Ce vietăți trăiesc cel mai mult? Pare greu de crezut, dar se pare că NEMURIREA chiar este posibilă Cele mai longevive viețuitoare de pe Terra pot supraviețui timp de secole și milenii, chiar întrerupând cu totul procesul de îmbătrânire. Dacă v-ați gândit la țestoate sau corbi, sunt departe de aceste clasament.
Vulpița de Peleș, vedetă pe rețelele de socializare. Cum a cucerit simpaticul animal o țară întreagă? - VIDEO O vulpița pripășită în zona Palatului Peleș din Sinaia a devenit virală pe rețelele de socializare. Simpaticul animal pare să se fi obișnuit cu oamenii și se apropie, probabil pentru a i se da de mâncare.
Și animalele de companie pot răci! Semnele pe care nu trebuie să le ignori Răcelile la animale pot lua forma cistitelor, manifestate prin greutate la urinare, urinare cu sânge sau în episoade dese şi cantităţi mici.
Pot câinii să „simtă” oamenii răi cu adevărat? Testele care au dovedit capacitatea incredibilă a prietenilor blănoși Câinii au fost parteneri ai oamenilor de secole. Acești prieteni fideli nu numai că fac viața mai bună, dar știința susține că pot recunoaște oamenii răi și cei care nu sunt de încredere.
Cum scăpăm de puricii din casă cu soluții naturale ce nu fac rău nici animalelor de companie - 7 remedii naturale Pe timp de vară mai ales, puricii pot deveni o adevărată problemă, pentru că animalele de companie îi pot lua din parc, de afară sau de la alte animale și îi pot aduce în casă.
Cum arată „monstrul” de peste 70 de kg pescuit de un botoșănean din apele Prutului - FOTO O captură impresionantă a făcut un botoșănean în apele Prutului. Plecat să se distreze la o partidă de pescuit, bărbatul a rămas fără cuvinte când în undiță i s-a prins un somn uriaș. Peștele cântărea peste 70 de kilograme.
Amenda usturătoare primită de un bărbat care a abandonat un pisoi într-o pungă de plastic, de oglinda unei ambulanţe veterinare Un bărbat din Galaţi a fost amendat după ce a abandonat un pisoi de circa 3 săptămâni într-o pungă de plastic pe care a atârnat-o de oglinda unei ambulanţe veterinare.Ɓarbatul a fost identificat la aproape trei săptămâni de la momentul la care a comis această faptă, în urma unei anchete a poliţiştilor.
O balenă a murit după 50 de ani de captivitate, în timp ce era pregătită pentru a fi eliberată Destin tragic pentru Lolita, o balenă orcă ţinută în captivitate timp de peste o jumătate de secol. Uriașul mamifer a murit la parcul acvatic din Miami, în timp ce îngrijitorii săi începuseră pregătirile pentru a o elibera în apele Pacificului. Mai multe organizații au criticat constant managerii parcului pentru faptul că balena trăiește în condiții chinuitoare.
Focar de pestă porcină africană, în vestul României. Sute de animale vor fi sacrificate Reprezentanții Prefecturii Arad au anunțat că a apărut un focar de pestă porcină africană într-o exploatație nonprofesională din satul Aluniș, comuna Frumușeni.
În România trăiește una din cele mai rare păsări de pe planetă. Specia este pe cale de dispariție, mai sunt doar câteva exemplare în lume Un număr alarmant de specii animale sunt aflate în pericol de dispariție pe întregul glob, iar multe dintre acestea ajung să trăiască doar în anumite regiuni. Însă, dacă credeți că nu există specii rare care pot fi găsite și în România, vă înșelați. Una dintre aceste specii rare este șoimul dunărean.
Crocodilii pot să detecteze suferința bebelușilor, conform unui studiu Crocodilii, reptile temute pentru forţa şi agresivitatea lor, au fost adesea portretizaţi ca fiinţe fără sentimente. Însă, un nou studiu vine să demonstreze că, în ciuda înfățișării lor înfricoșătoare, aceste reptile sunt capabile să detecteze și să reacționeze la suferința altor creaturi, inclusiv la plânsul bebelușilor.
17 august: Ziua pisicii negre. Care sunt cele mai întâlnite superstiții și de unde au apărut - Feline celebre Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Azi, de exemplu, celebrăm ziua aprecierii pisicii negre!
Caz șocant, în România: femeie mușcată de șacal, în timp ce încerca să-și salveze câinele Aradul a devenit un oraș în care au început să-și facă apariția animale sălbatice care atacă viețuitoare. În mai toate cartierele au fost văzute vulpi și mai nou șacali.
S-a deschis prima academie pentru ciobani Prima Academie pentru ciobani din Bulgaria și-a deschis porțile în satul Vlahi. Academia vrea să reunească oameni care își doresc să devină păstori, să restabilească practicile tradiționale și să protejeze rasele autohtone de animale.
Alertă maximă de urs în orașe: Oamenii, baricadați în case de frica animalelor - Un urs căutat cu drona în Ploiești, o ursoaică și 2 pui, în Sinaia Este alertă maximă din cauza urșilor. În Ploiești, Buzău și Sinaia mai multe animale sălbatice au fost văzute pe străzi. Oamenii s-au speriat și au sunat de urgență la 112.
Alertă maximă în Ploiești: Localnicii, alarmați, după ce un urs a fost văzut din nou pe străzile orașului - Animalul este căutat și cu drone Este alertă maximă în Ploioești din cauza unui urs observat chiar pe străzile orașului sâmbătă dimineață. Animalul sălbatic nu a fost încă găsit și este căutat cu drona de autoritățile locale. Căutările continuă și în seara de sâmbătă cu echipaje mixte.
Rasele de câini terapeutici. Iubitori și empatici, ajută la calmarea anxietății si îmbunătățesc starea de spirit Câinii sunt animăluțe extraordinare de companie. Ne iubesc necondiționat, ne protejează și ne fac să ne simțim bine cu prezența lor mereu veselă. Dar unele rase sunt mai terapeutice decât altele și pot ajuta în mod deosebit atunci când suntem în stări de anxietate, depresie sau tristețe
8 august, Ziua Internaţională a Pisicii. Tu ce cadou i-ai făcut? Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Festivităţile iniţiale pentru Ziua internaţională a pisicii (#InternationalCatDay) au fost organizate pentru prima dată în 2002 de către Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW).
Ursul nu mai e păcălit de vulpe - Își împart mâncarea din pubele de gunoi, pe o stradă din Păltiniș - Imagini virale Scene mai puțin obișnuite au fost surprinse în aceste zile la Păltiniș: un urs și o vulpe, alături, pentru a mânca din gunoaiele de pe stradă.
De ce pisica evită să se uite în ochii tăi. Mesajele surprinzătoare din spatele acestui gest Felinele sunt animale foarte interesante și fascinante cu comportamente unice și felul lor propriu de comunicare. Însă, de ce pisica ta nu vrea să se uite în ochii tăi? Deși este adevărat că unele pisici se comportă diferit în fața oamenilor, această atitudine poate fi interpretată în diferite feluri.
Video Panică în avion după ce un urs a scăpat din cușcă - Cum a fost recuperat animalul sălbatic pe aeroport Panică după un incident neașteptat la decolarea unui avion de pe pistă în care a fost implicat... un urs. A fost mobilizare rapidă de forțe după ce animalul sălbatic, aflat în cușca din cala aeronavei, a scăpat.
Undă verde pentru tratarea pisicilor bolnave de COVID-19 cu medicamente de uz uman rămase nefolosite - Mii de feline au murit Decizie uluitoare în Cipru. Autoritățile au dat undă verde folosirii pentru pisicile bolnave de coronavirus a medicamentelor pentru tratarea COVID-19 la oameni.
Guvernul interzice gospodăriilor țărănești să mai vândă porci și carne de porc. Lovitură devastatoare pentru fermierii români Lovitură uriașă pentru crescătorii de porci! Fermierii nu vor mai avea voie să-și vândă animalele, dar și produsele din carne. Această decizie vine chiar din partea guvernanților. Mai mult, acum, fermierii sunt nevoiți să declare animalele la primărie. Totul în condițiile în care 70% din carnea de porc vândută în magazine provine din import.
De ce sunt pisicile fascinate de cutiile de carton - Motivul ciudat pentru care adoră să dărâme obiecte Pisicile pot fi creaturi misterioase, dar de obicei există un motiv în spatele comportamentelor lor sau o explicație pentru interesele lor.
Video Ursul cu chip uman a încins rețelele sociale: Imaginile în care stă ca un om au devenit virale - 20.000 de oameni merg în fiecare zi să-l vadă Peste 20.000 de vizitatori se îmbulzesc în fiecare zi să vadă ursul cu chip de om la o grădină zoologică din China.
Insolația și șocul termic, pericolul uriaș pentru câini și pisici pe timp de caniculă - Semnele alarmante și măsurile ce trebuie luate Și animalele de companie pot suferi de insolație, nu doar oamenii, avertizează medicii veterinari. Iată ce e bine să facă cei care au câini și pisici în aceste zile toride de vară, provocate de schimbările climatice ireversibile din ultimii ani.
De ce pisicile cad întotdeauna în picioare? Capacitatea „supranaturală” a felinelor, analizată pe îndelete Pisicile sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a ateriza întotdeauna în picioare, chiar și când cad de la înălțime. Această abilitate a fascinat oamenii de știință de-a lungul timpului și a dus la numeroase studii pentru a descoperi de ce pisicile reușesc această acrobație impresionantă.
Motivul incredibil pentru care pisicile adoră să stea la soare Pisicile au un metabolism rapid, așa că au nevoie de multă energie pentru a se încălzi. De aceea, atunci când văd un loc confortabil și inundat de soare, felinele preferă să se odihnească acolo decât să-și cheltuiască propria energie.
Ce se întâmplă dacă un țânțar bea sânge cu alcool? Se „amețește” și el? Rezultatele studiilor Este o întrebare pe care cu toții ne-am pus-o: Dacă te înțeapă un țânțar, se “amețește” și el? Cercetătorii au efectuat mai multe studii pentru a afla dacă insectele se comportă la fel ca oamenii după ce au consumat băuturi alcoolice.
Există rechini în Marea Neagră? Ce se ascunde cu adevărat în adâncimile de dincolo de litoralul românesc Ideea că există rechini în Marea Neagră este extrem de controversată și mulți oameni cred că aceasta este doar un mit urban. Cu toate acestea, cercetările recente și declarațiile unor experți în biologie marină sugerează că există specii de rechini care trăiesc în Marea Neagră.