Uleiul de cimbru
Este un ulei esențial cu spectru larg, recomandat în răceli, infecții respiratorii, bronșite, gripe și infecții în gât. Se pot face inhalații cu ulei de cimbru sau poate fi combinat cu ulei de cătină și folosit ca atare, pentru a desfunda fiecare nară. Se combină 10 ml de ulei de cătină cu 10 ml de ulei de cimbru și se picură câte 2 picături în fiecare nară, de 2 – 3 ori pe zi.
Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretul femeilor japoneze
Uleiul din cătină
Uleiul de cătină este unul din cele mai eficiente leacuri pentru nasul iritat şi înfundat. Se administrează uşor, câte 2 – 3 picături pentru fiecare nară, de 4 ori pe zi. La început vei simţi o uşoară usturime, dar cu timpul uleiul va calma mucoasa iritată şi nasul se va desfunda.
Tot uleiul de cătină te poate ajuta să respiri normal dacă ai devenit dependentă de soluţiile nazale. Cătina are proprietăţi antiinflamatorii şi ajută la vindecarea şi regenerarea mucoasei.
Fructele care îmbunătețesc vederea și au multe alte beneficii. Acum este sezonul lor
Uleiul de mentă
Uleiul esențial de mentă are proprietăți antiinflamatoare și antispectice pentru căile respiratorii. Se administrează câte 1 – 2 picături în fiecare nară, timp de 2 – 3 ori pe zi.
Uleiul volatil de mentă denumit mentol are proprietăţi antiseptice şi calmează ţesuturile inflamate. El combate dezvoltarea bacteriilor și grăbește vindecarea sinusurilor infectate. Totodată, reduce cantitatea de mucus și vei simți că poți respira mult mai ușor.
Uleiul de eucalipt
Uleiul de eucalipt este un bun dezinfectant şi reduce secreţiile nazale. El atenuează senzația de nas înfundat, calmează mucoasa și te ajută să respiri mai ușor.
Se poate administra sub formă de picături direct în nări, dar este mult mai eficient dacă îl folosești pentru a face inhalații cu aburi calzi. Se fierbe apa într-un ibric de 250 ml și se adaugă 10 picături de ulei de eucalipt. Se inspiră profund aburii calzi cu aromă de eucalipt timp de cel puțin 10 minute.
sursa: libertatea pentru femei