASIGURATE De la 1 iulie se introduc pachete de servicii medicale de care pot beneficia persoanele asigurate și neasigurate, pe principalele paliere de asistență medicală, în scopul depistării unor afecțiuni grave, respectiv cancerele, hepatitele cronice B și C, iar la gravidă și HIV/SIDA.
Marea recalculare. Cine aduce acasă vestea pensionarilor. Anunțul ministrului Muncii Cum era de așteptat, Poșta Română rămâne, și de data aceasta, prietenul de nădejde al pensionarilor, și va livra acasă plicurile cu deciziile de recalculare.
De ce ne simțim obosiți pe caniculă? Un celebru medic explică fenomenul Prof. dr. Vlad Ciurea a enumerat în cadrul unui post TV motivele pentru care resimțim o senzație de oboseală accentuată atunci când temperaturile sunt foarte ridicate și a oferit câteva sfaturi esențiale pentru a combate acest disconfort.
Descoperire genetică majoră: obezitatea este determinată de codul genetic Obezitatea nu este doar o problemă de alimentație și exerciții fizice, ci poate avea și cauze genetice, conform unor cercetări recente. Studiul, realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie, a identificat un "declanșator genetic clar pentru obezitate", a declarat dr. Mattia Frontini, autorul principal și profesor de biologie celulară la Universitatea din Exeter.
Legătura dintre mâncatul emoțional și anxietatea. Cât de periculoase sunt grăsimile asupra organismului Într-un nou studiu, cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în grăsimi saturate poate intensifica anxietatea pe termen lung, perturbând microbiomul intestinal și influențând expresia genelor legate de neurotransmițători în creier. Aceste concluzii ridică semne de alarmă cu privire la efectele pe care anumite alimente le pot avea asupra sănătății mintale, alături de riscurile deja cunoscute pentru sănătatea fizică.
Măști faciale cu efect de lifting. Se prepară acasă și sunt 100% naturale. Rezultatele sunt vizibile imediat Aceste măști faciale cu efect de lifting, te vor face să ai un ten strălucitor și relaxat. Ele pot fi preparate acasă, foarte ușor, sunt naturale, doar din plante medicinale, nu sunt costisitoare și sunt la îndemâna oricui. Iată despre ce este vorba.
Cum sa prepari salata de avocado. Cea mai simplă rețetă de guacamole. Ideală și în zilele de post Salata de avocado sau guacamole este unul dintre cele mai apreciate, gustoase și sănătoase preparate. Se pregătește rapid și simplu și este ideal în zilele de post, dar nu numai.
Beneficiile expunerii la soare. De ce este bine să facem plajă și ce efecte are soarele asupra organismului Expunerea la soare are numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Iată de ce este recomandat să stăm la soare.
5 motive pentru a consuma ceai de căpșuni: Beneficii remarcabile pentru sănătate Ceaiul de frunze de căpșuni, deși nu la fel de cunoscut ca alte tipuri de ceai, se dovedește a fi o alegere excelentă datorită gustului său plăcut și numeroaselor beneficii pentru sănătate. De la susținerea digestiei la ameliorarea simptomelor anemiei și îmbunătățirea sănătății pielii, acest ceai poate aduce îmbunătățiri semnificative stării generale de bine. Iată cinci motive pentru a-l include în dieta ta zilnică.
Alimente ultraprocesate ar trebui să aibă pe etichete avertismente întocmai ca produsele din TUTUN! Pericol uriaș pentru sănătate Oamenii de știință trag un semnal de alarmă în privința alimentelor ultra-procesate: sunt extrem de periculoase și ar trebui să aibă pe etichete avertismente scrise întocmai ca produsele din tutun! Omul de știință brazilian Carlos Monteiro, cel care a inventat termenul de ”mâncare ultraprocesată” a avertizat că acestea provoacă boli grave și chiar moarte prematură.
Nu mai arunca zațul de cafea. Iată ce poți face cu el. Sigur nu știai asta Zațul de cafea poate avea întrebuințări despre care nu știai. Iată de ce nu trebuie să-l mai arunci și ce poți face cu el.