Dezastru ecologic în Polonia și Germania, pe râul Oder. Zeci de tone de pești morți, acuzații grave de la Berlin Autoritățile Poloniei promit o recompensă de peste 200 de mii de euro pentru cei care pot oferi date privind autorii unei poluări masive în râul Oder, care a provocat moartea a zeci de mii de pești. Anunțul vine după ce Germania, țară prin care trece râul, a acuzat Varșovia că n-a transmis informații la timp și s-a comportat precum Uniunea Sovietică după dezastrul nuclear de la centrala Cernobîl, din 1986.
Mii de pești morți în Olt. Verdictul specialiștilor: viitura cu APĂ OTRĂVITĂ - video Moartea a mii de pești din râul Olt, zona localității Făgăraș, ar fi fost provocată de o viitură cu apă otrăvită, arată analiza probelor de apă prelevate de specialiști de la Gospodărirea Apelor Brașov. Peștii au fost supuși unui coctail toxic de amoniu, azotiți și ortofosfați.
Video Ministrul Mediului: Nivelul radiaţiilor NU a crescut niciodată, nici în Ucraina, nici în România, în perioada războiului Ministrul Mediului - Tanczos Barna a anunțat că nivelul radiațiilor NU a crescut NICIODATĂ în perioada războiului, nici în Ucraina, nici în România. Acesta a atras atenția că valorile radiațiilor raportate la Centrala Nucleară de la Zaporojie nu justifică îngrijorările din spaţiul media sau al populaţiei.
Deșertificarea, un risc pentru România! Tanczos Barna: „Avem nevoie de un program național pentru păduri” Ministrul Mediului - Tanczos Barna anunță că deșertificarea reprezintă un risc pentru România, mai ales în sudul țării, unde au dispărut pădurile. Oficialul de la Mediu spune că este nevoie de un program național pentru păduri.
Petre Daea și războiul său împotriva cormoranilor: „Mânâncă mai mult pește decât românii” Proaspătul ministru al Agriculturii revine la una dintre „problemele” care l-au făcut celebru printre politicienii ultimilor ani: cormoranii. Petre Daea nu lasă deloc celebrele păsări, despre care spune că „mânâncă mai mult pește decât românii”.
Omenirea a consumat până joi TOATE RESURSELE pe care planeta le produce într-un an Omenirea a consumat până pe 28 iulie toate resursele pe care planeta le poate produce într-un an fără să se epuizeze, au avertizat organizaţiile non-profit Global Footprint Network şi WWF. Studiul arată aceeași tendință ca și în anii trecuți, că țările bogate au un stil de viață tot mai excesiv, iar cele care decontează direct sunt statele sărace, dar și biosfera, în ansamblu.
Un fermier a oprit cursul unui râu ca să-și ude cele 80 de hectare de teren agricol - "Război" pe apă, în jud. Brașov Un fermier din Vulcan, judeţul Braşov, a fost sancţionat de autorităţi, după ce a construit un baraj şi a oprit cursul râului Bârsa.
Secetă în România - apă cu porția în 600 de localități. Apele Române, apel la calm şi responsabilitate privind folosirea resurselor Autoritățile au decis să întrerupă furnizarea apei potabile în mai multe localități din județul Alba. Resursele sunt în scădere și e nevoie ca acestea să se refacă, a motivat compania de apă care se ocupă de alimentarea județului. În toată țara, în peste 600 de localități, oamenii primesc apă cu porția.
Seceta face ravagii. Situație disperată și nemaîntâlnită în județul Alba. Decizia radicală luată de autorități Seceta face ravagii în toată România, deși oficialitățile se întrec în a declara că nu sunt probleme grave, asta deși fermierilor le mor animalele și li se usucă culturile pe câmp.
Secetă România. Fără precedent în ultimii 70 de ani: Dunărea a scăzut cu 7 centimetri într-o zi Autoritățile spun că debitul Dunării a scăzut cu 7 centimetri într-o singură zi, eveniment fără precedent în ultimii 70 de ani. Directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) - Filiala Dolj, Veta Păsculescu, a declarat pentru Agerpres că staţiile plutitoare care trag apa de irigaţii din Dunăre nu mai pot funcţiona din cauza nivelului mic al fluviului, care se află la un minus de 101 centimetri, situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani.
Climatolog: În România, climatul nu va mai fi cel de acum 40-50 de ani. Temperaturile vor crește în toate anotimpurile România va avea cantități mai reduse de precipitații vara, dar concentrate pe episoade mai intense, iar iarna vor fi precipitații mai multe, mai ales în centrul și nordul țării, a explicat climatologul Roxana Bojariu.
Seceta de anul acesta este abia începutul. Previziuni sumbre pentru agricultura românească Seceta extremă din acest an nu va afecta doar producţiile agricole ale sezonului, ci va avea impact şi asupra următorului an agricol, cel puțin, a afirmat preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România. Daniel Botănoiu a afirmat că, în actualele condiții, lucrările pentru pregătirea viitoarelor recolte nu vor putea fi executate la timp şi de calitate.
Secetă în România. Primul județ care ar putea decreta calamitată înreaga suprafață agricolă Seceta face ravagii în România, tot mai multe zone agricole din țară fiind puternic afectate de lipsa acută a apei. Județul Timiș ar putea fi primul din țară în care întreaga suprafață agricolă va fi decretată calamitată.
Secetă în România. Care este suprafața toată agricolă lovită de secetă și ce județe au fost cel mai afectate Conform datelor de la Ministerul Agriculturii, suprafața totală afectată de secetă în România este de 89.605 hectare, comunicată până la această dată de către 19 județe.
Secetă în România. Ministerul Mediului, cu ochii pe incendiile din păduri și miriști. Fără foc pe pajiști Pentru că vremea caniculară aduce cu ea și incendii de pădure sau pe câmpuri, cei din Ministerul Mediului a dispus întregului personal silvic, la nivel național, luarea de urgență a tuturor măsurilor necesare de prevenire a propagării incendiilor în păduri şi plantații.
Secetă în România. Cei de la Apele Române spun că încă nu este criză în alimentarea cu apă potabilă Administrația Națională Apele Române (ANAR) monitorizează și gestionează volumele de apă din principalele lacuri de acumulare astfel încât acestea asigură la această oră necesarul de apă brută pentru toți beneficiarii care se alimentează în regim centralizat din sursa de apă de suprafață.
Peștera cu „lacrimi albastre” din inima muntelui - TOXICĂ pentru localnici. Apa colorată, între pericol și afacere - VIDEO Un munte din Bucovina plânge cu „lacrimi” alb-albastre. Un fost miner din Suceava spune că în localitatea Crucea zac resurse uriașe de cupru și nimeni nu le exploatează. În zonă ar fi venit și chinezii să se intereseze cum ar putea pune pe picioare o afacere profitabilă. Apele albastre care se scurg din munți sunt toxice și pot fi un adevărat pericol chimic pentru cei care locuiesc în zonă.
Exclusiv Gheorghe Mărmureanu, predicție schimbată despre marele cutremur din România - Cât de repede lovește seismul de peste 7 grade Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu a vorbit, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre momentul marelui cutremur ce va veni în România, după ce ultimul s-a produs sâmbătă într-o zonă neobișnuită.
CUTREMUR în plină caniculă, în România - Este al doilea de magnitudine 4 din luna iulie - UNDE s-a produs Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunțat că sâmbătă s-a produs un cutremur de magnitudine importantă într-o zonă neobișnuită din România. Este al doilea seism cu magnitudine de 4 grade produs în ultima lună.
Invazie de insecte în România, din cauza secetei Este invazie de insecte în țară! O specie de musculițe trăiește în colonii și se înmulțeste când este perioadă de secetă. Cea mai gravă situație este în județul Caraș Severin.
Cutremur de 3,6 grade în România - activitate seismică intensă în zona Vrancea Un cutremur de magnitudine însemnată s-a produs, miercuri, în România.
Apa oprită din cauza secetei, în mai multe localități din Prahova - mii de oameni afectați În tot mai multe localități din Prahova, apa potabilă ajunge să fie oprită pe toată durata nopții. În unele zone, sunt restricții chiar și pe timpul zilei.
Cutremur în România, marți dimineață - activitate seismică importantă în Vrancea Un cutremur s-a produs, marți dimineața, în România.
Apele Române: În marile orașe NU lipsește apa. Orașele mici și comunele, lovite de secetă - Rezerva de apă și restricțiile în CRIZĂ Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) anunţă că în prezent NU sunt dificultăţi la alimentarea cu apă în sistem centralizat pentru marile aşezări urbane. În același timp, fenomenul de secetă afectează în continuare oraşele mici şi comunele, unde sistemele de alimentare cu apă nu fac față. ANAR face apel la economisirea apei și prezintă restricțiile de folosire a apei în perioadele critice.
Exclusiv Delta Moldovei dispare din cauze secetei - Mihai Goțiu acuză autoritățile că nu iau măsuri de peste 20 de ani: Sunt doar primele efecte! Paradisul de la marginea Iașiului e pe cale să dispară! Delta Moldovei, locul în care se pot vedea pelicani și lebede, se transformă din lac în câmpie, din cauza secetei. Piscicultorii se plâng de faptul că autoritățile sunt indiferente la faptul că pelicanii mănâncă toți peștii din cauza apei scăzute.
Invazie de lăcuste, în Tulcea. Sute de hectare de culturi au fost distruse - insecte de 10 cm! VIDEO Culturile care nu au fost distruse de secetă sau grindină sunt acum lovite de lăcuste. Imagini incredibile au fost surprinse în județul Tulcea.
Incendiu la un centru de reciclare, din Târgoviște: degajări mari de fum Un incendiu violent s-a produs, joi dimineață, în Târgoviște, la un centru de reciclare.
Cutremur în România, joi dimineață - activitate seismică importantă A fost cutremur, joi dimineața, în România.
România, lovită de secetă. Consum record de apă în judeţul Iași. Au fost introduse restricții Temperaturile ridicate din ultima petioadă au dat peste cap consumul de apă din județul Iași. Autoritățile anunță că în zonele urbane nu sunt probleme, deși există 17 localități unde consumul a fost raționalizat.
Lanuri de grâu mistuite de foc, în Timiș - situație disperată din cauza caniculei - VIDEO Incendiu devastator, într-un lan de grâu din Timiș. Flăcările au cuprins un câmp întreg, între Gătaia, Butin și Semlac. Coloana de fum este vizibilă de la kilometri depărtare.