Conform Legii alegerilor pentru Parlamentul European, continuarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare după încheierea oficială a acesteia constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, relatează News.ro.
Alegeri locale 2024. Candidaţii la Primăria Bucureşti şi la cele de sector. Ordinea pe buletinele de vot
Continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, este sancţionată cu amendă de la 1.400 lei la 2.000 lei, în termenii Legii alegerilor locale.
În ceea ce priveşte campania în audiovizual, cu 48 de ore înainte de ziua votării sunt interzise: prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de spoturi de publicitate electorală; invitarea sau prezentarea candidaţilor în programe, comentarii privind campania electorală.
Vot cu urna mobilă în 5 mari spitalele bucureştene. Ce trebuie să știe românii internați, care vor să-și exercite dreptul de a alege
O statistică prezentată de Ministerul Afacerilor Interne la sfârşitul lunii mai, arăta că, de la debutul campaniei electorale, în 10 mai, au fost monitorizate 531 de manifestări electorale, desfăşurate în 293 localităţi din 36 judeţe şi municipiul Bucureşti. Au fost înregistrate 599 evenimente/incidente, iar în urma verificărilor au fost aplicate 187 de sancţiuni contravenţionale (102 amenzi, în valoare de 80.800 de lei şi 85 avertismente scrise) şi au fost sesizate 121 infracţiuni.
Alegeri locale 2024. Candidaţii la Primăria Bucureşti şi la cele de sector. Ordinea pe buletinele de vot
Din totalul celor 599 evenimente/incidente sesizate, 52 nu se confirmă şi 233 sunt în curs de verificare, preciza MAI la acel moment.
Totodată, pentru competentă soluţionare, 116 sesizări fuseseră declinate către Autoritatea Electorală Permanentă/Biroul Electoral Central/ birourile electorale de circumscripţie judeţeană.