Medicii recomandă să facem minimum 20 de minute de sport pe zi pentru a ne menține sănătatea, mai ales în condițiile în care petrecem tot mai mult timp în șezut. Noile studii arată că activitatea fizică ne poate salva viața. Dincolo de beneficiile deja cunoscute, noile studii arată că mișcarea regulată crește șansele de stagnare a cancerului mamar și de prostatată, ba chiar împiedică decesul din această cauză.
Un studiu revoluționar
Studiul a apărut recent în British Journal of Sports Medicine și a fost realizat pe un eșantion de 28.000 de persoane, din Africa de Sud, diagnosticate cu o formă de cancer, în stadiul I. Studiul și-a propus să vadă care este efectul activității fizice susținute, chiar ușoare sau moderate, în progresia cancerului, dar și în fatalitatea acestuia. Subiecții studiului au fost împărțiți în trei grupe: cei care nu fac sport, cei cu activitatea fizică scăzută (maximum 60 de minute pe săptămână) și cei care practică sport la intensitate medie și ridicată (mai mult de o oră pe săptămână).
Au fost luate în calcul, în cadrul studiului, vârsta, statutul socio-economic, dar și sexul participanților. Efectele au fost analizate, în special, pentru cancerul de sân, prostată și cel de piele. Rezultatele cercetărilor sunt incredibile. Practic, s-a demonstrat că cei care au făcut sport și care continuă să facă sport după diagnostic au rezultate excepționale. Adică boala stagnează și este mai puțin probabil ca respectivii subiecți să moară din cauza acelui tip de cancer. Tocmai de aceea studiul poate revoluționa atenția și atitudinea față de sport.
Citește continuarea aici.