Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Admitere Facultate 2015: Câţi bani au scos din buzunar elevii pentru taxele de admitere
Admitere Facultate 2015: Câţi bani au scos din buzunar elevii pentru taxele de admitere
Absolvenții de liceu care trec acum prin procesul de admitere au de scos bani grei din buzunare. Deși costurile procesului de admitere implică doar plata personalului implicat în acest proces și a resurselor utilizate (care nu ar trebui să depășească câțiva lei sau zeci de lei per candidat), taxele de admitere sunt în medie de peste 100 de lei la toate universitățile din România, devenind o afacere mai mult decât profitabilă pentru universitățile cu cerere mare.
REZULTATE ADMITERE 2015. Viitori medici în România, buni pentru străinătate. VIDEO
REZULTATE ADMITERE 2015. Viitori medici în România, buni pentru străinătate. VIDEO
REZULTATE ADMITERE 2015. Peste 3.600 de absolvenţi de liceu s-au bătut pe cele 1.420 de locuri scoase la concurs anul acesta de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Capitală. Cea mai mare concurenţă a fost la Medicină Generală, 4,5 candidaţi pe loc. Peste jumătate dintre ei recunosc că vor să plece să lucreze în clinicile din străinătate imediat după absolvire. Ar rămâne în ţară doar dacă ar primi salarii mai mari de o mie de euro în primul an de rezidenţiat. Acum, statul le dă în jur de 300 de euro.
Admitere Facultate 2015. ASE organizează în septembrie o nouă sesiune de admitere
ADMITERE 2015. Unul din zece absolvenţi s-a înscris la ASE
ADMITERE 2015. Cibernetică, Finanţe-Bănci, Relaţii Economice Internaţionale şi Business şi Turism (fosta Comerţ) sunt cele mai căutate facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din acest an, potrivit datelor centralizate de instituţie. Cea mai râvnită specializare a fost Cibernetica economică, unde concurenţa a fost de 8,7 candidaţi pe loc, urmată îndeaproape de domeniul Informatică economică, unde au fost câte circa 8,5 candidaţi pe loc.