Descoperire fantastică a oamenilor de știință: ce substanțe nutritive pot să încetinească semnificativ îmbătrânirea creierului Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienţi, care sunt promiţătoare şi au asocieri favorabile cu măsurile de performanţă cognitivă şi de sănătate a creierului.
Motivul pentru care vânătăile se vindecă mai greu la unele persoane. Ce spune asta despre organism Vindecarea rănilor este un proces complex care implică mai multe etape și factori. Unele persoane observă că rănile lor se vindecă mai greu din diverse motive. Iată câțiva factori importanți care pot influența acest proces:
Dieta pentru un corp de plajă perfect. Apucă-te de acum! Obținerea unui corp de plajă nu este doar despre a arăta bine în costumul de baie, ci și despre a te simți sănătos și plin de energie. O dietă echilibrată joacă un rol crucial în acest proces. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a-ți sculpta corpul de vis, pregătit pentru plajă.
Incredibil ce s-au găsit în conservele de pate. Analizele au fost trimise la laborator Bacterii și aditivi în conserve! Acestea sunt concluziile după s-au trimis mai multe tipuri de pate la laborator. Într-una dintre conserve, specialiștii au descoperit bacterii, iar alte două nu aveau suficiente proteine. Deși pe etichetă ficatul este indicat ca ingredient principal, în realitate mai mult de jumătate din compoziție este formată din soia, aditivi și carne de slabă calitate.
Trucul dezvăluit de marii bucătari. Ce să pui în oala de fasole ca să fiarbă mai repede Dacă vrei să pregătești o rețetă cu fasole dar nu ai timp de pierdut, există un truc simplu pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc.
Câte calorii are un covrig, de fapt?! Este mai „greu” decât 100 de grame de friptură de porc la grătar Ar trebui să știți că merdenelele, covrigii și plăcintele din patiserii se numără printre cei mai mari inamici ai unei siluete de vis. Numărul de calorii conținut de aceste produse este extrem de mare, punând în pericol orice tentativă de a menține greutatea sau de a slăbi. Deși atrag prin mirosul lor apetisant și gustul deosebit, aceste delicii de patiserie sunt adevărate bombe calorice, un aspect important de luat în considerare pentru cei care doresc să își controleze greutatea.
Concluziile în cazul femeii din Sibiu moartă în spital la scurt timp după ce a născut: „Nu au fost depistate deficiențe” O tânără mamă a murit pe patul se spital, la scurt timp după ce a născut. Concluzia anchetei desfășurată de conducerea Spitalului de Urgență Județean Sibiu arată că pacienta a primit tot ajutorul de la cadrele medicale.
Ce sunt alunițele, de ce apar și cum le tratăm Alunițele apar în general în timpul copilăriei și a adolescenței, iar majoritatea oamenilor prezintă între 10 și 40 de astfel de zone. Unele dintre alunițe sunt prezente la naștere, în timp ce altele se dezvoltă pe parcursul vieții. De asemenea, este important de știut că majoritatea alunitelor sunt inofensive și că multe dintre acestea sunt legate de expunerea la soare.
Ce secret dezgustător ascund căpșunile: ce sunt acarienii și tripsii Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe datorită gustului lor dulce și răcoritor. Cu toate acestea, un secret mai puțin cunoscut și destul de neplăcut a ieșit la iveală în ultimii ani: căpșunile pot găzdui mici insecte invizibile cu ochiul liber, cunoscute sub numele de acarieni sau tripsi. Aceste mici creaturi sunt inofensive pentru sănătatea umană, dar gândul că am putea consuma insecte odată cu fructele noastre preferate este destul de scârbos pentru mulți.
Cum depistezi boala Lyme în situația în care ai fost mușcat de căpușe? Primăvară și vara sunt două anotimpuri marcate de grijă față de mușcăturile provocate de căpușe, dar mai ales pentru bolile pe care acestea le pot transmite.
Ce este boala „obrajilor pălmuiți” și cum se transmite. Mulți copii suferă de ea Boala obrajilor pălmuiți, cunoscută și sub denumirea de „a cincea boală a copilăriei” sau eritem infecțios, este o infecție virală ce afectează în principal copiii. Aceasta este cauzată de parvovirusul uman B19 și nu există un vaccin pentru prevenirea acestei afecțiuni. Recent, cazurile de boală a obrajilor pălmuiți au crescut, în special în rândul copiilor de la creșe și grădinițe.
Ministrul Mediului semnează Memorandumul pentru Centura Verde București-Ilfov: Este un proiect de sănătate publică Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică, ce are o componentă socială şi antipoluare puternică şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.
Topul alimentelor sățioase. 20 de varainte pentru potolirea foamei Îți este greu să obții acea senzație de sațietate, dar îți place să ai grijă de tine și să îți menții un fizic bun? Atunci cu siguranță vei dori să știi care sunt alimentele care nu îngrașă și care sunt cele pe care trebuie neapărat să le ai în frigider.
Diete speciale. Ce înseamnă să fii pescetarian și cât de greu poți ține această dietă A fi pescetarian înseamnă să adopți un stil de viață sănătos și responsabil, având grijă de propria sănătate și de mediul înconjurător. Dieta pescetariană reprezintă o opțiune alimentară echilibrată și sustenabilă, care combină beneficiile vegetarianismului cu avantajele nutriționale ale consumului de pește și fructe de mare.
Care este cel mai mare pericol din cafea și cum poate fi evitat Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciată pentru capacitatea sa de a stimula vigilența și de a oferi un boost de energie. Totuși, pe lângă beneficiile cunoscute, există și potențiale riscuri asociate consumului de cafea, dintre care cel mai mare pericol este excesul de cafeină.
Victorie amară. I-au scos plămânul care nu trebuia, dar a câștigat în instanță. Spitalul Marius Nasta trebuie să-i dea 150.000 de euro Un bărbat a câștigat în instanță războiul cu Spitalul „Marius Nasta”, din Capitală. Medicii i-au scos, din greșeală, un plămân, iar acum unitatea medicală este bună de plată. Mai precis, 150.000 de euro
Noi acuzații teribile la Spitalul Pantelimon. 30 de pacienți ar fi murit în câteva zile Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală este din nou în centrul unui scandal uriaș, cu acuzații extrem de grave! Potrivit unei anchete jurnalistice, situația semnalată la secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, când in decurs de 4 zile au murit 17 oameni, nu ar fi singulară. Si la jumătatea lunii ianuarie, într-un singur week-end, s-ar fi înregistrat 30 de decese. Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la unitatea medicală, însa nu am primit niciun răspuns până la aceasta oră.
8 milioane de cazuri de infectare cu sifilis, pe an! Rregres major în lupta împotriva bolilor cu transmitere sexuală: OMS trage un semnal de alarmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la regresele înregistrate în lupta împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Astfel, potrivit OMS, numărul anual al cazurilor noi de infecţii cu sifilis a crescut de la aproximativ 7,1 milioane, în 2020, la circa 8 milioane, în 2022.
O tânără de 30 de ani și-a ars plămânii cu țigările electronice. Caz șocant în Marea Britanie Caz șocant în Marea Britanie: Țigările electronice, populare chiar și printre tinerii din România, au ars plămânii unei mame în vârstă de 30 de ani! Medicii spun că femeia, care folosea vape-ul zilnic, are acum plămânii unei bunici de 80 de ani.
Val de intoxicații cu ciuperci otrăvitoare! Urgențele spitalelor sunt pline: legumele consumate de români au suferit mutații Alertă uriașă în spitalele din țară. Tot mai multe persoane au ajuns în stare gravă la urgențe după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Medicii trag un semnal de alarmă ca alimentele să fie cumpărate doar din locuri autorizate sanitar și din culturi verificate, pentru că altfel își pun viața în pericol. Cu cât simptomele apar mai rapid, cu atât intoxicația este mai gravă și poate duce chiar la deces.
Giganții pharma din pandemie s-au luat la ceartă. Suma uriașă câștigată de Pfizer de la AstraZeneca Giganții pharma care au dominat piața vaccinurilor anti-COVID au intrat în conflict din cauza unui medicament de succes. Astfel, Astra Zeneca trebuie să plătească Pfizer aproape 110 de dolari, pentru că ar fi încălcat drepturile de brevet ale rivalei.
DEZASTRUL din industria alimentară. Nereguli grave descoperite de inspectorii de la Siguranța Alimentelor Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat ample acțiuni de control al societăților comerciale din industri alimentară. Neregulile descoperite au fost uriașe, iar amenzile de ordinul milioanelor de lei.
Cea mai bună metodă prin care îți poți detoxifia ficatul: ce alimente trebuie să consumi regulat Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, responsabil pentru detoxifierea sângelui, metabolizarea grăsimilor, protejarea împotriva toxinelor și producerea de bile pentru digestie. Din cauza stilului de viață modern, expunerea la poluare, alimentația nesănătoasă și consumul de alcool, ficatul poate deveni supraîncărcat și poate necesita o curățare periodică. Iată câteva metode eficiente pentru a-ți curăța ficatul:
Sfatul specialistului. Cum să scapi de o tuse persistentă sau care reapare la anumite perioade Tusea persistentă sau cea care reapare la anumite perioade de timp, aparent fără un anume motiv, pot fi tratate.
Căpșuni albe: ce beneficiu inedit aduc pentru sănătate, diferența majoră față de cele roșii Căpșunile sunt cunoscute și iubite pentru culoarea lor roșie aprinsă și aroma dulce, însă o varietate mai puțin obișnuită începe să câștige popularitate în rândul iubitorilor de fructe: căpșunile albe. Aceste fructe neobișnuite nu doar că atrag atenția prin aspectul lor inedit, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate.
Motivul pentru care ar trebui să renunți complet la pastele făinoase. Ce efecte nocive au asupra corpului Pastele făinoase sunt un aliment popular și versatil, apreciat în întreaga lume pentru gustul său delicios și pentru ușurința cu care pot fi preparate. Totuși, există multiple motive pentru care ar fi bine să renunți definitiv la acest aliment aparent inofensiv.
Mâncarea viitorului. Ce gust are înghețata cu urzici Înghețată cu urzici, ceai de sirop de păpădie sau sorbet din sfeclă. Sunt doar o parte dintre preparatele propuse de studenții de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Tinerii s-au întrecut în tot felul de produse neobișnuite la o competiție de mâncare.
Mare atenție dacă corpul îți trimite aceste semnale. Lipsa de Omega-3 nu face bine organismului tău Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. Aceste grăsimi sănătoase nu pot fi produse de corpul uman, ceea ce face ca alimentația să fie crucială pentru aportul necesar de Omega-3.
SUA autorizează un medicament pentru pacienții cu cancer pulmonar SUA au autorizat un medicament pentru pacienții cu cancer pulmonar, o formă greu de tratat și care se poate agrava oricând în ciuda chimioterapiei.
Pandemia de Coronavirus „minciuna secolului”. Cum au fost mințiți oamenii La patru ani de la izbucnirea pandemiei de COVID, oamenii de știință din SUA sunt acuzați că au ascuns adevărul despre virus. Presa americană scrie că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din China, iar renumitul doctor Fauci este arătat cu degetul pentru că a ținut cu marea industrie a medicamentelor.