Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Alexandra Păcuraru Exclusiv
Alexandra Păcuraru și patrioții din emisiunea România Suverană fac zid pentru apărarea Mariei, adolescenta care se luptă cu statul subteran pentru propria viață
Povestea tristă a Mariei Eftimie, tânăra târâtă în instanțe de statul român pentru că tatăl ei este urmărit într-un dosar penal, a stârnit un val de solidaritate în platoul emisiunii "România Suverană". Invitată în direct, adolescenta a explicat, aproape la fel de bine ca un jurist de profesie, chinul prin care a trecut pentru că procurorii consideră că dreptul statului de a recupera un prejudiciu este mai important decât al unui copil bolnav de diabet la propria sănătate. Realizatoarea Alexandra Păcuraru a anunțat că va face tot ce-i stă în putință pentru ca acest caz să ajungă în atenția tuturor instituțiilor și factorilor de decizie, din țară și din străinătate, astfel încât Mariei să i se facă dreptate.
Ionel Arsene
De ce s-a predat Ionel Arsene în Italia? Cum vrea baronul de Neamț să scape de închisoare în România
Mișcarea fostului baron PSD Ionel Arsene de a se preda în Italia nu este decât un pas în plus în strategia de a scăpa definitiv de justiția din România. Pe modelul Alinei Bica, fosta șefă DIICOT, care locuiește fără griji în Bari, deși e condamnată în România la ani de închisoare, sunt șanse Ionel Arsene speră și el să scape de detenție. Arsene și Bica mai au ceva în comun: avocatul. 
Beciul în care a fost ținută minora/ Captură video
Tatăl care și-a sechestrat fiica de 4 ani în beci, lăsat LIBER! Decizie REVOLTĂTOARE: cum explică oamenii legii
Bărbatul de 64 de ani care și-a sechestrat fetița de 4 ani în beci rămâne în libertate. Asta au stabilit oamenii legii care au considerat că bărbatul nu este un pericol pentru societate. Acesta a fost oprit în ultima clipă de mascați. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru că nu a respectat condițiile de vizită a copilului. Apelul la 112 a fost dat de către fosta soție, disperată că nu își va recupera copila în viață. 
Carabinieri Italia / Captură video
Româncă trimisă în judecată după ce a înșelat un italian cu 600.000 de euro! Cum a reușit femeia să obțină acești bani
O româncă din Gorj a fost trimisă în judecată după ce a înșelat un cetățean italian cu peste 600.000 de euro. Femeia era dansatoare de strip-tease într-un club din Italia și acolo s-au cunoscut cei doi. Italianul a început o relație cu aceasta, s-a îndrăgostit și a fost convins de româncă să îi trimită în repetate rânduri sume mari de bani după ce ea s-a reîntors în țară. Femeia a invocat diferite pretexte, de la intervenții medicale până la construirea unui centru SPA în județul Gorj. 
Lia Savonea, promovată la Înalta Curte. CSM a validat concursul. Dosarele controversate ale judecătoarei
Lia Savonea, promovată la Înalta Curte. CSM a validat concursul. Dosarele controversate ale judecătoarei
Secţia pentru judecători a CSM a validat joi rezultatele concursului în urma căruia Lia Savonea, preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, a promovat în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală. În anul 2015, Savonea a condamnat un bărbat la doar 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor. Bărbatul respectiv a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu nepoata sa în vârstă de 13 ani, însă judecătoarea a aplicat o pedeapsă minoră, justificând că fetiţa şi-ar fi dat consimţământul.