Multe aplicații, precum Google Meet, Microsoft Meet, Zoom și FaceTime de la Apple, oferă deja această caracteristică de bază, folosind-o pentru videoconferințe tradiționale.
Pentru a explica mai mult despre actualizare, Meta a anunțat într-un comunicat de presă: "Fie că partajezi documente pentru muncă, răsfoiești fotografii cu familia, planifici o vacanță sau faci cumpărături online cu prietenii, sau pur și simplu ajuți bunicii cu asistență tehnică - partajarea de ecran îți permite să împărtășești o vedere în timp real a ecranului tău în timpul apelului."
Fondatorul Meta, Mark Zuckerberg, a postat despre noua actualizare pe rețelele sociale și a distribuit o fotografie în care participa la o convorbire de grup pe WhatsApp, unde cineva împărtășea.
În scurt timp, pe parcursul următoarelor săptămâni, utilizatorii vor vedea o "iconiță de Partajare" în aplicație și, odată ce o apasă, li se va oferi opțiunea să împărtășească o aplicație specifică sau întregul lor ecran.
Deși sună util, asigură-te să ascunzi orice nu vrei să fie văzut de alții înainte de a începe partajarea ecranului.
De asemenea, Meta a adăugat că utilizatorii pot efectua apeluri video în modul peisaj de pe telefoanele lor pentru o experiență de vizualizare mai largă și mai practică.
WhatsApp a introdus inițial funcția de apel video în 2016 și a adăugat noi caracteristici de atunci pentru a se diferenția de alte platforme de mesagerie de bază.
Chiar luna trecută, Meta a anunțat că va permite utilizatorilor să trimită mesaje video scurte de 60 de secunde direct în conversații.
Aplicația a explicat: "Mesajele vocale pe WhatsApp au schimbat modul în care oamenii comunică, oferind o modalitate rapidă și sigură de a-ți împărtăși vocea. Suntem entuziasmați să dezvoltăm această funcționalitate cu noi mesaje video instantanee. Acum puteți înregistra și împărtăși videoclipuri personale scurte direct în conversație.”