Elevii, profesorii şi personalul din învăţământ stau miercuri acasă. De ce este liber pe 5 iunie Vacanța de vară bate, practic, la ușă, dar până la ea elevii, profesorii și personalul din învățământ se vor putea bucura de o zi liberă chiar în timpul acestei săptămâni. Este vorba despre ziua de miercuri, atunci când este sărbătorită Ziua Învățătorului.
Cele mai mici țări din lume: Descoperă-le istoria și particularitățile. Unde se află statul cu 44 km² Globul pământesc este plin de diversitate, nu doar în ceea ce privește culturile și tradițiile, ci și în dimensiunea statelor. Există câteva țări care, în ciuda dimensiunilor lor reduse, au o istorie bogată și o identitate culturală puternică. Iată care sunt cele mai mici state din lume:
Puțini români știu cum se pronunță corect acest cuvânt, de fapt. Este un cuvânt din limba română utilizat zilnic Există un cuvânt în limba română pe care mulți dintre noi îl folosim aproape zilnic, dar pe care mulți români îl scriu și îl pronunță greșit. Deși este un cuvânt destul de frecvent, puține persoane știu care este forma corectă a acestuia.
Ultima săptămână de şcoală pentru elevii care termină liceul. Ce trebuie să facă în aceste zile? Elevii din ultimii ani de liceu intră luni în ultima săptămână de şcoală - ei vor încheia cursurile pe 7 iunie. Tot luni începe perioada de înscriere pentru susţinerea Bacalaureatului.
Ce spune Înaltpreasfințitul Teodosie despre "patima statului pe telefon" Arhiepiscopul Tomisului consideră că utilizarea excesivă a telefonului mobil este "o patimă", chiar dacă nu are efectele directe ale unor vicii precu fumatul sau alcoolul.
1 Iunie în comunism. Cum a devenit ,,Ziua Copilului" pretext pentru ode aduse lui Ceaușescu - VIDEO Deși a fost lansată în Statele Unite, la fel ca 1 Mai, Ziua de 1 Iunie a devenit o mare sărbătoare internațională în vremea regimurilor comuniste din Europa, controlate de fosta Uniune Sovietică. În România, Nicolae Ceaușescu și aparatul de propagandă au confiscat total sărbătoarea, transformând-o într-un pretext pentru ode înălțate cuplului conducător, ''tatăl și mama" tuturor "tinerelor vlăstare ale țării".
Sistemul educațional în colaps. Tot mai puțini elevi Sistemul educațional este în colaps, iar abandonul școlar a devenit un fenomen scăpat de sub control. Cifrele indică o adevărată catastrofă mai ales în mediul rural, unde ponderea elevilor care renunță la studii este de 3 ori mai mare decât cea la nivel național. Scăderile dramatice sunt puse pe fondul sărăciei.
Raport alarmant: tot mai mulți români renunță la studii Situație halucinantă în rândul tinerilor: tot mai mulți renunță la studii superioare. Doar unul din cinci români cu vârsta între 25 și 34 de ani a urmat o facultate, în timp ce media europeană este de 43%.
Unicul cuvânt din limba română care conține doar consoane. Multe persoane nu îi știu semnificațiile Limba română este plină de cuvinte fascinante și uneori neobișnuite, care adesea ascund povești interesante sau semnificații inedite. De la cuvinte formate doar din consoane până la termeni regionali amuzanți, diversitatea lingvistică a limbii noastre este bogată și adesea surprinzătoare.
Cele mai simple ghicitori pentru copii pe care adulții NU le pot rezolva. Accepți provocarea? Rezolvă acest test alături de copilul tău, de fratele sau de sora ta mai mică și vezi care dintre voi obține un punctaj mai mare!
Încă o zi liberă în calendar. Ce categorii se vor bucura de liber la mijlocul săptămânii La vacanțele oficiale se mai adaugă încă o zi liberă pentru profesori și elevi. Miercuri, 5 iunie, este celebrată Ziua Învățătorului, așa că, toate cadrele didactice, evident și elevii, vor sta acasă.
Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni, 27 mai. Ce trebuie să știe părinții: regulile de care să țină cont Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni, 27 mai, şi se încheie pe 14 iunie. Vorbim, practic, despre prima etapă a acestui proces, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul Educației. La creșă pot fi înscriși copiii care au între trei luni și trei ani, iar la grădiniță cei care au vârste cuprinse între trei și șase ani.
Care este județul din România cu cel mai mic grad de promovare la școala de șoferi Există un județ în România unde rata celor care trec de examenul pentru obținerea permisului de conducere auto este de doar 32%. Prefectul județului se întreabă cum de reușesc unii oameni să obțină doar 3-4 puncte la testele grilă.
Gabriela Firea: Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri, dar, în primul rând, să ne ocupăm de educația elevilor O realitate alarmantă se resimte din ce în ce mai intens în rândul copiilor și tinerilor din România, unde numărul mic de creșe și grădinițe, precum și școlile insuficient dimensionate care îi obligă, practic, pe copii să meargă la școală în 3 schimburi creează dificultăți care afectează în mod grav dezvoltarea și siguranța acestora.
Povestea a trei puști români premiați cu argint de NASA și NSS. La doar 13 ani, au făcut proiectul unei așezări umane în spațiu Mihnea, Ianu și Sebi sunt trei puști de 13, respectiv 12 ani, care i-au impresionat pe americanii de la NSS și NASA cu proiectul unei așezări umane în spațiu.
Luni începe etapa de reînscrieri la grădinițe și creșe Luni începe etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Cele două filme românești prezente la Cannes au ales serviciile Chainsaw Europe Chainsaw Europe, cel mai important studio de post-producție din România, a asigurat servicii de post-producție pentru cele două filme românești prezente anul acesta la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. “Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost inclus în Competiția Oficială. “Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, va fi prezent la Cannes în secțiunea Proiecții Speciale.
Noaptea Muzeelor a ajuns la ediție aniversară. 20 de ani de când poți intra liber oriunde. Ce putem face o noapte întreagă Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de sâmbătă, până târziu în noapte.
Legea care reduce greutatea din ghiozdanele elevilor. 80% dintre copii au probleme la coloana vertebrală din cauza kilogramelor pe care le cară Într-un efort de a proteja sănătatea copiilor, Ministerul Sănătății propune un proiect de modificare a ordinului nr. 1456/2020, care va obliga școlile să implementeze măsuri pentru reducerea greutății ghiozdanelor elevilor. Această inițiativă ar putea aduce schimbări semnificative în viața școlară a elevilor din ciclul primar și gimnazial.
Vești bune pentru bucureșteni. Autobuzul „Noaptea Muzeelor” va funcționa în noaptea de 18 spre 19 mai pe o linie specială În acest weekend, bucureștenii sunt invitați să participe la „Noaptea Muzeelor”, un eveniment cultural de neratat. Pentru a facilita accesul participanților la diversele muzee care își deschid porțile gratuit, Societatea de Transport București (STB) a anunțat înființarea unei linii speciale de autobuz dedicată acestui eveniment.
Un elev de 9 ani din Cluj își terorizează colegii și îi amenință cu moartea Caz halucinant la Cluj unde un elev de doar 9 ani, fiu de polițist, își terorizează colegii prin comportamentul și amenințările sale.
Ce se ascunde sub cel mai bătrân copac din România. Misterul care roiește în jurul acestui arbore În inima Complexului de monumente de la Ţebea din județul Hunedoara, se înalță Gorunul lui Horea, un copac secular care păstrează în rădăcinile sale o istorie plină de mister și semnificații încărcate emoțional. Cu o vârstă estimată de peste 400 de ani, acest gorun a devenit un simbol al eroismului și al spiritului de luptă al moților, fiind martorul unor momente istorice de o importanță covârșitoare pentru poporul român.
CCIR și Ministerul Educației, protocol de colaborare: “Învață de la antreprenori” Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, în data de 09 mai 2024, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației privind promovarea antreprenoriatului în școli, prin organizarea și implementarea proiectului “Învață de la antreprenori”.
Ce spune semnătura despre tine? Oamenii se cunosc după felul în care scriu Semnătura, deși adesea considerată o simplă formalitate, este de fapt o fereastră către personalitatea noastră și poate dezvălui multe despre cine suntem cu adevărat. De la locul unde semnăm până la dimensiunea și forma literelor, fiecare aspect al semnăturii noastre poate dezvălui trăsături ale personalității noastre.
Noi burse pentru elevii din România. Ministerul Educației a făcut anunțul Ministerul Educației din România a făcut un anunț important referitor la introducerea unei noi burse destinate elevilor, denumită bursa de reziliență. Această inițiativă are ca scop principal încurajarea și motivarea elevilor cu performanțe școlare medii să-și îmbunătățească rezultatele.
Nicolae Ciucă, în vizită la SNSPA. Președintele PNL s-a întâlnit cu rectorul Remus Pricopie Preşedintele Partidului Naţional Liberal şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a făcut o vizită la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), acolo unde a discutat cu rectorul Remus Pricopie.
Copiii clasei pregătitoare ai unei școli din Brașov, ținuți acasă de părinți din cauza unui coleg agresiv. Oamenii cer soluții urgente Protest al părinților elevilor clasei pregătitoare de la o școală din municipiul Brașov. Oamenii refuză să îi mai lase pe copii la ore deoarece micuții sunt terorizați de un coleg care îi argesează fizic și verbal. Agresiunile la care sunt supuși micuții nu sunt de ieri,d e astăzi, ci acestea trenează încă de la începutul anului școalr, respectiv din octombrie 2023. Conducerea unității de învățământ caută soluții astfel încât elevii să revină în siguranță în bănci.
Depozit cu muniţie din Al Doilea Război Mondial, descoperit în curtea unei școli din Iași. Căminul-internat, la doi pași! Un depozit cu muniţie folosită în Al Doilea Război Mondial a fost descoperit în curtea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu", din Iași.
Evaluarea națională: Încep examenele pentru finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2023 - 2024 încep luni, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Ministerul Educaţiei - Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe luni. Peste 500.000 de elevi vor susţine examene Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe luni, peste 500.000 de elevi urmând să susţină examene la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test în cazul elevilor de clasa a doua, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test în cazul celor din clasele a lV-a şi a Vl-a. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.