Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Președintele liberal CJ Arad, Nicolae Ioțcu, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă
Președintele liberal CJ Arad, Nicolae Ioțcu, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă
Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, reținut vineri seară, la ora 21.30, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Timișoara, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "trafic de influență" și va fi prezentat sâmbătă Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.
AID, despre cazul violului de la Constanța: Atitudinea judecătorilor, inacceptabilă
AID, despre cazul violului de la Constanța: Atitudinea judecătorilor, inacceptabilă
Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) a transmis, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că în urma răspunsului primit din partea Parchetului General, cu privire la concluziile verificărilor interne efectuate într-un caz asemănător celui de la Vaslui, "rezultă o atitudine revoltătoare și inacceptabilă a magistraților judecători din cadrul Judecătoriei Constanța și a Tribunalului Constanța, care au decis în repetate rânduri scoaterea din arest preventiv și cercetarea sub control judiciar a celor 4 bărbați". Concret, în acest caz este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani a fost sechestrată timp de 2 zile într-un apartament din Constanța, violată și bătută de mai mulți bărbați. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) evidențiază un alt caz asemănător celui de la Vaslui, în care o tânără în vârstă de 22 de ani a fost sechestrată timp de 2 zile într-un apartament din Constanța, violată și bătută de mai mulți bărbați. - See more at: http://www.dcnews.ro/caz-revoltator-scos-la-iveala-de-aid-ce-a-transmis-parchetul-general_480834.html#sthash.eIrvJjC4.dpuf un alt caz asemănător celui de la Vaslui,
Președintele IICCMER: Trebuie să punem problema celor care au dat ordinul politic Exclusiv
Președintele IICCMER: Trebuie să punem problema celor care au dat ordinul politic
Preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda, a declarat, vineri seară, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, că paradoxul suprem al României postcomuniste este că "știm numele și prenumele victimelor, dar nu știm cine au fost făptuitorii", problema centrală fiind aflarea celor care "au dat ordinul politic", întrucât "de aici pornește totul". În acest sens, Preda a subliniat faptul că institutul trebuie să își îndrepte atenția spre "cei care în viață fiind, încă, au fost complici sau chiar făptași în sistemul acesta diabolic pe care îl cunoaștem cu toții".
Caz revoltător în Iaşi: Două fetiţe abuzate de un bărbat de 67 de ani. Bărbatul a fost reţinut
Violul de la Vaslui, tras la indigo la Caracal. La 18 ani, violată de patru tineri, de ziua ei
Oribilul caz de viol petrecut în judeţul Vaslui s-a repetat, luna trecută, şi în judeţul Olt, unde o fată de 18 ani a fost violată de patru tineri. Deşi incidentul a avut loc la jumătatea lunii trecute, cei patru suspecţi nu au petrecut nicio zi după gratii, ei fiind cercetaţi şi în prezent în libertate, după ce Parchetul Caracal a declinat competenţa soluţionării cazului către Parchetul Militar Bucureşti, unul dintre bărbaţi fiind militar.
Valeriu Ionescu, directorul CNAPMC
EXCLUSIV Raportul de Control al MT privind Portul Constanţa. Şeful CNAPMC, în vizorul DNA
Raportul Corpului de Control din cadrul Ministerului Transporturilor, prezentat în EXCLUSIVITATE de REALITATEA.NET, privind neregurile din Portul Constanţa, îi scoate în faţă pe Valeriu Ionescu, şeful Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) şi Decebal Şerban, directorul adjunct al CNAPMC, ambii apropiaţi ai fostului primar, Radu Mazăre. Peste zece contracte au fost găsite cu probleme, dintre care cel puţin şase implică posibile fapte de natură penală.
Ducu Bertzi, audiat la Parchet în legătură cu înființarea Radio Chișinău
Ducu Bertzi, audiat la Parchet în legătură cu înființarea Radio Chișinău
Cântărețul Ducu Bertzi, membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), a fost audiat, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în legătură cu modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău de către SRR împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de casa de avocatură care îl reprezintă pe Ducu Bertzi.
RADET: Vom reclama în instanță că ELCEN încarcă factura bucureștenilor
RADET: Vom reclama în instanță că ELCEN încarcă factura bucureștenilor
Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a anunțat, joi, reclamarea în instanță că ELCEN încarcă factura bucureștenilor în ceea ce privește agentul termic, în condițiile în care "Legea energiei interzice subvenția încrucișată între costurile aferente producției de energie termică și cele aferente producției de energie electrică". RADET suspectează faptul că "în Capitală, ELCEN transformă parte din costurile de producție a energiei electrice pe costurile de producție a energiei termice".
Dosarul Mită la PSD: Ioan Niculae, 2 ani și jumătate de închisoare cu executare.Bunea Stancu, 3 ani
Cel mai bogat român a fost audiat de DNA. Ioan Niculae este acuzat de inginerii financiare
Miliardarul Ioan Niculae se va prezenta vineri, 24 iulie, în faţa procurorilor pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de infracţiuni de corupţie şi economice, respectiv evaziune fiscală şi spălare de bani, comise în perioada 2008-2009.Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat joi dimineaţă, 23 iulie, percheziţii la sediul social şi punctele de lucru INTERAGRO, firmă controlată de omul de afaceri, dar şi la locuinţele acestuia.
Filmul blatului total dintre procurori şi judecători în cazul violului de la Vaslui Exclusiv
Filmul blatului total dintre procurori şi judecători în cazul violului de la Vaslui
Surse judiciare implicate în anchetarea magistraţilor care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au explicat în EXCLUSIVITATE pentru REALITATEA.NET filmul halucinant al blatului care a oripilat întreaga societate românească. Sunt implicaţi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, judecătoarea de fond, Georgina Moldovan, doi judecători de la Tribunalul Vaslui şi una dintre familiile "înstărite" ale brutelor din Văleni.