Februarie vine cu emoţii pentru elevi. Calendarul complet al simulărilor Doar câteva zile îi mai despart pe elevi de vacanţa intersemestrială, dar, când vor reveni la cursuri vor începe şi emoţiile. Cel puţin pentru elevii de clasa a opta, care, în februarie, vor patricipa la simularea Evaluării Naţionale. Ministerul Educaţiei a dat publicităţii calendarul examenelor. În martie, va veni rândul liceenilor de clasa a XI-a şi a XII-a să susțină Simulările examenului de Bacalaureat.
Elevii de la un liceu din Braşov cer concedierea unui profesor, pe motiv că îi jigneşte Elevii de la Colegiul Naţional de Ştiinţe ale Naturii ”Emil Racoviţă” Braşov cer desfacerea contractului de muncă al unui profesor de chimie, care lucrează de peste 40 de ani în învăţământ, pe motiv că acesta îi jigneşte şi îi supune la pedepse corporale, Inspectoratul Şcolar deschizând o anchetă.
5 trucuri prin care să evitaţi cele mai frecvente capcane ale limbii române Pe Facebook, în SMS-urile pe care le scriem în grabă sau în vorbirea curentă, folosim adesea structuri gramaticale greșite, preluate multe dintre ele din mass-media și propagate cu o viteză uimitoare. Descoperă astfel de greșeli frecvente, în scris sau în vorbire, dar şi mici trucuri, ca să le puteți ocoli cu succes.
Scandal la o școală din Vâlcea. Profesor de religie, acuzat că le-a arătat elevelor poze obscene Un profesor de religie de la o școală din Vâlcea este subiectul unei anchete a Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ce părinții unor eleve au reclamat că acesta le-a arătat fetelor fotografii obscene.
Alt tip Şocant! Directoarea unei şcoli din Călăraşi, în ipostaze indecente Pozele indecente cu directoarea unei şcoli din judeţul Călăraşi au iscat un nou scandal în învăţământ. Mai multe fotografii cu ea în ipostaze fierbinţi au apărut pe internet. Inspectoratul Scolar judeţean a deschis o anchetă, iar directoarea şi-a dat demisia din funcţie.
Prof. Miclea: Prostia e mai periculoasă decât plagiatul. Trebuie reevaluate toate şcolile doctorale Într-un interviu acordat Ziare.com, prof. univ. Mircea Miclea critică sever planurile anunţate de Ministerul Educaţiei: "un document funcţionăresc, scris în limba de lemn. Citeşti şi rămâi buimac. Dar, poate, o fi scris adânc, vorba lui Caragiale, şi eu nu pricep".
Elevii se întorc la şcoală, de miercuri. Cursurile, reluate în alte patru judeţe Cursurile vor fi reluate integral în judeţele Constanţa, Călăraşi, Brăila şi Ialomiţa, a anunţat Ministerul Educaţiei.
Doctoratele, sub semnul întrebării. Cazurile de plagiat ale demnitarilor, analizate de universităţi Miniştrii suspectaţi de plagiat vor fi investigaţi direct de universităţile care le-au acordat diploma. Asta prevede o Ordonanţă de Urgenţă aprobată, marţi, de către Guvernul Cioloş. Mai mult, universităţile care au acordat diplome pe plagiate vor fi sancţionate.
A fost anunţată data pentru simularea la BAC 2016 şi Evaluarea Naţională 2016 Ministerul Educaţiei: Simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie, iar cea la BAC în perioada 7-10 martie.
Măsura luată de Ministerul Educaţiei privind plagiatele demnitarilor Ministerul Educaţiei vrea să abroge prevederea legală potrivit căreia plagiatele demnitarilor sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică (CNE), şi nu şi de comisiile de etică ale universităţilor, prin excepţie de la prevederile generale, potrivit unui proiect de OUG.
Clasa Pregătitoare 2016: Când vor începe înscrierile copiilor la şcoală Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat in dezbatere publica proiectul de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017 si Calendarul aferent procedurilor de inscriere.
Școlile se deschid în Bucureşti şi Ilfov. Rămân închise în 10 judeţe ale ţării - UPDATE Toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi mai multe judeţe ale tării au fost închise luni. Marţi, şcolile din Capitală şi din Ilfov se vor deschide, în timp ce în alte zece județe o parte din unitățile de învățământ rămân închise.
Anunț de la SRI: Încep înscrierile pentru cei care vor să lucreze în servicii Serviciul Român de Informaţii selecţionează candidaţi pentru şcolarizare în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, cursuri universitare de licenţă şi masterat.
Simulare bacalaureat 2016. Calendarul complet al probelor pentru elevii de clasa a-XI-a şi a-XII-a Calendarul simulării examenelor de bacalaureat începe în dată 7 martie 2016, când elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simulare la Limba şi literatură română. Testarea liceeniilor va continua până pe 10 martie, pentru a-i obişnui pe aceştia cu atmosfera şi rigorile unui examen şi cu scopul de a-i determina să se pregătească mai bine pentru Bacalaureat.
Înscrierea în clasa pregătitoare: calendarul complet şi toate informaţiile de care ai nevoie Înscrierea în clasa pregătitoare se va face, în acest an, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, în două etape, şi anume între 21 şi 25 martie pentru copiii din circumscripţia şcolară şi din afara ei şi între 29 martie şi 8 aprilie pentru copiii rămaşi nerepartizaţi.
Schimbare majoră anunţată de ministrul Educaţiei: Intră în clasa I doar.... Ministerul Educației pregătește o serie de schimbări în învățământul primar din această toamnă. Printre acestea se numără și faptul că vor intra în clasa I doar copiii care au terminat clasa pregătitoare.
Alt tip Un profesor român vrea să-i împuște pe elevii neascultători. Mesajul uluitor publicat pe Facebook Un profesor brăilean vrea să aibă dreptul de a purta armă în şcoală. Şi nu pentru autoapărare, ci pentru a-i împuşca pe elevii neastâmpăraţi.
Video Într-o comună din Argeş, elevii învaţă chineza la şcoală. Cine a avut această idee? Comuna Bogaţi din judeţul Argeş este singura localitate rurală din România în care copiii învaţă limba chineză. La cursurile gratuite ţinute de două profesoare din China sunt înscrişi 22 de elevi de gimnaziu. Cererea a fost foarte mare, aşa că s-a aplicat principiul "primii veniţi, primii serviţi".
Şcoală din Capitală, amendată pentru că elevii erau obligaţi să poarte uniformă O scoala gimnaziala din Capitala a fost sanctionata cu 1.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pe motiv ca reprezinta "discriminare indirecta" prevederea din regulamentul unitatii de invatamant referitoare la scaderea notei la purtare in cazul in care nu este folosita uniforma.
Adio, vacanţă de trei luni. Elevii români, la şcoală şi vara - ce spune proiectul de lege Elevii ar putea merge la școală și în vacanța de vară. Mai mulți senatori au depus un proiect de lege în acest sens pentru a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să își lase copiii acasă.
Ce ar trebui să facă fiecare elev cu 5 luni înainte de Bacalaureat Cu toate că cei mai mulți elevi lasă învățatul pe ultima sută de metri, acest obicei este greșit din mai multe puncte de vedere, spun psihologii.
Elevii români, cei mai slabi din UE la cititul unui text. Schimbările majore care-i aşteaptă! De la anul, cel mai probabil, elevii de clasa a V-a vor avea mai puține ore de limba română. Propunerea Ministerului Educației vine în condițiile în care elevii din România au cele mai slabe performanțe în rândul școlarilor din Uniunea Europeană (UE), atunci când citesc un text la prima vedere.
Ce propune o universitate din România, pentru a stopa plagiatul: "Dar să se aplice peste tot" Universitatea Dunărea de Jos din Galați deține un soft anti-fraudă prin care este verificată veridicitatea lucrărilor științifice de doctorat sau post-doctorat, a declarat, marți, președintele senatului universității, Lucian Georgescu, care a adăugat că Ministerul Educației ar trebui să stabilească aplicarea la nivel național a acestui tip de verificare anti-plagiat.
Elevii se întorc astăzi la şcoală. Urmează o perioadă grea pentru ei Astăzi, elevii s-au întors la ore după vacanţa de iarnă. Vor avea trei săptămâni de teste şi evaluări, pentru a le fi încheiată situaţia pe semestrul I. În plus, începutul de an vine şi cu modificări pentru şcolari.
Trei universităţi din România, în topul internaţional University Ranking by Academic Performance Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) este cel mai bine clasată universitate din Romania în topul University Ranking by Academic Performance (URAP), arată un comunicat al instituţiei.
Schimbarea aşteptată de elevii români de patru ani. Ce drepturi ar putea avea, din primăvară Elevii români îşi doresc ca, odată ce au împlinit 14 ani, să decidă singuri dacă participă la orele de religie, dar şi să-şi aleagă materiile opţionale.
Astăzi începe școala. Care e structura semestrului al doilea și când va avea loc "Școala Altfel" Elevii se întorc la cursuri astăzi, însă nu vor avea mult de așteptat până la următoarea vacanță.
Aşa se vor evalua şi aproba manualele şcolare. Ce a decis ministrul Educaţiei Adrian Curaj Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a decis, prin ordin, constituirea unei comisii consultative pentru manuale școlare, care este compusă din 21 de membri.
Cum corectezi comportamentul greșit al copiilor Cum corectăm comportamentul greșit al copiilor: o problemă complicată pentru mulţi părinţi.
Exclusiv Fost ministru al Educației: În anul 2020 vom ajunge la 6% din PIB dacă vom avea creșteri de 11% Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, a analizat educația românească în cadrul emisiunii ”News Room”, de la Realitatea TV. Acesta a prezentat situația unităților de învățământ din România și a prezentat bugetul alocat Educației pentru 2016.