Veste bună pentru elevi! Nu trebuie să mai solicite adeverinţe Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat simplificarea procedurilor pentru dovedirea calităţii de asigurat a elevilor şi studenţilor, inclusiv a doctoranzilor. Astfel, verificarea şi validarea calităţii de asigurat vor fi făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educaţiei. Pentru elevi, măsura a intrat deja în vigoare. Pentru cei din învăţământul superior, facilităţile vor fi disponibile după începerea noului an universitar.
Purta uniformă, dar profesorii au trimis-o acasă din cauza acestui detaliu. Mama ei ripostează O elevă în vârstă de 15 ani a fost amenințată de profesori că urmează să fie sancționată dacă nu va veni cu alți pantaloni la școală în următoarele zile.
Alt tip Cum arată căminele studenţeşti în diferite ţări ale lumii Unii dintre noi au fost nevoiţi să locuiască, în perioada de studenţie, într-un cămin. Unora, această perioadă le trezeşte amintiri plăcute, iar altora – nu tocmai plăcute.
Exclusiv Ministrul Educaţiei: Nu trebuie acceptat ca un director de şcoală să fie în funcţie 20 de ani Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a afirmat miercuri seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, că există directori de şcoli care ocupă funcția de 20 de ani. "Este un lucru care nu trebuie acceptat", a precizat acesta.
Exclusiv Ministrul Educaţiei: Rezultatele de la BACALAUREAT, "un eşec al şcolii, nu al elevilor" Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a vorbit la Realitatea TV, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", despre problemele cu care sistemul românesc de învăţământ se confruntă în prezent, dar şi despre soluţiile la care el şi echipa sa lucrează pentru remedierea situaţiei şi pentru restabilirea încrederii în şcoală.
Au apărut noi specializări universitare în România. Ce noi profesii poți urma de-acum Studenții din România au de-acum o paletă mai largă de opțiuni profesionale. Guvernul a aprobat introducerea de noi programe de licență, printre care Media digitală, Leadership-ul militar sau Managementul sistemelor de supraveghere aeriană.
Alt tip Râzi cu lacrimi. Top 14 cele mai amuzante fotografii din prima zi de școală Cu toate că cei mai mulți dintre ei au așteptat cu sufletul la gură prima zi de școală, aceasta s-a dovedit a fi mai obositoare decât credeau și deloc pe placul unora dintre ei. Iată 10 dintre cele mai amuzante imagini care ilustrează starea de spirit a elevilor înainte și după prima lor experiență la școală.
Exclusiv Cîmpeanu: Profesorii, nevoiți să predea diferența dintre ediția veche a manualelor și programa nouă Pentru clasele primare nu există manuale editate conform programei revizuite, astfel că profesorilor le revine sarcina de a le preda elevilor diferența dintre materia prezentată în ediția veche a manualelor și cea din care urmează ca ei să dea testele finale, a declarat fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, la emisiunea ”Prime Time News”, moderată de Denise Rifai.
Alt tip Carmen Iohannis, imagini spectaculoase de la deschiderea anului şcolar, la Sibiu Soția președintelui României, Carmen Iohannis, a participat și anul acesta la festivitatea de deschidere a anului școlar, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde a decis că va preda în continuare limba engleză cu jumătate de normă. Prima Doamnă a spus că își dorește să rămână alături de elevii ei, iar aceștia au primit-o cu multe zâmbete și flori. Nu a lipsit nici binecunoscutul selfie de început de an.
Rezidenţiat 2016. Tot ce trebuie să ştii despre examenul de Rezidenţiat 2016 Rezidenţiat 2016. Examenul de REZIDENŢIAT sesiunea 2016 va avea loc pe data de 20 noiembrie 2016, conform unui anunţ al Ministerului Sănătăţii. Metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel național și clasificare unică pe loc și post la nivel național, pornind de la principiul unui examen cu clasificare națională, care să răspundă nevoilor sistemului de sănătate de acoperire cu personal medical înalt calificat.
I-a dat un cadou profesoarei sale. Când l-a deschis, femeia a rămas fără replică. "E ciudat" În prima zi de școală, o profesoară din SUA a primit unul dintre cele mai ciudate cadouri din carieră, după cum chiar ea a mărturisit pe Facebook.
10 semne că ai un copil narcisist. Greșeala pe care s-o eviți ca să scape de această problemă Narcisismul apare încă de la vârste foarte fragede și de multe ori este potențat chiar de către părinți, fără ca ei să-și dea seama.
Îţi mai aduci aminte? Aşa arăta prima zi de şcoală în comunism În fiecare an, prima zi de şcoală are un farmec aparte. După '89 au intervenit, însă, atât de multe schimbări încât par universuri diferite. Iată cum arăta prima zi de şcoală în vremea comunistmului!
Iohannis şi Cioloş, la deschiderea noului an şcolar. "Educaţia este calea, NU corupţia!" Şeful statului şi premierul nu au lipsit de la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an şcolar. În discursurile lor, cei doi au transmis mesaje atât pentru elevi, cât şi pentru părinţii acestora.
Prima zi din noul an școlar. Ce se schimbă pentru elevi și profesori Astăzi, clopoțelul sună iarăși pentru elevi și profesori. Peste 3 milioane de elevi și preșcolari încep semestrul I al anului școlar 2016-2017. Ce aduce nou acest an școlar: un alt calendar al examenelor naționale, o altă perioadă de organizare a programului "Şcoala Altfel" și facilități pentru elevii navetiști.
AMBASADOR ROMÂNIA: Ciprian Preda, românul care a lucrat pentru NASA Ciprian Preda, matematician de profesie, este unul dintre puţinii români care se pot lăuda că au lucrat pentru NASA. S-a făcut remarcat prin lucrările sale, care i-au adus o bursă în cadrul celebrei instituţii.
Școlile și grădinițele din București și Ilfov, pericol public. Doar 39 de unități au autorizație ISU Mai sunt câteva zeci de ore până la primul sunet al clopoțelului, dar situația școlilor și a grăsinițelor este dezastruoasă, relatează Realitatea TV.
Noul an școlar! Sunt familii care nu au bani de rechizite școlare În timp ce unii copii nu ştiu ce ghiozdan să îşi aleagă, alţii abia îndrăznesc să viseze la unul. Pregătirile pentru începutul noului an şcolar atârnă ca o piatră de moară pentru sute de familii nevoiaşe. Pe lângă sumele pe care sunt nevoite să le dea pentru rechizite, şi la şcoală sunt ceruţi bani pentru aşa numitul fond al clasei.
Structura anului şcolar 2016-2017. Prima vacanţa, în octombrie Structura anului şcolar 2016-2017. Cursurile anului şcolar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie, potrivit structurii anului şcolar aprobate miercuri, 20 iulie, de Ministerul Educaţiei, care a lăsat la latitudinea şcolilor să aleagă una din trei posibile săptămâni pentru desfăşurarea programului „Şcoala Altfel”.
Va apărea un nou tip de școală. Ce vor învăța elevii în ea Tinerii din Marea Britanie dezbat pe rețelele de socialziare despre înființarea unor școli de gramatică. Un detaliu, însă, i-a făcut de râs.
Noul an şcolar. Cât trebuie să cântărească ghiozdanul unui copil Noul an şcolar. Medicii atrag atenţia că greutatea potrivită pentru spatele unui copil nu trebuie să depăşească 10% din masa corporală a şcolarului.
"Cea mai ciudată cerință". La ce întrebare au trebuit să răspundă elevii la un examen Un profesor a hotărât să le facă o surpriză elevilor care au chiulit de la orele sale tot semestrul, chiar la examenul final.
Noul an şcolar. Câte vacanţe vor avea elevii Noul an şcolar. Potrivit Ministerului Educaţiei, cursurile anului şcolar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie. Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 - 16 iunie 2017).
Noul an şcolar. Câţi bani trebuie să scoată părinţii din buzunare Noul an şcolar. Deşi legea prevede gratuitatea învăţământului public, realitatea ne arată că părinţii trebuie să facă faţă unor cheltuieli mari. Fie că este vorba de uniformă, manuale alternative, rechizite, fondul clasei şi cel al şcolii, transportul spre şi dinspre şcoală sau meditaţii, costurile „ascunse” ale învăţământului reprezintă obstacole greu de depăşit în calea dreptului la educaţie al tuturor copiilor, dar mai ales al celor din familii sărace.
O problemă de matematică cu potcoave, cizme şi cai, virală pe internet. Tu ştii să o rezolvi? Ceea ce pare a fi, la o prima vedere, o simplă problemă de matematică a devenit un subiect viral ce a pus în dificultate sute de mii de utilizatori Facebook, după ce a fost publicat luna trecută pe platforma de socializare de către un utilizator, împreună cu mesajul "Concentraţi-vă, întrucât problema este complicată, iar răspunsul corect este...?"
A fost dată afară din școală pentru că s-a încălțat cu pantofi simpli. Ce i-a spus directorul Părinții unei eleve de 13 ani susțin că o vor retrage pe fiica lor de la școala la care învață în prezent după un incident mai puțin obișnuit petrecut în urmă cu câteva zile.
Atenţie părinţi! Nota 10 nu garantează nici pe departe succesul unui elev Notele de la şcoală nu sunt cei mai buni indicatori ai potenţialului pe care îl are un elev, ci îl forţează pe acesta să rămână între graniţele unui sistem social derutant, care-i poate opri inventivitatea, creația sau sclipirea, consideră psihologul Alexandru Pleşea.
Cazurile Petre Tobă şi Florentin Pandele vor fi reanalizate de alte comisii de specialitate Lucrările de doctorat ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele vor fi reanalizate de către alte comisii de specialitate, anunţă Realitatea Tv. Reamintim că lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă ajunge astăzi pe masa Consiliului General CNATDCU, după ce săptămâna trecută comisia de specialitate a decis că fostul ministru de Interne NU a plagit. Tot astăzi, consiliului va da un verdict şi în cazul lucrării primarului oraşului Voluntari, Florentin Pandele.
CNATDCU va vota rapoartele pentru lucrările de doctorat ale lui Tobă şi Pandele Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) se va întruni miercuri pentru a discuta și vota rapoartele de analiză ale comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Tobă și primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele.
Fiul ei are 12 ani, dar ea încă îi face asta. Prietenii de familie, șocați Mai multe femei au dezvăluit, pe rețelele de socializare, detalii picante din viața de mamă.