În motivarea hotărârii judecătorești, instanța a considerat că femeia a fost supusă unor abuzuri repetate, atât fizice, cât și psihice. Femeia a povestit calvarul prin care a trecut în ultima perioadă, victima precizând că stresul și tratamentul la care a fost supusă i-au declanșat frecvente crize de epilepsie.
Femeia spune că, în câteva situații, după ce și-a revenit din starea de inconștiență, a descoperit că soțul întreținea relații sexuale cu ea, iar când i-a cerut să se oprească, acesta i-ar fi răspuns că „o ajută să se oprească din criză", relatează Monitorul de Vrancea.
Instanța a dispus emiterea ordinului de protecție pentru patru luni, perioadă în care bărbatul este obligat să părăsească locuința comună, să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de soție și să nu o contacteze sub nicio formă. De asemenea, acesta trebuie să participe la consiliere psihologică timp de șase luni, în cadrul a trei ședințe lunare, sub supravegherea unui psiholog din DGASPC Vrancea, care va întocmi un raport la finalizarea procesului.
În schimb, instanța a respins solicitarea femeii de a restricționa contactul soțului cu fiica lor adolescentă, motivând că această cerere este „neîntemeiată”.
Femeia spune însă că fiica sa ”a fost martoră la numeroase acte de violență și abuz în cadrul familial. Traumele emoționale au dus-o la comportamente extreme, precum antrenamente fizice din dorința de a deveni puternică pentru a o apăra pe mamă de tatăl său. Tatăl a expus minora la abuzuri directe, oferindu-i alcool sub pretextul că este „benefic", gest total inacceptabil și periculos pentru sănătatea și dezvoltarea ei”.
Bărbatul a recunoscut în instanță că soția i-a solicitat divorțul și că fiica a fost trimisă la o prietenă pentru a nu mai asista la certuri, însă a negat acuzațiile privind relațiile sexuale forțate, susținând că „într-un singur episod s-au bătut parte în parte”. Mai mult, acesta a precizat că soția sa este cea care ar fi inițiat conflictele, pe fonul oboselii și al bolii.