Pandemia de Coronavirus „minciuna secolului”. Cum au fost mințiți oamenii La patru ani de la izbucnirea pandemiei de COVID, oamenii de știință din SUA sunt acuzați că au ascuns adevărul despre virus. Presa americană scrie că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din China, iar renumitul doctor Fauci este arătat cu degetul pentru că a ținut cu marea industrie a medicamentelor.
Diete sănătoase. Cele mai naturale combinații de alimente O dietă care combină grăsimile nesaturate, precum cele din uleiul de măsline, cu legume bogate în nitraţi, precum spanacul, ar putea proteja contra hipertensiunii, potrivit unui studiu britanic, care a identificat mecanismul biologic benefic din spatele regimului mediteranean.
Adaugi sare în mâncare, la masă? Iată la ce riscuri majore te expui Deși mâncarea fără sare este „de bolnavi”, dacă exagerăm cu ea putem dezvolta afecțiuni grave ce ne pot pune viața în pericol, conform unor studii de dată recentă.
Aceste alimente nu trebuie consumate la cină. Riști să rămâi treaz toată noaptea Cauzele insomniei pot avea legătură cu alimentele pe care le consumăm. Există anumite produse pe care specialiștii le consideră „dușmanii somnului”. Aceștia spun că trebuie să stai departe de ele, înainte de culcare. Iată ce alimente te pot ține treaz toată noaptea dacă le consumi la cină.
Legea care reduce greutatea din ghiozdanele elevilor. 80% dintre copii au probleme la coloana vertebrală din cauza kilogramelor pe care le cară Într-un efort de a proteja sănătatea copiilor, Ministerul Sănătății propune un proiect de modificare a ordinului nr. 1456/2020, care va obliga școlile să implementeze măsuri pentru reducerea greutății ghiozdanelor elevilor. Această inițiativă ar putea aduce schimbări semnificative în viața școlară a elevilor din ciclul primar și gimnazial.
Dependența de alcool, epidemia românilor. Alcoolul face ravagii în țara noastră Patima alcoolului, care distruge vieți și destramă familii, face ravagii în rândul populației. Dependenții sunt aproape ignorați de statul român pentru că serviciile la care au acces nu acoperă un tratament prin care bolnavul să se recupereze. Specialiștii avertizează că acum oamenii beau mai mult decât în pandemie.
7 semne care îți arată că ai putea să suferi de hipertensiune arterială. Cei mai mulți oameni le ignoră Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub denumirea de tensiune arterială ridicată, este o afecțiune frecventă care poate avea consecințe grave asupra sănătății dacă nu este tratată corespunzător. În România, tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu această condiție, însă mulți nu sunt conștienți de primele semne care ar putea indica prezența hipertensiunii arteriale. Identificarea precoce a simptomelor poate ajuta la prevenirea complicațiilor severe, cum ar fi atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale.
Afecțiunea care face ravagii printre românii cu probleme cardiovasculare Hipertensiunea arterială este responsabilă de peste 60% din decesele de cauză cardiovasculară, anunță reprezentanții Societății Române de Hipertensiune.
Toți românii consumă zilnic acest aliment care le face rău. Doctorul Vlad Ciurea rupe tăcerea despre pâine În lupta pentru o alimentație sănătoasă, un alt inamic își face simțită prezența: pâinea. Despre pericolele ascunse ale acestui aliment de bază al românilor a vorbit renumitul neurochirurg Vlad Ciurea, aducând în atenție impactul său asupra sănătății creierului.
Este bine să mâncăm sau nu roșii cu brânză? Mihaela Bilic vorbește despre această combinație culinară Se spune că anumite combinații alimentare pot influența negativ digestia, spun specialiștii în nutriție. Însă, în cazul roșiilor cu brânză, celebrul nutriționist Mihaela Bilic spulberă mitul referitor la o posibilă combinație culinară greșită.
Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: terapii minim invazive, rezultate rapide Stilul de viață sedentar a devenit o problemă de sănătate globală. Calitatea vieții este influențată de nivelul de activitate fizică efectuată, lipsa acesteia afectând copii și adulți deopotrivă. Utilizând cele mai recente tehnologii și terapii avansate, Clinica VERTEBRALIA vine cu soluții eficiente pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților.
Regula simplă cu ajutorul căreia poți identifica din timp cancerul de piele Este extrem de important să acordăm atenție pielii noastre, mai ales că este cel mai mare organ al corpului. Deși cancerul de piele are unele forme cu cele mai mari șanse de supraviețuire, acesta poate ajunge în stadii avansate dacă unele modificări la nivelul pielii nu sunt remarcate la timp.
Caz halucinant, în Slobozia. Un pacient stă de 10 zile neoperat. Motivul este incredibil Un pacient este plimbat prin spitalul din Slobozia din cauză că medicul care trebuie să-l opereze și anestezist este un conflict! Bărbatul așteaptă vindecarea pe patul de spital de 10 zile.
Sfaturi prețioase: Dr. Vlad Ciurea anunță cu ce putem înlocui zahărul În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul nociv al consumului de zahăr asupra sănătății, profesorul doctor Vlad Ciurea, un cunoscut neurochirurg, aduce în atenție o alternativă sănătoasă și delicioasă: mierea de albine.
Cum poți păstra salata verde și proaspătă timp de o săptămână. Trucuri pentru gospodine Salata verde, delicioasă și hrănitoare, este un ingredient esențial în bucătăria sănătoasă. Cu toate acestea, prospețimea sa se poate pierde destul de repede dacă nu este consumată într-un timp scurt. Există un truc simplu care te va ajuta să păstrezi salata verde proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp, chiar și până la 2-3 săptămâni.
35 de afecțiuni, pe LISTA celor pentru care medicul de familie poate oferi direct concediu medical de 7 zile. Modificări importante Medicul de familie poate acorda șapte zile legate de concediu medical pentru anumite boli, fără a fi necesară o prelungire imediată de către un medic specialist, se arată într-un ordin recent publicat în Monitorul Oficial al României.
Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie. Investiție de 60 de milioane de lei Cel mai important obiectiv de infrastructură medicală, cu profil de stomatologie, realizat în ultimii 50 de ani de către o administrație locală, urmează să fie deschis din 17 iunie. Anunțul a fost făcut de către primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Clinica de Stomatologie, din Șoseaua Olteniței nr. 9.
Nou născut în stare critică, transportat de la Timișoara la București cu avionul SMURD. Micuțul are grave probleme cardiace Un bebeluș în vârstă de doar o zi, în stare critică, a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Timișoara la București.
Decesele suspecte de la Pantelimon. Dovada că oamenii au murit cu zile. Înregistrările convorbirilor între cadrele medicale Înregistrările dovedesc fără dubii că situația șocantă de la Pantelimon nu are nicio legătură cu așa-zisele situații conflictuale, ipoteză enunțată de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și de Colegiul Medicilor București, dezinformați cel mai probabil de către conducerea Spitalului și de corpul de control al Ministerului Sănătății.
Cât de eficiente sunt, de fapt, medicamente cu statine, pentru reducerea colesterolului? Medicamentele pe bază de statine, recomandate pentru scăderea colesterolului, au devenit extrem de populare, dar utilizarea lor nu este lipsită de controversate și riscuri reale.
Șase copii din Constanța au ajuns de urgență la spital după ce au fost spălați cu o substanță pentru deparazitarea animalelor Direcția pentru Protecția Copilului Constanța a început o anchetă în cazul copiilor din Lipnița care au ajuns la spital, după ce ar fi fost spălați cu o substanță pentru deparazitarea animalelor. Pe lângă copii, de îngrijiri medicale a avut nevoie și o tânără, care face parte din aceeași familie, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.
Schimbările în materie de gusturi, alimentație sau dispoziție, un semnal de ALARMĂ. Probleme serioase de sănătate se pot ascunde în spatele lor Trebuie să fim atenți la schimbări, mai ales la cele care vin din interiorul nostru și care pot fi, de fapt, niște semnale date de corp despre cum ne simțim și în ce direcție ne îndreptăm, din punctul de vedere al sănătății. Pofta constantă de alimente sărate, spre exemplu, ar putea indica o problemă de bază sau o deficiență de vitamine și minerale. De aceea, este esențial să fii conștient de orice obiceiuri noi, mai ales dacă apar ele brusc și fără o cauză evidentă.
Alimentele pe care ar trebui să le consumi cel puțin o dată pe săptămână. Cei mai mulți oameni nu respectă această regulă alimentară simplă Pentru a menține o dietă echilibrată și sănătoasă, este esențial să includem anumite alimente în meniul nostru săptămânal. Aceste alimente sunt bogate în nutrienți esențiali care sprijină funcționarea optimă a organismului și contribuie la prevenirea bolilor.
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie motivul pentru care unii oameni fac cancer și alții nu Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care sunt pașii pe care e necesar să îi facem zilnic pentru a preveni această gravă maladie, cancerul.
Descoperirea care îi va face fericiți pe șoferii care obișnuiec să bea. A aparut un gel care anulează efectele alcoolului Oamenii de știință din Elveția au dezvoltat un nou gel care inhibă efectele alcoolului. Substanța va descompune alcoolul în tractul gastrointestinal, înainte ca acesta să intre în sânge.
Alertă alimentară! Ulei de măsline cu pesticid, retras de la rafturi Alertă alimentară în România. Un mare lanț de magazine retrage de la rafturi un sortiment de ulei de măsline din cauză că acesta conține pesticide.
Florin Piersic, pregătit pentru încă două intervenții chirurgicale. Ce decizie au luat medicii - SURSE Marele actor Florin Piersic ar urma să fie supus la încă două operații, dar vestea bună este că acestea denotată o îmbunătățire a stării sale. Potrivit unor surse medicale, îndrăgitului artist ar urma să-i fie remontate două dispozitive medicale extrase după declanșarea unei infecții virulente cu stafilococ.
În cât timp se strică unele alimente dacă uiți să le pui în frigider Păstrarea alimentelor la temperatura corectă este esențială pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme care pot cauza intoxicații alimentare. Dacă ai uitat să pui anumite alimente în frigider, timpul în care acestea se strică poate varia considerabil în funcție de tipul de aliment și de condițiile ambientale. Iată o prezentare generală a timpului în care diverse alimente se pot strica dacă nu sunt refrigerate.
Care sunt primele semne care ar putea să arate că ești suspect de cancer Cancerul este o boală complexă și adesea înșelătoare, iar identificarea timpurie poate fi crucială pentru succesul tratamentului.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci în fiecare zi brânză. Efectele sunt surprinzătoare Brânza este un aliment popular în multe culturi și diete din întreaga lume. Cu toate acestea, consumul zilnic a cel puțin 100 de grame de brânză poate avea efecte semnificative asupra corpului tău. Acest articol explorează atât beneficiile, cât și posibilele riscuri asociate cu acest obicei alimentar.