Articolele din categoria POLITICĂ:

Analiză Stratfor. Care este principala provocare geografică a României în acest moment
Analiză Stratfor. Care este principala provocare geografică a României în acest moment
Criza din Ucraina a relansat temerile tradiționale ale României cu privire la o agresiune străină și a relansat strategia țării de a deveni mai independentă din punct de vedere energetic. Bucureștiul este îngrijorat de evenimentele din Moldova vecină, unde regiunea separatistă Transnistria se află sub influență rusă, și de evenimentele din Marea Neagră. Ca o țară înconjurată de mari puteri, principala provocare geografică a României este să rămână unită și să limiteze influența străinilor, apreciază agenția Stratfor, care a postat recent un video de două minute intitulat "Provocarea geografică a României".
Predoiu, ironic la adresa lui Ponta: Trebuie să îl menajăm şi să-l dăm afară de la Guvern
Predoiu, ironic la adresa lui Ponta: Trebuie să îl menajăm şi să-l dăm afară de la Guvern
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat, duminică, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că premierul Victor Ponta trebuie să plece de la Guvern, "până nu transformă ţara într-un mare experiment al dedublării de tip ceauşist", ironizând anunțul președintelui PSD conform căruia, luni, va avea loc la Parlament evenimentul "3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu", unde sunt invitaţi toţi parlamentarii care au votat, în urmă cu trei ani, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu.
Dan Mihalache
Narcisa Iorga, despre avionul închiriat de Administrația Prezidențială. Ce spune despre consilier
În contextul controversatei decizii a Administrației Prezidențiale de a închiria un avion privat pentru a se deplasa, joi, la reuniunea de urgență a Consiliului European, membra CNA, Narcisa Iorga, se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă nu ar trebui cumva schimbat din funcție și consilierul Dan Mihalache, făcând referire și la "retragerea" de la Cotroceni a fostei purtătoare de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis.
Alexandru Cumpănaşu şi ambasadorul Turciei la Bucureşti. Captură Realitatea TV Alt tip
Ambasadorul Turciei la Bucureşti, despre relaţiile dintre cele două ţări: "Consolidate"
România e membră a Uniunii Europene, Turcia, nu. Dar ambele state sunt partenere în NATO şi împart cu Polonia, elemente ale scutului antirachetă american. În relaţia noastră politică nu există nicio problemă, a ţinut să subliniete ambasadorul Turciei la Bucureşti. Invitat la emisiunea "Ambasador România" moderată de Alexandru Cumpănaşu, diplomatul a vorbit despre vizita preşedintelui Tayyip Erdogan la Bucureşti, dar şi despre poziţia afişată de Ankara în relaţia cu Rusia sau cu Bruxellesul.
Gorghiu: Mai avem până la valorificarea integrală a șansei europene a României
Gorghiu: Mai avem până la valorificarea integrală a șansei europene a României
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, sâmbătă, pe pagina personală de Facebook, cu ocazia împlinirii a zece ani de când România a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, că reprezintă "unul dintre marile succese de politică externă ale României - probabil cel mai important din întreaga perioadă postbelică", însă a ținut să sublinieze faptul că "mai avem până la valorificarea integrală a șansei europene a României".
Iohannis: Aderarea la Schengen și adoptarea monedei euro rămân procese de integrare nefinalizate
Iohannis: Aderarea la Schengen și adoptarea monedei euro rămân procese de integrare nefinalizate
Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia aniversării a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României (şi Bulgariei) la Uniunea Europeană. Iohannis subliniază faptul că "semnarea Tratatului de aderare a venit după un proces dificil de negocieri, care a marcat transformări profunde în multe domenii ale vieţii economico-sociale", și care a demonstrat faptul că "elitele politice și societatea sunt capabile să-și unească eforturile în direcția unor obiective naționale majore". Cu toate acestea, șeful statului punctează că "există, încă, procese de integrare nefinalizate".
Ziua Internaţională a Cărţii. Ministrul Culturii, gafă uriaşă: Hamlet, unul din cei mai mari scriitori Exclusiv
Ministrul Culturii, gafă "uriaşă": Hamlet, unul din cei mai mari scriitori
Cărţile au fost celebrate, vineri, în întreaga lume! În Capitală şi la Cluj-Napoca, mii de cărţi şi-au aşteptat cititorii. Organizatorii i-au provocat pe oameni la un maraton de citit, dar şi să formeze cel mai mare lanţ uman în jurul clădirilor simbol din cele două oraşe. Prezent la un eveniment, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a făcut o gafă de proporţii, confundând personajul cu autorul, respectiv pe Hamlet cu William Shakespeare. Ministrul s-a corectat imediat însă. Declaraţiile au fost făcute într-un scurt interviu acordat Realitatea TV.
Emil Hurezeanu despre atentatul terorist din Paris
Emil Hurezeanu, anunț de ultima oră despre numirea sa ca ambasador în Germania
 Emil Hurezeanu, al carui nume a fost vehiculat ca varianta pentru postul de ambsador al Romaniei in Germania, are cetatenia germana si este asociat intr-o firma cu Michael Schmidt, un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis in campania electorala. Reamintim ca postul de ambasador al Romaniei in Germania este vacant, dupa revenirea in tara a lui Lazar Comanescu, actualmente consilier prezidential al lui Iohannis.  Iată care a fos declarația lui Hurezeanu: "Inca n-au fost intrunite conditiile ca sa raspund cu <> sau <>. Work in process".