Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Academia Națională de Informații și Institutul "Elie Wiesel" promovează educația privind Holocaustul
Academia Națională de Informații și Institutul "Elie Wiesel" promovează educația privind Holocaustul
Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a semnat, astăzi, 21 septembrie, împreună cu Divizia de Programe Arhivistice Internaționale a Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, un protocol de colaborare pentru promovarea educației privind Holocaustul și pentru cunoașterea fenomenelor negative din societatea contemporană care au condus în trecut la tragedia Holocaustului.
Elevii de liceu din România pot aplica pentru un an de studiu gratuit într-un liceu din SUA
Elevii de liceu din România pot aplica pentru un an de studiu gratuit într-un liceu din SUA
Elevii de liceu din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a au posibilitatea să studieze pe parcursul anului școlar 2017-2018 în cadrul unui liceu american, cazarea fiind asigurată în cadrul unei familii care locuiește într-unul din statele americane. Studiile într-un liceu american sunt asigurate prin programul FLEX, finanțat de Departamentul de stat al guvernului Statelor Unite ale Americii, iar elevii pot aplica până pe 18 octombrie. Participarea este gratuită.
Cum explică Andronescu amendamentul care să amâne concursul pentru postul de director de școală Exclusiv
Cum explică Andronescu amendamentul care să amâne concursul pentru postul de director de școală
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a explicat, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan, că, în cazul în care concursul pentru postul de director de școală ar avea loc în această toamnă, așa cum a programat ministerul, ”aproximativ 40.000 - 50.000” de profesori s-ar concentra mai mult pe cum să obțină acest post și pe bibliografia de examen decât pe elevi și pe problemele care pot apărea în unitățile de învățământ la acest început de an școlar.
Pirtea, rectorul Universităţii de Vest: Tinerii din "generaţia Facebook", mai inteligenţi Video
Pirtea, rectorul Universităţii de Vest: Tinerii din "generaţia Facebook", mai inteligenţi
Cât de importantă este educaţia în România şi care au devenit valorile naţionale în rândul tinerilor - sunt doar câteva dintre temele dezbătute în emisiunea "Ambasador România", moderată de Alexandru Cumpănaşu. Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a vorbit despre aşa zisa generaţie Facebook şi cum sunt influenţați tinerii de mijloacele moderne de comunicare.
Reacții după decizia Danei Nălbaru. Ministrul Educației a anunțat riscurile școlii făcute acasă
Reacții după decizia Danei Nălbaru. Ministrul Educației a anunțat riscurile școlii făcute acasă
După ce Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au retras de tot fetița de la școalăp, pentru a o integra într-un regim ”homeschooling”, au apărut reacții oficiale. Ministrul Educației Mircea Dumitru a declarat vineri seara la Digi 24 referindu-se la sistemul homeschooling (școala acasă) că există aspecte pozitive, dar și anumite riscuri pe care și le asumă părinții atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.
Veste bună pentru elevi! Nu trebuie să mai solicite adeverinţe
Veste bună pentru elevi! Nu trebuie să mai solicite adeverinţe
Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat simplificarea procedurilor pentru dovedirea calităţii de asigurat a elevilor şi studenţilor, inclusiv a doctoranzilor. Astfel, verificarea şi validarea calităţii de asigurat vor fi făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educaţiei. Pentru elevi, măsura a intrat deja în vigoare. Pentru cei din învăţământul superior, facilităţile vor fi disponibile după începerea noului an universitar.
Cîmpeanu: Profesorii, nevoiți să predea diferența dintre ediția veche a manualelor și programa nouă Exclusiv
Cîmpeanu: Profesorii, nevoiți să predea diferența dintre ediția veche a manualelor și programa nouă
Pentru clasele primare nu există manuale editate conform programei revizuite, astfel că profesorilor le revine sarcina de a le preda elevilor diferența dintre materia prezentată în ediția veche a manualelor și cea din care urmează ca ei să dea testele finale, a declarat fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, la emisiunea ”Prime Time News”, moderată de Denise Rifai. 
Carmen Iohannis, imagini spectaculoase de la deschiderea anului şcolar, la Sibiu Alt tip
Carmen Iohannis, imagini spectaculoase de la deschiderea anului şcolar, la Sibiu
Soția președintelui României, Carmen Iohannis, a participat și anul acesta la festivitatea de deschidere a anului  școlar, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde a decis că va preda în continuare limba engleză cu jumătate de normă. Prima Doamnă a spus că își dorește să rămână alături de elevii ei, iar aceștia au primit-o cu multe zâmbete și flori. Nu a lipsit nici binecunoscutul selfie de început de an. 
REZIDENŢIAT 2016. Examenul are loc pe 20 noiembrie: subiecte, grile, barem de corectare, metodologie
Rezidenţiat 2016. Tot ce trebuie să ştii despre examenul de Rezidenţiat 2016
Rezidenţiat 2016. Examenul de REZIDENŢIAT sesiunea 2016 va avea loc pe data de 20 noiembrie 2016, conform unui anunţ al Ministerului Sănătăţii. Metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel național și clasificare unică pe loc și post la nivel național, pornind de la principiul unui examen cu clasificare națională, care să răspundă nevoilor sistemului de sănătate de acoperire cu personal medical înalt calificat.