Alternative la sare. Ce variante mai sănătoase poți pune în mâncare La prepararea mâncării, sarea asigură o aromă de bază și intensifică gustul celorlalte alimente. Mai mult, acționează ca: liant, stabilizator și conservant natural pentru bacteriile, care nu se pot dezvolta într-un mediu cu o cantitate ridicată de sare.
Ce poți pune în cafea ca să fie mai gustoasă. 6 idei prin care să eviți zahărul Cafeaua este al doilea, după ceai, cea mai consumată băutură la nivel mondial, iar pentru marea majoritate a oamenilor ziua nu poate începe fără ea.
Se micșorează stomacul dacă mâncăm mai puțin? Adevărat sau fals? Ce spun medicii În mod evident, stomacul este doar o parte a unui sistem complex. Prin urmare, îți poți micșora cu adevărat stomacul atunci când mănânci mai puțin? Iar dacă mănânci prea mult este posibil că stomacul să se lărgească?
Ce pâine nu îngrașă? Nutriționistul Mihaela Bilic spune ce ne crește senzația de sațietate și care sunt alimentele anti-foame Kilogramele în plus nu sunt benefice pentru sănătate, iar vara, când hainele sunt mai sumare, acestea devin și mai vizibile. Dacă îți dorești să pierzi câteva kilograme, nutriționistul Mihaela Bilic oferă sfaturi despre alimentele „anti-foame” care te pot ajuta să te saturi rapid cu porții mici.
Și tu îți faci patul dimineața? Renunță la acest obicei nociv Aranjarea patului dimineața este un gest simplu care aduce multe beneficii psihologice, oferindu-ne un sentiment de ordine și disciplină de la primele ore ale zilei. Totuși, un specialist în igienă atrage atenția asupra unei posibile probleme de sănătate legate de acest obicei.
Motivul pentru care ar trebui să mâncăm iaurt în fiecare zi. Ce beneficii are pentru organism Iaurtul, un produs lactat gustos și nutritiv, aduce numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Consumul zilnic de iaurt poate susține sănătatea digestivă, cardiovasculară și a sistemului imunitar. Iată câteva motive pentru care ar trebui să includem iaurtul în dieta noastră zilnică.
Atac cu spray lacrimogen la sediul Ambulanței din Brașov! Mai multe persoane au avut stări de rău Joi, sediul Serviciului de Ambulanță Județean Brașov a fost evacuat în urma unui incident șocant: o persoană a pulverizat spray iritant lacrimogen în interiorul clădirii. Incidentul a avut consecințe grave asupra mai multor medici și asistenți, care au acuzat simptome severe după inhalarea substanței.
Când apar, de fapt, pepenii de Dăbuleni. Adevărul ținut ascuns de comercianți Oferta e mare pe tarabele din piețele din România, însă câte din aceste fructe sunt și naturale?
Atac cu spray lacrimogen, în sediul ambulanței Brașov. Personalul, evacuat de urgență Incident grav, la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Brașov.
ALERTĂ! Trei tipuri de tăieței, retrase de la raft. Prezintă risc de otrăvire pentru consumatori, pericol MAJOR pentru copii Trei sortimente de tăieței sud-coreeni au fost retrase de la raft în Danemarca, Autoritățile daneze au avertizat că aceste produse, populare și în România, pot cauza „otrăvire acută”.
Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care dă peste cap tot ce știam până acum Un studiu recent a descoperit o legătură surprinzătoare între coșmaruri și halucinații, pe de o parte, și apariția unor boli autoimune, pe de altă parte.
Efectele catastrofale ale traficului cu Ozempic! Bolnavii de diabet rămân FĂRĂ tratament: medicamentul va dispărea din farmacii după 31 iulie Disperare pentru bolnavi. Medicamentul Ozempic în formă injectabilă folosit pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 nu se va mai comercializa în România și va dispărea de pe piață în toate cele trei concentrații. Medicamentul va mai fi disponibil în farmacii doar până la data de 31 iulie. Astfel, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a declarat că soluția injectabilă va fi înlocuită cu comprimate orale. Totul vine după ce medicamentul a fost la mare căutare de persoanele care voiau să slăbească și a fost traficat pe piața neagră de o rețea destructurată de procurori.
Vești importante despre suplimentele cu OMEGA 3. Se pare că efectele nu sunt chiar așa benefice Un nou studiu sugerează că administrarea de suplimente de ulei de pește bogat în acizi grași omega-3 nu este chiar atât de lipsită de riscuri. Mai precis, un astfel de tratament trebuie să țină cont dacă persoana respectivă suferă sau nu de boli cardiovasculare.
Pericolul din roșiile țuguiate: Ce trebuie să știm despre acest soi și potențialele sale riscuri pentru sănătate Roșiile țuguiate, recunoscute pentru forma lor caracteristică cu un mic "moț" în vârf, au atras atenția specialiștilor, care avertizează că acest soi ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Deși unii fermieri susțin că acest aspect este specific unui soi bulgăresc de roșii, cercetătorii sugerează că țuguiul poate fi un semn al utilizării excesive de chimicale pentru a grăbi coacerea.
Ce nu trebuie să bei când te afli în avion. Are consecințe grave asupra sănătății Puțină lume știe ce este bine să consume înainte, dar și în timp ce călătorește cu avionul. Călătorii trebuie să ia în considerare aceste aspecte pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. Anumite obiceiuri pot deveni letale. Despre ce este vorba?
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de cireșe. Mare atenție! Pe cât de delicioase şi sănătoase sunt cireşele, pe atât de toxici sunt sâmburii lor, din cauza cianurii de hidrogen pe care o conţin. Aceeaşi substanţă poate fi găsită şi în sâmburii piersicilor şi prunelor şi în seminţele merelor şi perelor.
Aproape 800 de cazuri noi de rujeolă, în ultima săptămână, în România. Un copil de 10 ani, nevaccinat, a murit Institutul Național de Sănătate Publică anunță că, în ultima săptămână au fost înregistrate aproape 800 de cazuri noi de rujeolă. Din păcate, un copil de 10 ani, care nu era vaccinat, a decedat.
A venit la urgențe, iar medicii i-au spus că este constipată și au trimis-o acasă. După câteva ore a murit Destin tragic pentru o fată de doar 11 ani, care a ajuns la camera de gardă a unui spital, unde i s-a spus că este doar o constipație. A fost trimisă acasă, iar după câteva ore a decedat.
Dezastru ecologic. A fost decretată starea de alertă, în Brăila, din cauza gunoaielor. INCREDIBIL de la ce a pornit totul Brăila este asaltată de gunoaie, iar oamenii se plimbă printre ambalaje goale, resturi menajere și șobolani. Situația este la limită și din cauza faptului că cei de la compania de salubrizare au hotărât să crească tarifele cu 50%.
A venit canicula, ce alimente mănânc? Iată care sunt cele 10 pe care le recomandă specialiștii Avenit canicula extremă, chiar din primele zile de vară calendaristică, iar organismul este nepregătit pentru o trecere bruscă de la 20-25 de grade, direct la 40 plus. Așa că, este momentul ca alimentația să se schimbe, fiindcă nu prea poți mânca o ciorbă fierbinte de burtă sau potroace, pe 40 de grade!
Descoperire alarmantă: Microplastice găsite în fiecare probă de spermă umană analizată Recent, un studiu a scos la iveală o descoperire alarmantă: microplastice au fost identificate în toate probele de spermă umană testate. Cercetătorii avertizează că este „obligatoriu” să se continue cercetările pentru a înțelege impactul potențial asupra reproducerii. Aceasta este doar una dintre numeroasele descoperiri recente care sugerează o contaminare pe scară largă a corpului uman cu microplastice.
Tortul care ne ajută să slăbim. Desertul delicios ajută digestia În lumea constant în schimbare a dietei și a fitnessului, fiecare nouă inovație care combină gustul delicios cu beneficiile pentru sănătate este întâmpinată cu entuziasm. Recent, MaKayla Kim Thomas, antrenor personal și specialist în nutriție pentru fitness, a dezvăluit o rețetă simplă și delicioasă pentru un desert care nu numai că îți satisface pofta de dulce, dar te poate și ajuta să slăbești.
Cum ne refacem după arsurile solare. Pielea are nevoie de vindecare Odată cu începutul sezonului cald, arsurile solare devin o preocupare frecventă pentru mulți dintre noi, mai ales când pielea nu este pregătită pentru expunerea îndelungată la soare sau când uităm să aplicăm loțiunea cu protecție solară. În astfel de situații neplăcute, este crucial să știm cum să ne vindecăm rapid arsurile solare și să ne calmăm pielea afectată. Iată câteva sfaturi utile:
Puțină lume știe asta. Ce se întâmplă dacă nu ne spălăm bine pe picioare Pe 1 iunie 2024, o dezbatere neașteptată a luat amploare pe rețelele sociale, pornind de la un comentariu aparent banal al fostului jucător american de fotbal Jason Kelce. Comentariul său aparent inocent a stârnit o serie de discuții intense cu privire la igiena picioarelor și la importanța spălării lor corecte în rutina de igienă personală. Tu cât timp aloci spălării picioarelor?
Vitamina de care adulții maturi ar trebui să se ferească. Consumul în exces poate provoca MOARTEA În ultimii ani consumul de vitamine sau complexe de vitamine a devenit o adevărată modă, iar specialiștii atrag atenția că utilizarea fără un minim sfat de specialitate se poate dovedi extrem de periculos. În cazuri grave, vorbim chiar de deces.
Vești bune pentru bolnavii de diabet. Cum arată terapia eficientă împotriva diabetului de tip 2 după 24 de ani de studiu Un studiu de 24 de ani efectuat de o echipă de cercetători din China a adus la lumină o terapie eficientă împotriva diabetului de tip 2 (T2D). Rezultatele studiului, care a implicat peste 5.000 de indivizi, au demonstrat că administrarea timpurie a insulinei este crucială în gestionarea pacienților recent diagnosticați cu T2D.
Ce se întâmplă cu creierul după vârsta de 50 de ani. Schimbările care apar în organism Medicii au descoperit schimbările exacte care au loc în creierul uman după vârsta de 50 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru trece prin diverse transformări care pot influența funcționarea noastră cognitivă zilnică. Iată la ce schimbări vă puteți aștepta și ce măsuri puteți lua pentru a menține sănătatea cerebrală.
Ce fructe conțin cel mai puțin zahăr. Consumul lor reduce apariția unor boli de inimă sau diabet Fructele au un rol important în alimentația noastră zilnică datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate. Totuși, pentru cei care sunt la dietă sau au probleme de sănătate care impun limitarea consumului de zahăr, este important să aleagă fructele potrivite. Iată câteva fructe cu un conținut redus de zahăr și beneficiile lor impresionante pentru sănătate.
Cât de benefice sunt nucile verzi pentru tiroidă. Leacul care te scapă de multe probleme nedorite Nucile verzi, datorită formei lor asemănătoare creierului uman, au fost considerate din vechime benefice pentru memorie și concentrare. Cojile de nuci verzi sunt o sursă bogată de vitamina C, flavonoizi, iod și tanin, având efecte anticancerigene, antibacteriene și de reglare a tensiunii arteriale, susținând totodată funcția ficatului. Iată câteva remedii care pot fi preparate din nucile verzi.
Caniculă în România. Ce nu trebuie să mănânci și să bei în cele mai fierbinți ore ale zilei? Sunt zile caniculare în multe zone din România, iar specialiștii ne recomandă ca în astfel de perioade să evităm anumite alimente sau băuturi care ne pot provoca probleme.