Articolele din categoria MEDIU:

RetuRO deschide un nou centru în Giarmata
RetuRO deschide un nou centru în Giarmata, asigurând alte 32 de noi locuri de muncă verzi în județul Timiș - FOTO
RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide cel de-al doilea centru de colectare a ambalajelor de băuturi din țară, în cadrul parcului logistic din Giarmata, județul Timiș. Aici vor fi numărate, sortate și trimise spre reciclare doar recipientele de băuturi returnate de consumatori prin Sistemul de Garanție-Returnare, marcate cu cod de bare specific și logo-ul „Ambalaj cu garanție”.
Deșeuri
Peste 36 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în România prin punctele de frontieră Borş şi Nădlac. De unde venea marfa
Poliţiştii de frontieră de la Borş II (Bihor) şi Nădlac II (Arad), împreună cu angajaţi ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Protecţiei Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu peste 36 tone de deşeuri. Marfa venea din Ungaria și urma să ajungă la diferite firme din România.
Beny Steinmetz / Foto: Profi Media
Beny Steinmetz, miliardarul din spatele afacerilor de la Roșia Montană: tun de miliarde de dolari în România
Miliardarii din spatele proiectului de la Roșia Montană au afaceri uriașe în domeniul mineritului și a exploatării zăcămintelor de aur și diamante. Unul dintre ei, Beny Steinmetz, se află printre cei mai căutați indivizi de pe lista poliției române și a Interpolului. Cum a vrut Steinmetz să dea un tun de miliarde în România, dar și ce legături are cu mediul politic din țara noastră aflați din materialul următor.  
Roșia Montană, mărul otrăvit. Cine decontează, de fapt, prețul corupției? / Foto: Inquam Photos
Roșia Montană, mărul otrăvit. Cine decontează, de fapt, prețul corupției? Complicitatea PSD și efectul de domino al "tâmpeniilor făcute de alții"
România este bună. Bună de plată! Din nou! Potrivit informațiilor date "pe surse" de Guvernul Ciolacu, va urma să plătim despăgubiri de peste 2 miliarde de dolari dacă vom pierde procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană. În procesul cu statul român, compania a solicitat inițial, prin actele depuse la dosar, despăgubiri în valoare de 3,3 miliarde de dolari. Decizia va fi anunțată pe 10 februarie. Ce carte va juca însă PSD, partidul care se face vinovat de catastrofa economică ce ar urma să se abată asupra noastră? Dacă pentru nevoile fermierilor și ale transportatorilor nu a găsit resurse, va găsi oare bani să plătească PREȚUL CORUPȚIEI? 
Cât este voucherul la Rabla 2024. Foto/Arhivă
Când începe Rabla 2024. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi banii de voucher
Anul trecut, cei care au vrut să scape de mașinile vechi au avut la dispoziție trei programe: Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. Primele două programe, Clasic și Plus, presupun acordarea unei reduceri la achiziția unei mașini noi pentru cei care duc la casat vechiul vehicul. În schimb, programul Rabla Local permite acordarea unui stimulent financiar, fără ca beneficiarul să fie obligat să-și cumpere o altă mașină.