Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Interceptări halucinante. Octavian Bitu, către un afacerist : "Vreau mașină, mă! Vreau acum!"
Interceptări halucinante. Octavian Bitu, către un afacerist : "Vreau mașină, mă! Vreau acum!"
Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național - Sala Polivalentă din București, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi cerea unui om de afaceri bani și o mașină, în schimbul cărora ar fi urmat să renunțe la un proces civil și să prelungească contractul de închiriere pentru un teren. Miercuri seara, Tribunalul București a hotărât arestarea sa preventivă, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termenul legal de 48 de ore.
Reacţia ministrului Bănicioiu, după ce finul său, şeful Sălii Polivalente,a fost reţinut pentru mită Exclusiv
Reacţia ministrului Bănicioiu, după ce finul său, şeful Sălii Polivalente,a fost reţinut pentru mită
Ministrul Sănătăţii a oferit un punct de vedere, în exclusivitate jurnalistului Rareş Bogdan, după reţinerea lui Octavian Bitu, şeful Sălii Polivalente şi vicepreşedintele PSD sector 4, pentru şantaj şi mită. Bănicioiu a confirmat că este naşul de botez al unuia dintre copiii lui Octavian Bitu, precizând că nu ştia ce se întâmplă şi că nu este responsabil pentru actele finului său, dar că speră ca justiţia să îşi facă datoria, dacă Bitu este vinovat. 
Căutiș, dezvăluire de ultimă oră: Cum a anulat Bica o investigație făcută de România și Cipru Exclusiv
Căutiș, dezvăluire de ultimă oră: Cum a anulat Bica o investigație făcută de România și Cipru
Jurnalistul Kamikaze, Alexandru Căutiș, a dezvăluit, marți seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, cum fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, în perioada exercitării funcției, a intervenit pe lângă un procuror, care se ocupa de un dosar în care era vizat Horia Simu, pentru ca omul de afaceri să beneficieze de NUP. Concret, Bica a făcut presiuni astfel încât dosarul lui Horia Simu să fie clasat, înainte ca informațiile de la o comisie rogatorie, care funcționa între România și Cipru, să vină la procurori. Mai mult, potrivit jurnalistei Realitatea TV, Anca Vlădică, Bica a schimbat, într-o primă instanță, procurorul de caz și a adus un altul asupra căruia a demarat toate aceste presiuni, pentru a-l determina să claseze dosarul.
Liderul PSD Octavian Bitu, reținut de DNA. Sumă halucinantă pe post de mită
Liderul PSD Octavian Bitu, reținut de DNA. Sumă halucinantă pe post de mită
Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București și vicepreședinte PSD sector 4, a fost reținut, marți seară, pentru 24 de ore de către procurorii DNA, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și luare de mită, după ce a fost prins în flagrant delict. Informația, dată inițial pe surse de către Realitatea TV, că Bitu ar fi finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost confirmată ulterior în cadrul emisiunii, după ce Rareș Bogdan a citit un mesaj primit de la Bănicioiu.
Şerban Pop, fostul şef al ANAF
Alina Bica şi Şerban Pop, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă!
Şerban Pop, fostul şef ANAF, şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de mită. Cei doi sunt acuzaţi că au primit mită de la omul de afaceri Horia Simu pentru a-l favoriza într-un dosar DIICOT. Potrivit avocatei Alinei Bica, denunţătorul ar fi chiar fostul consilier Ionuţ Mihăilescu. Cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Nuțu și Sile Cămătaru, reținuți în arestul Poliției Capitalei
Nuțu și Sile Cămătaru, reținuți în arestul Poliției Capitalei
Frații Ion și Vasile Balint, alias Nuțu și Sile Cămătaru, împreună cu trei apropiați ai acestora au fost reținuți, vineri seară, după ce au fost aduşi, la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiaţi după altercaţia ce a avut loc, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde aceştia erau judecaţi. Ei au fost interogaţi în dosarul de loviri şi alte violenţe, deschis joi de poliţişti, în urma incidentului de la CAB.