Articolele din categoria JUSTIŢIE:

MOTIVARE DNA: DUICU, afaceri din BIROUL LUI PONTA. Avea influenţă în Guvern 
Şeful CJ Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), şeful IPJ şi liderul PSD Orşova, ARESTAŢI pentru 30 de zile
UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, informează Realitatea TV.
Judecătoare de la CAB: Sesizările disciplinare, cauzate de mesajele prin care dezvăluiam abuzuri
Judecătoare de la CAB: Sesizările disciplinare, cauzate de mesajele prin care dezvăluiam abuzuri
Judecătoarea Mihaela Lămâiţa Ciocea, de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), spune că "sesizările disciplinare dispuse impotriva sa de catre presedinta Curtii de Apel, Lia Savonea si de catre fostul presedinte Dan Lupascu, care au culminat cu efectuarea acestei plangeri penale, au fost cauzate de mesajele postate pe forumurile magistratilor prin care le dezvaluia situatii abuzive in care sunt implicate persoane din conducerea CAB si membrii ai Sectiei de Judecatori ai CSM, inclusiv situatii de grava promiscuitate".
MIHAI STOICA
Instanța dă vina pe Guvernul Ponta pentru încarcerarea lui Mihai Stoica
Explicaţii finale în Dosarul Transferurilor. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat vina pe Guvernul Ponta, pentru condamnările pronunţate, inclusiv cea a lui MM Stoica. Din motivarea hotărârii de condamnare din Dosarul Transferurilor reiese că Guvernul a avut posibilitatea de a clarifica cum se aplică legea penală mai favorabilă. Judecătorii arată însă că Executivul a exclus articolul clarificator din proiectul de ordonanţă, ce a fost adoptată în februarie, la câteva zile de la intrarea în vigoare a noilor coduri.