Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Medicina personalizată înseamnă prescrierea tratamentului potrivit
Medicina personalizată în oncologie Ce înseamnă medicina personalizată în oncologie?
Medicina personalizată înseamnă prescrierea tratamentului potrivit, pacientului potrivit, în doza potrivită, la momentul potrivit. Scopul este, prin medicamente și terapii adaptate individual, de a obține un succes terapeutic mai bun, cu mai puține efecte secundare, deoarece doza este precisă și personalizată pe fiecare caz în parte. Totodată aceasta include și planificarea și efectuarea operațiilor atât de individual, încât să ofere pacientului cel mai bun succes pe termen lung.
Alertă la granița României: Primul caz de holeră după 103 ani. Cum se manifestă și cât de gravă este boala
Alertă la granița României: Primul caz de holeră după 103 ani. Cum se manifestă și cât de gravă este boala
Un caz alarmant de holeră a fost raportat în Bulgaria, marcând prima apariție a acestei boli în țara vecină după mai bine de un secol. Pacientul infectat este un tânăr de 23 de ani, cetățean indian, care a călătorit recent în New Delhi. Evenimentul ridică semne de îngrijorare, având în vedere proximitatea față de granița României și potențialul de răspândire.
Ce BOLI ar putea izbucni după inundațiile din Galați: avertismentul medicilor epidemiologi
Ce BOLI ar putea izbucni după inundațiile din Galați: avertismentul medicilor epidemiologi. Ministerul Sănătății, recomandări pentru populație
Dezastrul produs de ciclonul Boris, care a provocat inundații istorice în Galați și Vaslui, ar putea declanșa în zonă epidemii de boli preponderent cu transmitere digestiv-hidrică, așa cum sunt, de exemplu, dizenteria și hepatita A, atrag atenția specialiștii. Acest risc a fost semnalat și de autorități. Ministerul Sănătății recomandă populației din zonele calamitate să fiarbă, înainte de consum, apa din rețea. 
Sever Mureșan, internat în stare gravă la spital! Bancherul avea septicemie
Sever Mureșan, internat în stare gravă la spital! Bancherul avea septicemie
Fostul președinte al băncii Dacia Felix, Sever Mureșan, a fost internat în stare gravă într-un spital din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral. Starea sa a dat semne că se îmbunătățește, dar în câteva zile, fostul bancher a intrat în comă. După ce a fost mutat între mai multe unități medicale din țară, familia l-a transferat de urgență în Franța, la intervenția ambasadorului francez la București. 
Risc de contaminare în Galați după inundațiile istorice! Avertismentul ministrului Sănătății: Apa trebuie dezinfectată și testată
Risc de contaminare în Galați după inundațiile istorice! Avertismentul ministrului Sănătății: Apa trebuie dezinfectată și testată
Inundațiile devastatoare din județul Galați au dus la contaminarea fântânilor din zonă, punând în pericol sănătatea locuitorilor. Autoritățile locale sunt în alertă și au demarat măsuri pentru dezinfectarea și testarea apei, esențiale pentru prevenirea riscurilor de contaminare. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că există un risc crescut de contaminare cu hepatita A, o boală transmisă pe cale digestivă, care afectează în mod special copiii. În plus, sunt posibile infecții cu alte bacterii periculoase.
Foto arhivă  Exclusiv
Protestul medicilor din Piața Victoriei: „În loc să avem grijă de pacienți, trebuie să ne asigurăm că funcționează căldura sau curentul și că avem bani ca să achităm facturile”
Medicii au organizat un protest, vineri 13 septembrie, în Piața Victoriei din București. Printre nemulțumiri se numără și faptul că, în loc să fie axați pe salvarea de vieți omenești, cadrele medicale trebuie să aibă grijă ca energia sau căldura în saloane să fie funcționale sau să se descurce cu achitarea facturilor de întreținere.