Iata ce spune fata despre stilul de viata al unui om:
Tras la fata si cu osatura proeminenta
Efortul fizic in exces si curele de slabire drastice care au generat deseori efectul yo-yo, de ingrasare brusca dupa slabire si iar tentative aspre de slabire sunt principalele cauze ale fetelor trase, care au oasele la vedere, spune doctorul Aamer Khan, directorul medical al Harley Street Skin Clinic.
El explica ce se intampla, spre exemplu, cu tenul unei persoane care alearga foarte mult pentru a se mentine in forma. Mai intai, pielea se inroseste pentru ca vasele de sange se dilata pentru a permite o mai buna oxigenare in organism. Dupa vreo 15 minute de alergat, cand corpul cere si mai mult oxigen pentru a putea sustine efortul fizic, sangele incepe sa se scurga din obraji pentru a permite oxigenarea altor zone. Astfel, obrajii se “ofilesc” pentru ca sunt privati de oxigen.
Daca alergatorul a mai tinut si diete drastice si poate chiar fumeaza ocazional, devine tot mai tras la fata pentru ca irigarea cu sange de la nivelul fetei devine tot mai slaba, pentru ca toate toxinele din corp, inclusiv cele provenite din tigari, ingreuneaza si mai mult circulatia sangelui la nivelul fetei.
Dermatologul Nick Lowe de la Clinica Cranley atrage atentia ca si dietele cu efect yo-yo isi pun puternic amprenta pe fata, pentru ca, de regula, acestea genereaza ca prin efect dupa incepere curelor, slabirea la nivelul fetei. Ingrasarea si slabitul, alternate in perioade scurte de timp, cauzeaza pierderea elasticitatii pielii.
Fata umflata
Alcoolul genereaza un mare nivel de stres in organism pentru ca favorizeaza o mai mare productie de cortizol, cunoscut drept hormonul stresului. Acest hormon permite cresterea testului adipos la nivelul fetei si retinerea de apa in organism. Persoanele care au fetele umflate sunt de regula consumatoare al alcool peste masura.
Totodata, alcool stimuleaza glandele salivare care se gasesc la punctul de intalnire dintre maxilar si gat. Stimularea glandelor determina si marirea lor treptata, motiv pentru care marii consumatori de alcool au, de regula, “fetele grasune”.
Totodata, bauturile alcoolice contin aproximativ 50% zahar, iar aportul crescut de zahar face ca, in timp, pielea sa-si piarda din elasticitate pe fondul reducerii productiei naturale de colagen si de fibre elastice care mentin pielea ferma.
“Daca in perioada in care ai 20-30 de ani nu se vad inca efectele consumului de alcool in exces, chiar si daca are loc doar in weekend, daca nu te opresti din baut dupa 30 de ani, cand vei ajunge la 40 daunele asupra pielii vor fi vizibile si dificil de corectat”, explica Michael Prager, chirurg estetician la clinica Harley Street.
Citeşte mai multe pe lyla.ro.