Lista completă de fructe și legume pe care le poate mânca o pisică. Toate alimentele vegetale sigure pentru felina ta Deși pisica este cunoscută pentru natura sa carnivoră, există situații în care aceasta manifestă preferințe și pentru alimentele vegetale. Fructele și legumele pot juca un rol important în digestia pisicii, sprijinind absorbția proteinelor și oferind organismului vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, este important de subliniat faptul că nu toate fructele și legumele sunt benefice pentru pisici, unele putând fi chiar periculoase și toxice pentru sănătatea lor.
Suspiciuni de gripă aviară în București: o lebădă a fost găsită moartă într-un parc Este alertă în București, după ce o lebădă a fost găsită moartă în parul IOR. Specialiștii spun că, cel mai probabil, pasărea a murit din cauza gripei aviare.
Iluzia optică PERFECTĂ. Tu faci diferența între animale și umbrele lor? Dacă ești în căutarea unui provocări antrenante pentru mintea ta și vrei să îți verifici nivelul de atenție, ai venit la locul potrivit. Privește fotografia și spune ce crezi că vezi în ea, apoi mărește imaginea.
Român premiat pentru una dintre cele mai frumoase fotografii cu natură sălbatică. Unde a fost surprinsă imaginea O fotografie cu natură sălbatică, realizată de românul Daniel Dencescu, a fost premiată cu mențiune la competiția People's Choice Award.
10 obiceiuri ciudate ale câinilor. Cum trebuie interpretat dormitul încolăcit sau faptul că au nasul mereu umed Una dintre cele mai mari dorințe ale multora dintre noi este aceea de a ne întemeia o familie alături de partenerul pe care noi îl considerăm „ideal”. Copii sunt, de asemenea, binecuvântarea căutată de mai toate cuplurile, însă pentru două zodii din horoscop formarea unui cămin alături de cealaltă parte a rezultat a fi un proces destul de greoi.
Apariție rară pe litoralul românesc! Un rechin, filmat aproape de suprafața apei, în Portul Constanța VIDEO Ariție rară pe litoralul românesc! Un rechin a fost filmat în Portul Constanţa, în timp ce înota pe lângă dig, foarte aproape de suprafața apei. Rechinul este inofensiv, a explicat biologul Adrian Bîlbă.
Tradiția care arată că primăvara este aproape. „Nu și-au văzut umbra!” În fiecare an, la data de 2 februarie, ursul îşi părăseşte bârlogul, devenind un bun indicator meteorologic pentru lumea satului şi, potrivit tradiţiei, el îşi priveşte umbra în zăpadă.
Premieră în România: ALERTĂ de urși în județul Brăila, în zona de câmpie. A fost emis un mesaj RO ALERT O ursoaică și un pui au fost văzuți în apropiere de Făurei, în județul Brăila, la peste 100 de kilometri distanță de zonele montane. Un mecanic de locomotivă a văzut animalele și a alertat autoritățile.
Cine-i mai inteligent, corbul sau vulpea? Cât de reală este descrierea ei din fabule Fabulele și poveștile i-au creat vulpii renumele de animal viclean și descurcăreț, iar ursului și corbului de victime naive si, în general, prostuțe. Deși "inteligența" este un concept complex și nu poate fi măsurată ușor, nici la oameni, nici la necuvântătoare, se pare că vulpea a fost un pic favorizată.
Vulpe pusă pe fugă de o dronă care filma în Bucovina - VIDEO Vulpea este renumită pentru viclenia și capacitatea de adaptare în situații limită. Aceste calități au fost puse la grea încercare atunci când cumătra s-a întâlnit cu o provocare venită din aer.
Incendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea: acoperișul pavilionului cu maimuțe a luat foc Acoperișul adăpostului în care se aflau maimuțele de la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea a luat foc. Animalele au fost evacuate.
Cioban atacat de urs, la o stână din judeţul Sibiu Un cioban a fost atacat de un urs, joi seara, la o stână de lângă localitatea sibiană Erneadin judeţul Sibiu. O ambulanță a fost trimisă de urgență la fața locului.
Secretul ploșnițelor, puțini îl știu. Ca să scapi de ele, trebuie să afli de ce tip sunt Ploșnițele sunt, fără îndoială, una dintre cele mai detestate specii de insecte de casă. Ceea ce multă lume nu știe este că pentru a scăpa eficient de ele, este bine să stabilim cu ce specie de ploșniță ne confruntăm, pentru că tratamentul de deparazitare poate fi diferit.
Cum simt pisicile GERUL? Cine este mai friguros, omul sau felina? Când reglăm temperatura casei, rareori ne gândim la pisică, pornind de la ideea că dacă nouă ne este confortabil, de ce nu i-ar fi și ei. Ei bine, mai ales în aceste zile geroase trebuie să fim extrem de atenți cu felinele, pentru că lucrurile nu stau chiar așa cum suntem înclinați să credem.
Kanzi - maimuța de 45 de ani care a reușit să termine jocul Minecraft (VIDEO) Kanzi, o specie de cimpanzeu pitic, a reușit să termine jocul Minecraft, la doar 6 luni după ce „a pus mâna” pe consolă.
Aricii, supereroii grădinii tale. 8 motive pentru care ar trebui să inviți micile animale țepoase pe lângă casă Grădina ta poate căpăta un aer magic și misterios prin invitarea unor vizitatori speciali - aricii. Aceste mici animale țepoase sunt supranumiți supereroii grădinii, datorită capacităților lor uimitoare și rolului esențial pe care îl joacă în ecosistemul natural.
De ce dau câinii din coadă? Un nou studiu schimbă tot ceea ce credeam După mii de ani de conviețuire și prietenie, este totuși surprinzător că nu știm cu exactitate de ce dau câinii din coadă? Opinia cea mai populară este că o fac de plăcere sau afecțiune, dar o recentă analiză care a ținut cont de rezultatele a numeroase studii sugerează că banala mișcare ascunde ceva mult mai profund.
Vulpe surprinsă în timp ce se juca în zăpadă, în plin centrul orașului Sibiu VIDEO Vizita animalelor sălbatice în oraș nu mai reprezintă o noutate, însă, dacă urșii „făceau legea” până acum, mai nou, vulpile au început și ele să se bucure de confortul orașelor.
Cele mai periculoase rase de câini. Mușcă fără să stea pe gânduri și nu iartă niciun intrus Există rase de câini care impresionează prin forță și determinare și care sunt considerate a fi printre cele mai periculoase din lume. Aceste rase de câini au o predispoziție spre agresivitate și nu ezită să muște atunci când se simt amenințate sau percepe un intrus în teritoriul lor.
Cum îți poți da seama dacă pisica ta e bolnavă. Cele mai importante semne la care trebuie să fii atent Pisicile sunt nu doar animale de companie, ci membri deplini ai familiei. Înțelegerea semnelor care arată că pisica ta este bolnavă este esențială pentru a-i asigura o viață sănătoasă și fericită. Iată câteva simptome și sfaturi utile despre cum să reacționezi dacă observi că ceva nu este în regulă cu felina ta.
Bărbat din Botoșani, condamnat la închisoare cu executare din cauza câinelui agresiv Un bărbat din Botoșani a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare, după ce câinele său a atacat o femeie.
Șoarecele, pisica sau câinele - cine este, de fapt, cel mai INTELIGENT? Desenele animate clasice cu Tom și Jerry au sădit în mintea multor generații de copii și nu numai ideea că șoriceii ar fi cele mai inteligente animale din casă, depășind atât viclenia pisicii, cât și naivitatea câinelui. Dar care este adevărul, care dintre cei 3 poate fi considerat cel mai "inteligent"?
Care este legătură între culoarea pisicii și comportamentul ei? Ce este mitul "pisicii portocalii"? Chiar dacă a pornit de la o serie de glume pe rețelele de socializare, oamenii de știință au luat în serios provocarea și au încercat să afle dacă există într-adevăr o legătură între culoarea blănii pisicii și comportamentul ei. Stă în picioare mitul "pisicii portocalii", potrivit căruia felinele cu această culoare sunt cele mai năzdravăne, dar și cele mai lipicioase.
Amendă de 15.000 de lei pentru un bărbat care și-a abandonat câinele în fața casei. Animalul a mobillizat tot orașul cu plânsetele sale. VIDEO Un câine care scheuna înfiorător în fața unei case din Gherla a stârnit compasiune în rândul trecătorilor. Incidentul a avut loc duminică, pe strada Gării, iar povestea care s-a desfășurat în urma acestuia a captat rapid atenția opiniei publice.
Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească asigurare de răspundere civilă pentru animale Proprietarii de câini periculoși sunt obligați să plătească o poliță de asigurare de răspundere civilă pentru animalele de companie. Decizia drastică vine după evenimentele tragice care au devastat familii întregi, precum cea a femeii ucise de câini în timp ce alerga pe Lacul Morii sau al copilului sfâșiat în Parcul Tei, în 2013.
Un câine din SUA a devenit viral în online după ce a mâncat bancnote în valoare de 4.000 de dolari! Cum s-a petrecut totul Un cuplu dintr-un oraș din Pennsylvania a avut parte de o întâmplare mai puțin obișnuită. Câinele familiei, un goldendoodle în vârstă de şapte ani, a mâncat bancnote în valoare de 4.000 de dolari, bani pe care aceștia i-au scos de la bancă pentru a plăti lucrările la casă. Povestea incredibilă a apărut în presa americană, iar povestea câinelului care a "pofti" la bani a devenit virală în mediul online.
Cât de sănătos este să le puneți chiloți câinilor și pisicilor? Tot mai mulți iubitori de câini și pisici de casă apelează în ultima vreme la scutece sau chiloței. Experții atrag atenția că nu trebuie să punem confortul nostru mai presus de sănătatea animalului, iar astfel de accesorii ar trebui folosite doar în situații speciale.
De ce se ține pisica după tine prin toată casa? Are cel puțin 5 motive Deși pisicile au reputația de a fi independente, mulți dintre cei care le au ca animale de companie observă că adesea se lipesc de ei și îi însoțesc prin toată casa. Acest comportament s-ar putea să-i nedumerească la început, dar există câteva explicații pentru care pisicile își urmăresc stăpânii.
I se zice „oboseala mustăților”. Cum se manifestă afecțiunea care le lasă pe feline fără chef de viață Dacă observați că pisica dumneavoastră se comportă ciudat în timp ce încearcă să mănânce sau să bea, este important să încercați să aflați ce este în neregulă cu animalul. Există șanse să nu fie vorba despre o problemă majoră, dar uneori poate fi vorba și despre probleme de sănătate.
Nu le dați pisicilor și câinilor salata boeuf sau sarmale! Avertismentul veterinarilor Veterinarii îi avertizează pe proprietarii de câini și pisici să nu le dea animalelor orice resturi de la masa de sărbători, în special produse precum salată bouef si sarmale. Dacă la oameni astfel de produse pot avea efecte nedorite dacă sunt consumate în exces, pentru animale sunt mult mai periculoase, deoarece conțin substanțe care nu au ce căuta în metabolismul lor.