Iasomia, cunoscută și ca „darul lui Dumnezeu", este o plantă care, în numeroase culturi, simbolizează iubirea, speranța și fericirea. Deși face parte adesea din compoziția parfumurilor și a produselor cosmetice, ea este folosită și într-o largă arie de afecțiuni, iar ceaiul de iasomie aduce numeroase beneficii.
Cum se prepară ceaiul de iasomie
Pentru acest ceai ai nevoie de o linguriță de iasomie, care se pune în 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat 2-3 minute, după care se strecoară şi se consumă. Zilnic se pot bea două căni.
Ceaiul de iasomie este o băutură care se consumă de secole și se caracterizează printr-o aromă florală delicată. Se servește fierbinte sau rece, cu gheață, fiind adesea combinat cu ceaiul verde, pentru a-și potența reciproc efectele benefice. Conține mulți antioxidanți, în special catechine, care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, și polifenoli, substanțe cu efect antiinflamator. De asemenea, acest ceai are în compoziție potasiu și cafeină. Chinezii obişnuiesc să bea vara ceai de iasomie pentru a reduce transpiraţia şi stările de rău cauzate de căldură, relatează Click! Sănătate.
El este și un supliment alimentar cu rol calmant și protector al aparatului urogenital feminin. Ceaiul din flori de iasomie contribuie la protejarea aparatului reproducător feminin prin acțiunea sa antiseptică și analgezică.
Citește continuarea aici.