Articolele din categoria MEDIU:

Austriecii din industria lemnului reacționează: Agenții verzi, acuzați de manipulare
Austriecii din industria lemnului reacționează: Agenții verzi, acuzați de manipulare
Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au reacționat după ce ONG-ul Agent Green a postat pe pagina de Facebook fotografii despre care susține că ar arăta un tren care a descărcat lemn la Holzinustrie Schweighofer în Sebeș, fără informații de proveniență. “Holzindustrie Schweighofer a decis, încă din primăvara anului 2015, să refuze orice lemn care provine din aceste zone”, susține compania într-un comunicat.
De ce cutremurele puternice se produc mereu noaptea. Descoperirea şocantă care va schimba lumea
De ce cutremurele puternice se produc mereu noaptea. Descoperirea şocantă care va schimba lumea
Cele mai devastatoare cutremure din lume se produc la joncţiunea a două plăci tectonice convergente, în momentul în care una dintre acestea alunecă sub cealaltă, prin procesul de subducţie. O echipă de cercetatori, condusă de Teh-Ru Alex Song, de la Institutul Carnegie din Statele Unite (Departamentul pentru Magnetism Terestru) a descoperit în premieră ca invelişul de la vârful acestor plăci coincide cu zonele în care se produc seisme de intensitate mică sau unde au loc activităţi telurice non-vulcanice, care sunt concentrate în zone cu temperaturi de peste 450 de grade Celsius.
Directorul INFP: "Un cutremur de 7,2 în Vrancea ar afecta grav Bucureștiul și jumătate din țară" Exclusiv
Directorul INFP: "Un cutremur de 7,2 în Vrancea ar afecta grav Bucureștiul și jumătate din țară"
Singura zonă din România care poate produce cutremure cu pierderi de vieți umane și pagube materiale este Vrancea; un seism de magnitudine peste 7,2 în această zonă ar afecta serios Capitala, jumătate din țară, precum și țările învecinate, a declarat directorul general al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan.
Noul şef al DIPI, audiat la DNA
Contractul privind sistemul electronic de monitorizare a transferurilor de deșeuri, în atenția DNA
Corpul de Control al ministrului Mediului a descoperit nereguli în modul în care a fost derulat contractul cofinanţat din fonduri europene pentru realizarea unui site şi a unei aplicaţii software pentru conectarea factorilor implicaţi în desfăşurarea transferurilor de deşeuri, fiind sesizate atât Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi Departamentul pentru Lupta Antifraudă, arată surse din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru News.ro.