"După aceea, acest morb al puterii a început să placă multora din Guvern şi aceştia au început să cocheteze cu ideea de a rămâne în politica românească, de a rămâne pe un scaun guvernamental pentru că, dincolo de oportunităţile financiare, pentru mulţi acest joc al puterii poate fi tentant. De la un funcţionar căruia i se cer anumite lucruri, la un funcţionar care este lăudat de dimineaţa până seara poate fi o situaţie tentată şi o mare parte dintre ei se gândesc să meargă cu căciula pentru a se cere pe liste, pentru a se cere în noul Guvern pe la diferite structuri", a explicat Ana Bulai.
Sociologul a mai explicat că tot jocul acesta ca imagine publică a fost început de Dacian Cioloş, cu "acţiuni de un populism demn de sfârşitul anilor '90 - mers cu bicicleta, strâns gunoie, acţiuni pe care nici măcar Ion Iliescu nu le făcea".
"A încercat să pară om din popor", a mai spus Ana Bulai.
Aceasta a mai spus că din presa internaţională nu i s-au relevat momente în care premierul Marii Britanii sau al Franţei se plimbă cu clasa economică. "Cred că nu ar trebui să avem gesturi de genul acesta. Nu aşa te apropii de oameni. Domnul Cioloş ar fi trebuit să dovedească până acum că este un om de acţiune, un tip pragmatic, aşa cum părea la început, un tip care face ceea ce promite, care nu îşi retrage, revizuieşte planurile de 10 ori şi care este după chipul şi asemănarea preşedintelui", a precizat sociologul Ana Bulai.
"Însă, în contextul actual politic, indiferent de cum este premierul Cioloş, rămâne o personalitate intens curtată de dreapta românească pentru că această zonă nu are ceva mai bun, în momentul de faţă", a completat aceasta.
"Pentru dânsul, este mai bună postura de tehnocrat din care poate câştiga bani mai mulţi fără bătaie de cap. Dacă vrea să rămână tehnocrat, ineficienţa guvernării i se va uita. Va fi ca Theodor Stolojan, lacrimă de curat. Dacă îi place viaţa politică şi vrea să intre în scena politică, va trebui să îşi găsească nişte obiective", a mai afirmat Ana Bulai.
"Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, în mod evident, preşedintele ar trebui să propună un premier de la PSD şi, cel mai probabil, pe Liviu Dragnea. Însă mai sunt două-trei luni şi, în cazul în care dreapta va creşte, va putea impune un premier, şi sunt convinsă că Dacian Cioloş îşi va manifesta această latură politică mult mai solid şi se va gândi să renunţe la această aură de tehnocrat care nu îi asigură un viitor în România, ci doar o continuitate la Bruxelles", a încheiat sociologul Ana Bulai.