Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Arhiva secretă a SIPA
Cum s-au furișat Monica Macovei și Dan Tăpălagă în arhiva SIPA, în 2005. Justiția din România, în pericol major!
Fără doar și poate, anul 2005 a reprezentat apogeul în cariera politică a Monicăi Macovei, dar și un punct de referință în cea a jurnalistă a lui Dan Tăpălagă, fost purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției condus la acea vreme de Macovei, și consilier politic al acesteia. În acel an, Tăpălagă și Macovei au intrat fără drept în sediul Arhivei SIPA, unde au stat mai multe ore. Totul a ieșit la iveală 12 ani mai târziu, când ambii ocupau poziții diferite. Culmea este că nici până astăzi nu se știe cu certitudine la secretele căror personaje-cheie au avut acces cei doi și, mai ales, ce au făcut cu ele. Subiectul nu este de ieri, de astăzi. În momentul în care jurnaliștii Realitatea PLUS l-au contactat pe Tăpălagă, acesta a refuzat să ofere un punct de vedere pe marginea acestui subiect.
Dosare
Documentele din Arhiva SIPA, folosite ca monedă de ȘANTAJ în timpul mandatului Monicăi Macovei? De ce era Dan Tăpălagă nelipsit din biroul fostului ministru
Dan Tăpălagă, jurnalistul sistemului paralel care a lansat atacuri fără precedent la adresa postului Realitatea PLUS, s-a aflat de mai multe ori în atenția colegilor săi din media datorită legăturilor cu fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, al cărui consilier a fost, presa vremii vorbind despre faptul că acesta ar "face parte din gașca care a intrat în arhiva SIPA ca la Disneyland".
Horațiu Potra / Foto: Inquam Photos
Percheziții informatice în dosarul lui Horațiu Potra. Anchetatorii caută informații despre posibile mișcări spontane
Sunt perchezitii informatice, joi dimineata, in dosarul lui Horatiu Potra. Anchetatorii vor analiza astazi calculatoarele si ale medii de stocare de date gasite acasa la cei care sunt pusi acum sub acuzare, dupa ce au fost opriti in trafic iar in masinile lor au fost gasite mai multe arme. Politisti banuiesc ca pregateau proteste in contextul anularii primului tur al alegerilor prezidentiale. Horatiu Potra a ajuns la sediul IGPR. 
Percheziții de amploare vizând o rețea infracțională imobiliară: terenuri strategice din București și Ilfov, în centrul investigațiilor
Percheziții de amploare vizând o rețea infracțională imobiliară: terenuri strategice din București și Ilfov, în centrul investigațiilor
O operațiune de anvergură desfășurată de autoritățile române a vizat destructurarea unei grupări infracționale implicate în tranzacții frauduloase cu terenuri situate în zone strategice din București și județul Ilfov. În urma a 47 de percheziții efectuate în Capitală și în alte șapte județe, 16 persoane au fost reținute, iar alte 10 au fost plasate sub control judiciar.
Clotilde Armand nu poate deveni parlamentar/ Foto: Inquam Photos
Lovitură pentru Clotilde Armand. Fosta primăriță nu poate fi validată SENATOR, după ce a fost declarată incompatibilă
Lovitură dură pentru fostul primar al sectorului 1 al Capitalei. Clotilde Armand este incompatibilă timp de trei ani cu orice funcție publică, ceea ce însemnă că nu-și poate prelua mandatul de senator USR, proaspăt câștigat în urma alegerilor parlamentare. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins anularea raportului prin care Agenţia Naţionale de Integritate a declarat-o  incompatibilă pe Armand, potrivit Realitatea Plus.
Instanța a constatat eroarea doar în urma sesizărilor din presă
Eroarea instanțelor în dosarul desecretizării documentelor CSAT. Cătălin Georgesu a "devenit" Călin Georgescu
Situație bizară în dosarul prin care s-a contestat desecretizarea documentelor din ședința CSAT pe tema alegerilor din România. Inițial, pe portalul instanțelor a apărut ca reclamant chiar Călin Georgescu, însă ulterior reprezentanții Curții de Apel au venit cu o rectificare: contestația a fost depusă, de fapt, președintele unei asociații pentru apărarea drepturilor omului pe care-l cheamă ...Cătălin Georgescu.