Articolele din categoria POLITICĂ:

Tăriceanu s-a răzgândit: Ambasadorii nu au dat sfaturi Parlamentului
Tăriceanu s-a răzgândit: Ambasadorii nu au dat sfaturi Parlamentului
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că, la întâlnirea cu șefii unor misiuni diplomatice avută miercuri, a subliniat de la început că, în ceea ce privește subiectele de politică internă, discuția este informală și de informare, adăugând că "nu au fost date sfaturi Parlamentului sau avansate opinii personale care să vizeze agenda Legislativului". Reacția vine, după ce ieri, Tăriceanu a precizat că ambasadorii au cerut explicații cu privire la modificările la Codurile Penale, iar ambasadorul britanic a precizat că speră că Parlamentul înțelege că lupta- anticorupție este importantă. 
Gheorghe Nichita, jurământ strâmb, cu mâna pe Mormântul Sfânt, în fața fostei iubite, la Ierusalim
Gheorghe Nichita, jurământ strâmb, cu mâna pe Mormântul Sfânt, în fața fostei iubite, la Ierusalim
Doi oameni importanţi din sistemul public al judeţului Iaşi şi-au asumat responsabilitatea prezentării unor informaţii grave din intimitatea primarului Gheorghe Nichita, anchetat penal de către DNA în arest la domiciliu. Astfel, unul dintre ei susține că Nichita a fost violent cu mai multe femei, inclusiv cu soția sa, în timp ce a doua persoană precizează că Nichita și Adina Samson au fost împreună la Ierusalim, unde primarul s-a jurat în faţa Adinei Samson, cu mâna pe Sfântul Mormânt, că n-o urmăreşte cu Poliţia Locală. 
Dan Mihalache
Cum intervenea Dan Mihalache în favoarea firmei de defrișări Holzindustrie Schweighofer în 2008
Președintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a publicat, joi, pe pagina personală de Facebook, documentul care arată cum intervenea, în 2008, actualul șef al Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache, în favoarea firmei austriece de defrișări Holzindustrie Schweighofer, prin intermediul interpelării adresate ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, de la acea vreme, Dacian Cioloș. În cadrul documentului, Dan Mihalache cerea rezolvarea situației conflictuale dintr-o localitate, unde cetățenii nu puteau accede la masă lemnoasă, subliniind, în acest context, că "un mare investitor, SC Holzindustrie Schweighofer Sebeș este împiedicat să își desfășoare activitatea în condiții normale". 
Cum se lăuda Ponta în 2013 cu o investiție Holzindustrie și cum Iliescu îl decora pe patron în 2014
Cum se lăuda Ponta în 2013 cu o investiție Holzindustrie și cum Iliescu îl decora pe patron în 2014
Premierul Victor Ponta se lăuda, pe 11 iulie 2013, cu ocazia prezentării "Programului național de investiții", cu o investiție realizată de Holzindustrie Schweighofer, compania austriacă aflată, în prezent, în mijlocul scandalului legat de defrișările ilegale. Firma austriacă era introdusă pe o listă la capitolul "Mari investiții-companii internaționale", alături de giganți industriali precum Dacia, Ford, Daimler, Oracle, Bosch, Pirelli, Michelin.
Consultare națională pe mega-acordul comercial Uniunea Europeană - Statele Unite
Consultare națională pe mega-acordul comercial Uniunea Europeană - Statele Unite
Europarlamentarul Sorin Moisă, membru al Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European, lansează un proces național de consultare a actorilor importanți din economia și societatea civilă românească în legătură cu "negocierea secolului", aflată în curs între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii: Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții, mai cunoscut sub acronimul englezesc TTIP.