Avion dispărut acum 50 de ani, scos la suprafață după topirea unui ghețar. Lângă aeronavă, mai multe cadavre Mii de metri cubi de gheață s-au topit anul acesta din cauza temperaturilor record.
În ce județ se află, oficial, Babele și Sfinxul. Decizie în justiţie, după un proces care a durat 7 ani Judecătorii s-au pronunțat, miercuri, după un proces care a durat 7 ani, asupra disputei teritoriale dintre județele Prahova și Dâmbovița cu privire la apartenența monumentelor cunoscute sub denumirile de Babele și Sfinxul, din Munții Bucegi. Conform instanței de judecată, cele două monumente naturale se află pe teritoriul Dâmbovița.
Poluare masivă, într-o comună din Prahova. Praf alb bizar în atmosferă - aerul, greu de respirat Localnicii din comuna Bărcănești, județul Prahova, au reclamat prezența unui praf alb în atmosferă, care face aerul greu de respirat.
Investiție de 50 de milioane de euro în județul Dâmbovița, blocată de vaci Vacile blochează investițiile în România. Deși o primărie din județul Dâmbovița are fonduri suficiente pentru a face un parc fotovoltaic, localnicii se împotrivesc pe motiv că vacile din localitate nu ar mai avea unde să pască.
Plafonarea preţului lemnelor de foc va fi adoptată săptămâna aceasta. Care va fi prețul, ce spune Tanczos Barna Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că OUG privind plafonarea preţului lemnului de foc va figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern programată joi sau vineri. Acesta nu exclude ca preţul propus, de 500 de lei pe metrul cub, să fie modificat.
Cod roșu de inundații: POTOP în Timiș după ploile torențiale - Apa a pătruns în casele oamenilor din Fârdea - VIDEO Avertisment de la hidrologi: Cod roșu de inundații în județul Timiș până miercuri. Sunt deja inundații în estul județului după ploile torențiale din ultimele ore. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor.
România a făcut primul pentru a deveni independentă energetic. Biomasa este recunoscută drept combustibil România a făcut marți primul pas spre dobândirea independenței energetice. Parlamentarii din comisiile de specialitate au introdus biomasa în rândul combustibililor. Se încheie astfel primul episod din lupta pe care o duce de ani de zile inventatorul Iulian Horneț, cel care a inițiat mai multe sisteme pe bază de deșeuri care pot produce energie electrică și termică foarte ieftină.
Inventatorul Iuliean Horneț solicită CES respingerea ordonanței privind regimul deșeurilor și introducerea biomasei în categoria combustibililor Inventatorul Iuliean Horneț solicită membrilor CES, Consiliul Economic și Social, într-o scrisoare deschisă, să respingă OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și să introducă biomasa în categoria combustibililor.
„Rabla” pentru becuri. Românii vor putea schimba becurile cu filament pentru becuri LED Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Ministerul Mediului va lansa un program prin care cetățenii vor putea înlocui becurile cu filament cu cele pe bază de LED, mai economice.
Demolarea turnurilor IMGB | Fostul șef al Gărzii de Mediu: S-a depășit de 7 ori concentrația maximă de praf - VIDEO Fostul șef al Gărzii de Mediu susține că demolarea tururilor de pe fosta platformă IMGB a fost un atentat la calitatea aerului din zonă, pentru că au fost ignorate toate procedurile prevăzute pentru astfel de situații. Berceanu a afirmat că nivelul concentrației de praf în aer ar fi fost de 7 ori mai mare decât valoarea maximă admisă.
Bărbat atacat de un urs, pe un drum forestier din Curtea de Argeș Un bărbat a fost atacat de un urs, vineri, pe un drum forestier din municipiul Curtea de Argeș. Un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației din zonă a fost emis de autorități.
Ce a pățit un bărbat din Capitală care și-a aruncat gunoiul în fața blocului: "Aparent, a scăpat - nu l-a văzut și nu l-a pârât nimeni" Un bărbat a fost sancționat cu o amendă contravențională de către polițiștii locali pentru că a aruncat gunoiul la colțul blocului, pe domeniul public, a anunțat Primăria Sectorului 6, într-o postare pe Facebook.
Lacul Buhui, în culorile toamnei: Veneția Banatului Montan - FOTO Toamna transformă Buhui într-un loc de poveste. Obiectivul turistic din județul Caraș-Severin este primul lac artificial din România și a fost una dintre destinațiile preferate ale regelui Ferdinand I. Acum, culorile frunzelor și apa limpede oferă peisaje unice. Turiștii au ocazia să se bucure de plimbări relaxante, iar cei care au vizitat deja zona se întorc de fiecare dată cu entuziasm.
TRAGEDIE pe şantier! Un bărbat de 50 de ani a murit după ce a căzut de pe schelă În jurul orei 15:00, azi, 5 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Municipiului Miercurea-Ciuc, au fost sesizați cu privire la decesulunei persoane, în urma unei căderi de la un nivel superior, relatează realitateadehargita.net.
Liderul unui clan mafiot, condamnat pentru furt și crimă în Rusia, decorat post-mortem de Putin „pentru curajul” din Ucraina - situație HALUCINANTĂ Ivan Neparatov, liderul unui clan mafiot, care a fost condamnat la nu mai puțin de 25 de ani de închisoare după ce a ucis mai mulți oameni, a fost cooptat de gruparea Wagner și trimis să lupte în Ucraina, iar acum este medaliat post-mortem de președintele rus Vladimir Putin pentru curaj, după ce a murit în Bakhmut.
Românii vor mânca tot mai scump și mai prost: fabricile de îngrășăminte din UE se închid una după alta Explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale a determinat fabricile de îngrășăminte din Europa să se închidă una după alta. De exemplu, Polonia și Marea Britanie, țări cu fabrici care până anul trecut produceau 40% la nivel european, în prezent nu mai funcționează.
Tot mai mulți PEȘTI cu tumori, în apele din România - autoritățile sunt în alertă maximă Este alertă de dezastru ecologic pe râul Olt, după ce pescarii din Sibiu au găsit mai mulți pești bolnavi.
Cutremur de adâncime în România - Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit - HARTA Un cutremur s-a produs în primele ore ale zilei de duminică, 28 august, în zona Vrancea.
Nor de praf saharian peste România - zonele unde aerul va fi irespirabil România este sufocată de un nor uriaș de praf saharian. Depunerile pot fi văzute cu ochiul liber în zonele unde va ploua.
România monitorizează radioactivitatea - Ministrul Mediului, anunț despre evoluția valorilor de la începutul războiului Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că de la debutul războiului din Ucraina nu au existat depăşiri ale indicatorilor privind radioactivitatea nici în România şi nici în Ucraina, aşa cum arată datele rezultate în urma monitorizărilor făcute în cele două ţări.
Norul de praf din Ucraina | Nivelul poluării a scăzut, dar e DUBLU față de normal Poluarea cu microparticule aduse de norul de praf alb din Ucraina, care a acoperit Moldova în ultimele zile, a scăzut în cursul zilei de joi, dar rămâne la valori DUBLE față de valorile normale. Anunțul a fost făcut de Agenția pentru Protecția Mediului Iași. În aceste condiții, rămâne valabilă recomandarea ca persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace să nu petreacă mult timp în aer liber.
Ceață suspectă peste România - românii, sfătuiți să stea în case. Zonele afectate de fenomenul straniu Un fenomen straniu a putut fi văzut în mai multe județe din estul țării. Specialiștii spun că este un val de praf și aerosoli, iar în atmosferă este multă umiditate. Aceștia au sfătuit oamenii care se știu cu probleme de sănătate să stea în case.
Avertismentul autorităților: Stocați apa de ploaie! Administraţia Naţională Apele Române anunță că rezerva de apă este în scădere și face apel la populație să economisească resursele de apă și să apeleze inclusiv la folosirea/stocarea apei din surse alternative, cum ar fi cea de ploaie, astfel încât apa potabilă să ajungă tuturor. În continuare, sute de localități primesc apă restricționat.
REZERVA de apă din România SCADE. Apele Române anunță că e apă suficientă în zonele urbane - Restricții în 668 de localități Secetă România. Rezerva de apă scade la nivelul întregii țări. Anunțul a fost făcut de Apele Române (ANAR), care dă asigurări că există suficientă apă în regiunile urbane. Până în acest moment, 700 de localități din țară au restricționat alimentarea cu apă.
Ciuperci contaminate radioactiv, descoperite la 36 de ani de la dezastrul de la Cernobîl - pot provoca boli grave La 36 de ani de la dezastrul de la Cernobîl, în pădurile din Germania au fost descoperite ciuperci contaminate radioactiv.
Video Efectele secetei, devastatoare în Europa - Multe râuri au secat în lipsa apei - Dezastrul dezvăluit de imaginile din spațiu Canicula și lipsa ploilor a afectat mai multe râuri din lume care au secat. Efectele secetei sunt văzute și din spațiu, cu ajutorul sateliților din programul Copernicus al Uniunii Europene. În lunile iunie și iulie ale acestui an, valurile de căldură au lovit Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Asia, în timp ce temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius. Și Dunărea a secat pe alocuri.
VIDEO | Poluare EXTREMĂ în Marea Neagră. Ce au depistat autoritățile, ce spun biologii Este alertă la malul mării. Pete imense de poluare au apărut în largul Portului Constanța. În timp ce biologii şi chiar specialiştii de la Apele Române cred că de vină este una dintre cele 50 de nave care stau la coadă să intre în port, autoritatea navală vine cu o altă explicaţie: reziduurile ar proveni de la două vase scufundate în mare, acum 30 de ani.
Delfinii au început să atace oameni. Alertă în Japonia, greșeala pe care o fac turiștii Autoritățile din Japonia i-au avertizat pe turiștii care merg într-o anumită secțiune a litoralului nipon să nu atingă delfinii și să nu se aventureze în larg, existând suspiciunea că UN SINGUR DELFIN ar fi atacat și rănit ușor șase oameni.
Dezastru ecologic în Polonia și Germania, pe râul Oder. Zeci de tone de pești morți, acuzații grave de la Berlin Autoritățile Poloniei promit o recompensă de peste 200 de mii de euro pentru cei care pot oferi date privind autorii unei poluări masive în râul Oder, care a provocat moartea a zeci de mii de pești. Anunțul vine după ce Germania, țară prin care trece râul, a acuzat Varșovia că n-a transmis informații la timp și s-a comportat precum Uniunea Sovietică după dezastrul nuclear de la centrala Cernobîl, din 1986.