VIDEO | Incendiu devastator într-o pădure din Vâlcea. Au ars 4 hectare cu puieți de brad și copaci tineri Un incendiu a izbucnit, luni, în Munţii Căpăţânii, în judeţul Vâlcea, primele estimări ale pădurarilor arătând că patru hectare de teren pe care creşteau puieţi de brad şi copaci tineri au fost cuprinse de flăcări.
Seceta face ravagii. Zeci de fântâni au secat într-un sat din Prahova. Salvarea vine de la ISU Zeci de fântâni au secat în satul prahovean Meliceşti, comuna Telega, pe fondul caniculei din perioada lunilor iulie-august, localnicii fiind aprovizionaţi cu apă, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
România, oază verde pe harta mondială a poluării? Octavian Berceanu: Stăm destul de bine faţă de ţările din jur Octavian Berceanu, comisarul şef al Gărzii Naţional de Mediu, susține că România este o oază verde pe harta mondială a poluării şi stă foarte bine în raport cu alte ţări din regiuni. Potrivit oficialului, pentru o acurateţe mai mare a datelor, în perioada următoare se are ]n vedere elaborarea unui Regulament de amplasare a senzorilor de măsurare a calităţii aerului
Primele ordine pentru uciderea a doi urși, publicate în Monitorul Oficial În Monitorul Oficial au fost publicate, pe 19 august, două ordine, unul pentru uciderea unui urs în Argeș și al doilea pentru uciderea unui urs din Buzău.
TOP: Cele mai poluate județe din România. Care sunt zonele cu aer curat Conform unei analize, în top 5 judeţe cu cea mai proastă calitate a aerului din România este format din: Covasna, Ilfov, Iaşi, Dolj şi Municipiul Bucureşti. Harghita şi Galaţi se pot lăuda cu cea mai mică concentraţie anuală de particule PM10 din ţară
Ministrul Energiei: „Din această iarnă am putea avea deja în vigoare legea consumatorului vulnerabil” Legea consumatorului vulnerabil de energie, prognozată pentru a fi implementată în septembrie 2022, ar putea intra în vigoare chiar din această iarnă. Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că a avut discuții cu premierul și cu șefii din domeniul energiei pe această temă și că legea va fi urgentată spre aprobare.
Munți de gunoaie, la mare. Care sunt cele mai murdare stațiuni de pe Litoral În plin sezon estival, stațiunile de la malul mării sunt mai murdare ca nicioodată. Valul mare de turiști lasă în urmă cantități imense de PET-uri, ambalaje sau resturi de mâncare. Sunt gunoaie peste tot, pe faleză, pe plajă, chiar și printre șezlongurile turiștilor.
Câți bani vor primi persoanele care împușcă sau eutanasiază urșii agresivi. Când pot fi uciși - Ordinul Ministrului Mediului Alungarea unui urs dintr-o localitatea poate fi recompensată cu 400 de lei, tranchilizarea lui, cu 750 de lei, iar împușcarea, cu 500 de lei. Pentru prepararea blănii și a craniului se alocă 2000 de lei/exemplar. Aceste sume vor fi decontate primăriilor care au încheiat contracte de intervenție cu gestionarul faunei cinegetice și medicii veterinari în cazul intervenției, se arată în ordinul Ministerului Mediului.
O staţie de reciclare a deşeurilor ar putea fi amplasată la 300 de metri de un cartier rezidenţial din Ilfov Scandal în Ilfov, din cauza viitoarei staţii de reciclare a deşeurilor! Localnicii şi primarul din Ciorogârla acuză Consiliul Judeţean că vrea să construiască un centru de sortare şi depozitare aproape de un cartier rezidenţial şi de o zonă protejată. În replică, şefii de la judeţ spun că este doar o variantă şi că nu a fost încă ales amplasamentul.
CUTREMUR devastator în Haiti. Bilanțul morților a explodat: peste 1.400 de victime, cel puțin 6.900 de răniți Peste 1.400 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma seismului cu magnitudinea 7,2 produs, sâmbătă, în Haiti, informează DPA.
Cutremur de magnitudine importantă, marți dimineața, în România Cutremur în România, marți dimineața.
Explozie Azomureș. Ipoteza principală ia în calcul o eroare de design tehnic Ipoteza principală emisă în cazul exploziei de la Combinatul Azomureş din data de 7 iulie ia în calcul o eroare de design tehnic, fapt ce va impune, probabil, înlocuirea materialelor utilizate pentru conductele de transportare a gazului de sinteză, se arată în raportul preliminar dat publicităţii, luni, de companie.
CUTREMUR devastator în Haiti. Bilanțul morților a explodat: aproape 1.300 de victime, peste 5.700 de răniți Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a lovit, sâmbătă, Haiti, a crescut, duminică seara, la 1.297 de morţi şi la peste 5.700 de răniţi, potrivit serviciilor haitiene de protecţie civilă.
România, zguduită a 11-a oară în ultima săptămână! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul de sâmbătă Un cutremur s-a produs sâmbătă seară în România, în zona seismică Vrancea. Este al 11-lea seism ce a avut loc în ultima săptămână în țara noastră. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,2 și a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău, miercuri, 11 august.
Stare de URGENȚĂ în Haiti după seismul PUTERNIC, de 7,2 magnitudine - Bilanțul MORȚILOR, în creștere: Peste 300 de decese. IMAGINI cu dezastrul FOTO&VIDEO Un cutremur cu magnitudine 7,2 s-a produs sâmbătă după-amiază în vestul statului Haiti din arhipelagul Caraibelor. Potrivit ultimelor informații, cel puțin 300 de persoane au murit și mai multe sunt rănite, pe lângă numeroase persoane care sunt date dispărute, iar foarte multe clădiri au fost distruse. Bilanțul deceselor este în creștere. Inițial a fost emisă alertă de tsunami, care a fost ridicată ulterior, chiar după o mică serie de replici după marele cutremur. Seismul a provocat valuri de peste 3 metri înălțime și a fost resimțit în cel puțin 4 țări.
VIDEO Parcurile murdare și neîngrijite, „carte de vizită” pentru autoritățile din București Parcurile din Capitală au fost date uitării de autoritățile locale. Spațiile verzi sunt sufocate de buruieni și gunoaie, trotuarele sunt sparte, băncile rupte iar lacurile au devenit reale pericole pentru sănătatea oamenilor și a animalelor.
Iulie 2021, cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra, a anunţat vineri Agenţia naţională oceanică şi atmosferică (NOAA) din SUA, subliniind rolul schimbării climatice în acest nou record.
Incendiile de vegetație au paralizat un drum național din județul Giurgiu Circulaţia pe DN 61 a fost îngreunată vineri seară din cauza fumului dens în urma producerii unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş care a cuprins o suprafaţă de aproximativ trei hectare în dreptul localităţii Vadu Lat, a anunţat ISU Giurgiu.
Video Plantă-minune care poate salva terenurile degradate, cultivată în Buzău. Din ce țară provine și cât de gustoasă este O plantă-minune, care poate salva terenurile degradate de la noi din țară, a fost cultivată de specialiștii în legumicultură din Buzău. Se numeşte Salsola, provine din Noua Zeelandă și, în prezent, se află în faza de omologare. Pe lângă faptul că este benefică pentru teren și culturi, planta este şi comestibilă, potrivit Realitatea Plus.
Înmulțirea urșilor, scăpată de sub control. În Bacău sunt 500 de urşi, faţă de optimul de 61 Înmulțirea urșilor a fost scăpată de sub control, anunță autoritățile. Numai în județul Bacău, sunt circa 500 de urşi, faţă de un optim de 61 de exemplare. Între timp, au loc atacuri tot mai dese ale animalelor sălbatice în gospodării, iar cele mai grave sunt în Harghita și Argeș.
România pe urma Greciei? Incendiu de vegetație uscată pe 15 hectare, în apropiere de Oradea Pompierii militari orădeni intervin joi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 15 hectare, de la marginea municipiului Oradea, în apropierea unui adăpost de câini. Doar joi până la amiază, pompierii bihoreni au intervenit la patru incendii de vegetaţie uscată, flăcările periclitând anexe gospodăreşti, ferme, animale.
Dezastru ecologic în Marea Neagră. Peste 100 de tone de petrol, scurse în apă Fondul Mondial pentru Natură (WWF) estimează la mai mult de 100 de tone cantitatea de petrol deversată în Marea Neagră în urma unei scurgeri produse în weekend într-un terminal petrolier din apropierea oraşului rus Novorossiisk.
Inconştiență totală! Șofer tras pe dreapta, cu trei copii în portbagaj Poliția Română trage un semnal de alarmă pentru șoferii care transportă copii. Pe contul de Facebook al Poliției a fost publicată o fotografie cu un bărbat care îşi transporta cei trei copii minori în portbagajul maşinii.
Primăria Capitalei intensifică acțiunile de dezinsecție în cartierele unde a fost semnalat țânțarul West Nile Primăria intensifică tratamentele de combatere a țânțarilor în zona cartierul Brâncuşi - zona bulevardului Timişoara (Sectorul 6), unde au fost identificaţi ţânţari purtători ai virusului West Nile.
Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţul Cluj, în următoarele ore Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o nouă atenţionare Cod galben de inundaţii, ce vizează cursuri de apă de pe raza judeţului Cluj.
SUTE de pești morți în Jiu! Apele Române au prelevat probe pentru a afla cauza DEZASTRULUI ecologic - FOTO Sute de pești morți pe Jiul de vest! Locuitorii din Aninoasa, județul Hundeoara, sunt alarmați și bănuiesc că este vorba de o poluare a apei.
Un mare centru nuclear din Rusia, amenințat de incendiile de pădure - A fost decretată starea de urgență Situație de urgență publică în oraşul Sarov, din Rusia! Un important centru de cercetări nucleare este în pericol în urma extinderii incendiilor de pădure din rezervaţia naturală Mordovia, în regiunea Novgorod.
AVERTIZARE meteo. Coduri de inundații pe râurile din mai multe județe Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, mai multe coduri de inundații pe râurile din mai multe județe.
Vijeliile au făcut prăpăd în Prahova. Peste 7.000 de oameni au rămas fără curent electric Peste 7.000 de consumatori au rămas fără energie electrică şi mai mulţi copaci rupţi de vânt au căzute pe şosele în nouă localităţi din Prahova, în noaptea de joi spre vineri, ca urmare a vijeliilor care au afectat judeţul.
Anomalia din adâncurile Siberiei care amenință lumea: "Bomba cu metan" pune în pericol milioane de oameni Dezastrele naturale s-au înmulțit în ultima vreme, de la incendiile devastatoare din Turcia, Grecia și Bulgaria, până la valurile ucigașe de căldură din America de Nord. Iată că acum, în Siberia se produce un fenomen neobișnuit, topirea permafrostului, care poate elibera o ”bombă cu metan” în atmosferă, o adevărată catastrofă în această regiune din Rusia.