Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Structura anului şcolar viitor, în dezbatere publică
Anunţ important pentru toţi elevii. Structura anului şcolar viitor, în dezbatere publică
Structura anului scolar 2014-2015 a fost pusa in dezbatere de catre Ministerul Educatiei. Potrivit proiectului Ministerului, dupa vacanta mare scoala va incepe in data de 15 septembrie 2014, iar vacanta de iarna, de doua saptamani, va fi intre 20 decembrie 2014 si 4 ianuarie 2015. Elevii vor incepe semestrul al II-lea pe 9 februarie 2015 si vor incheia scoala pe 19 iunie 2015. Structura anului scolar viitor este similara celei de anul acesta, scrie Hotnews.ro.
Camerele de supraveghere sunt de vină pentru dezastrul de la Bacalaureat, spune un fost ministru al Educaţie. Exclusiv
ŞCOALA DUPĂ 25 DE ANI. Ministru al Educaţiei: CAMERELE VIDEO, DE VINĂ pentru DEZASTRUL DE LA BAC
BACALAUREAT 2014 Mihai Golu a fost ministru al Educaţiei între anii 1991-1992, în Guvernul Stolojan. Profesorul universitar a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate pentru REALITATEA.NET despre dezastrul din învăţământul românesc, precizând că, încercând să scape de trecutul comunist, românii au distrus şi valorile. "Odată cu apa arunci şi copilul din copaie". Legat de dezastrul de la examenul de BACALAUREAT, fostul ministru spune că de vină este sistemul de supraveghere: "Este poliţienesc!". "Camerele video creează un stres şi o stare de frustrare".
BACALAUREAT 2014
BACALAUREAT 2014. Declaraţie BOMBĂ a unui inspector şcolar despre prima probă la BACALAUREAT
BACALAUREAT 2014. Ieri a început prima probă a bacalaureatului, proba A, de evaluare a compe­ten­ţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, însă elevii ieşeni nu sunt încântaţi de faptul că aceasta nu are o miză foarte mare. Prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general spune că "există o lejeritate a evaluării, mai ales că nu există într-adevăr nicio miză imediată" a acestei probe, scrie ziaruldeiaşi.ro.
Pedepse aspre pentru elevii eliminaţi.
BAC 2014. SUBIECTE UŞOARE la prima probă de la BACALAUREAT 2014. ELEVII ELIMINAŢI, PEDEPSE ASPRE
BACALAUREAT 2014 Elevii spun că subiectele la prima probă de la examenul de BACALAUREAT 2014, adică ROMÂNĂ ORAL, au fost uşoare. Cu toate acestea, mai mulţi elevi au fost eliminaţi. Este şi cazul unui tânăr, absolvent al liceului Ion Mincu din Timişoara, care tocmai îşi luase biletul cu subiectul la Limba Română, când telefonul mobil a început să-i sune în buzunar. Or, intrarea în sală de examen cu telefonul mobil este interzisă.
DOSAR HISTORIA. Cum a ajuns Vlad Ţepeş cel mai sângeros domnitor
DOSAR HISTORIA. Cum a ajuns Vlad Ţepeş cel mai sângeros domnitor
Vlad Tepes - Dracula a ocupat tronul Tarii Românesti în trei rânduri: 1448, 1456-1462 si 1476. Luând domnia într-un moment de grava criza interna si de decadere a statului muntean pe plan international, situatie generata de îndelungatele lupte interne dintre gruparile Draculestilor si Danestilor, Tepes a promovat în interior o politica autoritara destinata refacerii puterii centrale, iar pe plan extern a angajat Tara Româneasca în lupta antiotomana, manifestându-se ca unul dintre principalii exponenti ai acesteia din secolul al XV-lea.
"Avem putere tehnologică uriaşă", spune fostul ministru al Educaţiei, Gheorghe M. Ştefan. Exclusiv
ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI: Profesorul universitar Gheorghe M. Ştefan: "Avem putere tehnologică uriaşă!"
Gheorghe M. Ştefan, cel de-al doilea ministru al Educaţiei, după Revoluţia din '89, a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre impactul pe care îl are evoluţia tehnologică în procesul educational. "Nu mai construim pe ceva foarte stabil, tot ce construim, construim într-un proces cu o dinamică uriaşă", a spus profesorul universitar. (IV)
"Trebuie să facem diferenţe la BACALAUREAT", spune fostul ministru al Educaţiei. Exclusiv
ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI. Fost ministru al Educaţiei, despre BACALAUREAT: "Trebuie să facem diferenţe"
BACALAUREAT 2014 Gheorghe M. Ştefan a fost ministru al Educaţiei în perioada 28 iunie 1990 - 16 octombrie 1991, în Guvernul Roman. Profesorul universitar a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre dezastrul de la examenul de BACALAUREAT, precizând că o mare parte din vină o poartă clasa politică din România. "După Revoluţie, se poate constata că, în ansamblul ei, întreaga clasă politică este complet dezinteresată de şcoală". Profesorul universitar susţine cu tărie că ar trebui introdus BACALAUREATUL diferenţiat. "Nu putem să decretăm că toţi oamenii sunt traşi la xerox. Este un mod de a-i jigni. Trebuie să facem diferenţe". (II)