Alt tip De ce trebuie să le faci copiilor analize genetice Într-o țară care nu are suficienți bani pentru tratamente la cancer, a vorbi despre analize pentru depistarea a ceea ce ne este scris în gene, adică predispoziție pentru boli cardiace sau alte afecțiuni grave, ca osteoporoza, maladii ale colonului sau ale stomacului, poate părea deplasat.
Alt tip "Mulțumesc!" - cuvântul care ne face deținătorii unei arme a binelui În timp ce copiii din România învață din prima poezie cum un cățel a furat o rață, cei din Marea Britanie află, tot din prima poezie, că inimile se pot deschide ușor cu două chei: "mulțumesc" și "te rog".
Alt tip Cum poți recunoaște semnele unui atac vascular cerebral și cum să-l previi Mulți oameni ajung la medic și primesc un sfat ultimativ: lasă-te de fumat, lasă-te de alcool, schimbă hrana, dă jos din kilograme.
Alt tip Motivele pentru care automedicația și medicina de pe internet nu ne fac sănătoși Nivelul scăzut de educație medicală, cauzat de inexistența, aproape, a campaniilor publice de informare, crește riscurile la care este expusă populația.
Alt tip Este aspirina un medicament minune? Ce spun medicii Este aspirina medicament minune? Imaginați-vă că oamenii de știință ar face anunțul descoperirii unui tratament ieftin care poate să salveaze multe vieți și ar putea reduce costurile sistemelor de sănătate! În plus, fără rețetă.
Alt tip Să-i cumperi sau nu un câine copilului? Ce spun specialiștii Oamenii au în sânge binele, visează pacea, liniștea și solidaritatea, iar unul dintre sfaturile pe care le dau specialiștii pentru a educa un copil în spiritul acestor valori, dar și al iubirii necondiționate, este acela de a-l crește alături de un câine.
Alt tip Gesturile mici care pot prelungi viața părinților Gesturile aparent minore sunt secretul echilibrului, si nimeni nu are mai mare nevoie de acestea ca persoanele varstnice. Multi ii considera pe pensionari o povara, o cantitate energetica neglijabila, dar fiecare dintre ei sunt parintii, bunicii cuiva, iar noi suntem rezultatul stradaniilor lor de a ne face fericiti. Recomandarea de astazi le este dedicata, ca pledoarie pentru a le face viata mai usoara.
Alt tip Câteva metode de a tempera agresivitatea unui preșcolar "sălbatic" Este un lucru obișnuit pentru copiii mici să se exprime fizic atunci când nu au suficiente cuvinte pentru a spune ce doresc. Dar există unele lucruri pe care le puteți face pentru a tempera agresiunea.
Alt tip Câteva sfaturi pentru a elimina riscul unui diagnostic greșit Diagnosticele greșite, situații care din fericire nu predomină, sunt uneori puse deoarece pacienții nu știu să răspundă la întrebările puse de medici. Există și situații când, din lipsa informării, oamenii nu știu că medicul este chiar obligat să afle cât mai multe despre ei, pentru a le face recomandări adecvate.
Alt tip Ce nu știați despre pregătirea medicilor Astăzi aflăm despre un aspect mai puțin cunoscut despre educația unui medic, aspect care ar trebui să ne facă mult mai ușoară decizia de a-i cere ajutorul in cazul unei probleme de sănătate.
Alt tip Ce se întâmplă în corpul copiilor care consumă alcool Vârsta medie la care românii încep să consume alcool este de 14 ani, arată cifrele UNICEF, iar 42% dintre minorii între 10 și 12 ani au băut ce puțin o dată.
Alt tip Nu ignorați senzațiile de amețeală. Ce afecțiune pot semnala Amețeala este termenul folosit pentru a descrie senzații de leșin, plutire, pierderea echilibrului și confuzie. Uneori creează sentimentul fals de rotire, caz în care se numește vertij.
Alt tip Scapă de nervozitate cu ajutorul unor pași simpli, dar eficienți Există o categorie de angajați care, deși sunt experți în domeniul lor și nimeni nu le poate contesta competențele, sunt marginalizați din cauza nervozității.
Alt tip Cele mai eficiente remedii pentru probleme digestive. Atenţie, cauze emoţionale! Fiecare s-a confruntat la un moment dat cu episoade de diaree, ale cărei simptome comune includ scaune frecvente, apoase, dureri abdominale și balonare.
Alt tip O soluţie simplă pentru hernia abdominală, care scade spectaculos riscul recidivei Nu constientizam mereu nivelul progreselor realizate in medicina, poate si pentru faptul ca suntem contemporanii acestora şi evoluţia nu ne mai miră.
Alt tip Gândurile pot fi citite. Iată cum O știre senzațională, care va revoluționa omenirea, ne vine de la Londra. Un grup de savanți au perfecționat o interfață om-computer pusă la punct acum 3 ani, care acum citește nivelul de oxigen din creier.
Alt tip Cum să alegeți sportul potrivit pentru copil Sportul poate fi cheia unei vieți lungi, dar îmbelșugate, dacă se ajunge la înaltă performanță. Având în minte câștigul financiar, unii părinți își înscriu copiii la cluburi sportive de la vârste foate fragede, forțându-i să depășească limite evidente, iar această atitudine poarte avea repercusiuni grave.
Alt tip Coada Șoricelului, regina plantelor medicinale din România. Cum s-o consumi în caz de hipertensiune Dintre darurile pământului, câteva se bucură, de mii de ani, de însușirea de a lua durerea cu mâna. Una dintre aceste minuni ale naturii este coada șoricelului, despre care mulți căluguri au afirmat, în cărți medicinale mănăstirești, că se află printre "leacurile tuturor relelor".
Alt tip Câteva motive pentru care vă îngrășați, deși aveți un stil de viață sănătos Aveți un stil de viață sănătos, dar sunteți contraziși de cântar? Inseamnă că există câteva motive ascunse pentru care câștigați în greutate.
Alt tip Eviți tratamentele estetice care folosesc ace? Iată de ce nu trebuie să te mai temi! Teama de ace a generat proiecte de cercetare care au împrietenit publicul cu tehnologii revoluționare, iar unul dintre domeniile care au beneficiat din plin de ele este chirurgia estetică și recuperatorie.
Alt tip 5 sfaturi care vă pot transforma dintr-un pesimist într-un optimist Studii din intreaga lume arata ca oamenii sunt tot mai depresivi și găsesc tot mai greu temeiuri să scape de pesimism.
Alt tip Nu ignorați durerile de spate! Ce pot ascunde Ne doare adesea spatele, mai ales dacă am trecut de 45 de ani, și recurgem la antiinflamatoare și analgezice după ureche. Suntem convinși că starea de disconfort este cauzată de o poziție greșită în somn, o întindere, ridicarea unei greutăți, kilogramele în plus sau o ușoară răceală.
Alt tip Nu există depresie de iarnă, dar tulburările de sezon pot ascunde o afecțiune severă. Care e aceasta Există depresie de iarnă? Foarte multe persoane simt un disconfort major din cauza frigului, sunt cuprinse de disperare vanzand cantitati mari de zapada si devin un pachet de nervi in majoritatea sezonului hibernal.
Alt tip Câteva sfaturi pentru a face mai suportabilă viața pacienților cu Alzheimer Alzheimer. Ne oprim astazi din nou asupra acestei teribile boli, care îngrijorează tot mai mulți vârsnici și supun familiile lor, de foarte multe ori din lipsa unor cunoștințe minime, la grele încercări.
Alt tip Mituri despre sănătatea vederii. Nu mai crede așa ceva Majoritatea oamenilor se tem de pierderea vederii mai mult decât a oricarui alt simț. Pentru a-și pastra sănătatea ochilor intactă, ei apelează la tehnici nastrușnice, dar cele mai multe sunt doar mituri.
Alt tip Trei fructe miraculoase pentru tenul dumneavoastră Astazi va prezentam trei daruri minunate ale farmaciei naturii, trei fructe care vor contribui la imbunatatirea aspectului tenului dumneavoastra.
Alt tip Riscul asfixierii sau al înecării cu alimente la copii. Învățați-i să mestece! Fenomenul de asfixiere sau cel de înecare cu alimente poate să apară la orice vârstă, însa copii de până la patru-cinci ani sunt mai predispuși unor astefel de accidente.
Alt tip Remediile pe bază de cetină, rășină și muguri de molid - leacuri din vechime Am vorbit ieri de remediile pe bază de muguri de brad, facem astazi cunoștință cu vărul acestui arbore, molidul. Ca să înșirăm toate însușirile acestui prinț al Carpaților ne-ar trebui o oră de emisie, deci iată o mică sinteză a minunilor pe care le poate face molidul pentru sănătatea noastră.
Alt tip Remedii extraordinare pe bază de muguri de brad Toată lumea știe că, în special copiii nu sunt mari fani de medicamente. Chiar dacă industria farmaceutică a evoluat atât de mult încat poate să producă pentru copii pastiluțe și siropuri cu gusturi care mai de care mai atrăgătoare, însăși ideea de a inghiți leacuri îi fac pe majoritatea pruncilor să țipe ca și cum cineva ar vreă sa ii taie feliuțe.
Alt tip Atenție la tusea bebelușului! Ce poate indica Forumurile pentru mămici, fie că sunt americance, japoneze sau românce, abundă de cereri pentru sfaturi care încep astfel: bebelușul meu tușește de câteva zile, sau de două săptămâni, ce mă sfătuiți? O asemenea abordare denotă ori o educație insuficientă, ori inconștiență.