Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Curtea Constituțională a României, lămuriri despre sesizarea premierului. Foto/Arhivă

Lămuriri de la Curtea Constituțională a României. Când află Cîțu răspunsul la solicitarea trimisă către CCR

Curtea Constituțională a României a transmis că termenul stabilit pentru comunicarea punctelor de vedere ale părților aflate în conflict a fost stabilit pentru data de 29 septembrie 2021. procedura de stabilire a datei pentru termenul de judecată are loc în intervalul a cel mult 20 de zile de la înregistrarea cererii, însă data efectivă a termenului de judecată, pentru care părțile aflate în conflict sunt invitate la sediu Curții Constituționale, va fi, evident, ulterioară celei în care acesta este stabilit de președintele Curții.

Inflația lovește puternic în economiile statelor UE. Foto/Profimedia

România, în topul statelor europene cu cea mai mare inflație în luna august

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a crescut în luna august până la 3,2%, România ocupând locul 6 în topul statelor UE cu cea mai mare rată a inflației. În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,3% în luna august 2021, de la 5% în iulie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,92%, mărfurile alimentare cu 2,7%, iar serviciile cu 2,97%.

Moțiunea, motiv de dispută între putere și opoziție. Foto/Inquam

Calculele moțiunii. Vrea PSD, cu adevărat, să plece Cîțu? Acceptă USRPLUS un nou parteneriat, dar cu același premier?

Scandalul blocării moțiunii AUR-USRPLUS pare să nu se rezolve nici în această săptămână, deși șefa Senatului, Anca Dragu a declarat că vrea dezbaterea, citirea și votarea acesteia. Cheia se află la PSD, care are varianta sprijinului tacit pentru Cîțu, cel puțin până la alegerile din PNL sau poate să depună propria moțiune, care va avea suficiente voturi ca să treacă.