Articolele din categoria MEDIU:

Mircea Fechet, despre programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Când ar putea fi dat startul: precizări importante
Mircea Fechet, despre programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Când ar putea fi dat startul: precizări importante
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că programele Rabla Clasic şi Rabla Plus sunt, în prezent, în consultare publică. Ministrul a precizat însă că după ce vor fi finalizate ghidurile şi va fi aprobat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, atunci poate începe derularea acestora. "Cu siguranţă se va întâmpla, la fel ca în alţi ani, în primăvara acestui an”, a declarat  Fechet.
RetuRO deschide un nou centru în Giarmata
RetuRO deschide un nou centru în Giarmata, asigurând alte 32 de noi locuri de muncă verzi în județul Timiș - FOTO
RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide cel de-al doilea centru de colectare a ambalajelor de băuturi din țară, în cadrul parcului logistic din Giarmata, județul Timiș. Aici vor fi numărate, sortate și trimise spre reciclare doar recipientele de băuturi returnate de consumatori prin Sistemul de Garanție-Returnare, marcate cu cod de bare specific și logo-ul „Ambalaj cu garanție”.
Deșeuri
Peste 36 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în România prin punctele de frontieră Borş şi Nădlac. De unde venea marfa
Poliţiştii de frontieră de la Borş II (Bihor) şi Nădlac II (Arad), împreună cu angajaţi ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Protecţiei Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu peste 36 tone de deşeuri. Marfa venea din Ungaria și urma să ajungă la diferite firme din România.
Beny Steinmetz / Foto: Profi Media
Beny Steinmetz, miliardarul din spatele afacerilor de la Roșia Montană: tun de miliarde de dolari în România
Miliardarii din spatele proiectului de la Roșia Montană au afaceri uriașe în domeniul mineritului și a exploatării zăcămintelor de aur și diamante. Unul dintre ei, Beny Steinmetz, se află printre cei mai căutați indivizi de pe lista poliției române și a Interpolului. Cum a vrut Steinmetz să dea un tun de miliarde în România, dar și ce legături are cu mediul politic din țara noastră aflați din materialul următor.