Care sunt priorităţile noului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, are ca priorităţi revizuirea programei, în sensul simplificării acesteia, demersuri pentru ca elevii să aibă manuale la începutul anului şcolar, susţinerea învăţământului profesional şi consolidarea autonomiei universitare.
Răspunsul Universităţii Bucureşti pentru Ponta: Vom întreprinde demersurile legale necesare Rectorul Universităţii din Bucureşti a răspuns scrisorii lui Victor Ponta, prin care premierul anunţa că renunţă la titlul de doctor în drept. "Vă anunţăm că Universitatea din Bucureşti va întreprinde toate demersurile legale necesare, în acord cu solicitarea dumneavoastră", a scris profesorul dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii.
Exclusiv Profesorul Gheorghe Iancu despre anunţul lui Ponta: Un doctor nu poate renunţa la titlu "Un doctor nu poate renunţa la titlu. Acesta i se poate retrage", a declarat la Realitatea TV Gheorghe Iancu, profesor de drept constituţional la Universitatea Bucureşti şi fost Avocat al Poporului. Declaraţia lui Iancu vine după anunţul neaşteptat al premierului Victor Ponta privind renunţarea la titlul de doctor în drept.
Victor Ponta renunţă la titlul de doctor în drept: Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult Premierul Victor Ponta i-a scris rectorului Universităţii Bucureşti pentru a anunţa că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003. Ponta a fost acuzat că a plagiat teza de doctorat, acuzaţie pe care a negat-o. "Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat", a scris Ponta.
Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a demisionat Inspectorul şcolar general al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, a demisionat, din motive personale, interimatul la conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) fiind asigurat de adjunctul Florian Lixandru, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.
PERFORMANȚĂ! Elevii români au obținut ȘASE MEDALII la Olimpiada Internațională de Științe Olimpicii români participanți la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru juniori, desfășurată în perioada 2-11 decembrie, la Mendoza, în Argentina, au obținut trei medalii de argint și trei medalii de bronz.
Alt tip IMAGINI DE COŞMAR cu săli de curs de la Universitatea din Bucureşti Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB) se solidarizează demersului iniţiat de Asociaţia Studenţilor de la Facultatea de Limbi Străine şi a transmis tuturor membrilor să poarte începând de miercuri banderole albe la mână, simbol al grevei japoneze, după ce Universitatea din Bucureşti refuză să găsească o soluţie la frigul din instituţie, se arată într-un comunicat.
Pricopie: Sper să începem licitaţia pentru manuale în februarie Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat, marți, că procedura de licitaţie pentru manunalele noi va începe, probabil, în februarie, cu două luni mai devreme faţă de anul şcolar trecut, dar după reguli mai clare, informează Mediafax.
Bebe Mihăiescu, cunoscut drept Bebe Sexologul,a dat în judecată Facultatea de Medicină şi a CÂŞTIGAT Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut drept "Bebe Sexologul", a castigat procesul cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, dupa ce conducerea institutiei l-a concediat in 2013 pe motiv ca nu venea la ore.
Directorul şcolii I.G. Duca DEMIS la cerere, după ce o ELEVĂ s-a RĂNIT GRAV la ora de sport, pe HOL Directorul Şcolii "I. G. Duca" din Capitală, Petre Craşoveanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, după incidentul în care o elevă de clasa a VII-a s-a accidentat la ora de sport care se desfăşura într-o spaţiu improvizat de hol, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
MARTOR OCULAR. Școala, un pericol pentru elevi Situaţia sălii de sport de la liceul "I.G. Duca" din Capitală nu este una singulară. Zeci de părinţi din România ne-au scris pe adresa martorocular@realitatea.net despre condiţii similare care se întâlnesc în şcolile în care învaţă copiii lor.
ACCIDENT la școala I.G. Duca din București. SCRISOAREA părinților la început de an școlar ACCIDENT la școala I.G. Duca din București. Incident extrem de grav la o şcoală din Panduri, I.G. Duca, unde o fetiţă de 13 ani a fost dusă în stare gravă la Spitalul Bagdasar Arseni, după ce s-a accidentat în timpul unei ore de sport, ţinută pe holul şcolii. Părinții elevilor au adresat o scrisoare Inspectoratului Municipiului București pe 20 octombrie, fără a primi niciun răspuns.
Ce se întâmplă în creierul copiilor când sunt criticaţi de părinţi Acum există o explicaţie ştiinţifică pentru comportamentul adolescenţilor, care par să nu mai asculte atunci când cineva îi critică.
GEST ŞOCANT al unei eleve: i-a înfipt unui coleg UMBRELA în gură Un baietel de clasa a V-a a fost agresat de o colega, vineri la pranz, chiar in fata scolii. S-a intamplat la Liceul Grigore Moisil, din Timisoara, pe cand se pregateau sa intre la ore.
DOSAR PENAL. Învăţătoare, acuzată că a bătut un elev în timpul orelor: "Făcea pe şmecherul!" Poliţia Argeş a deschis dosar penal şi face verificări în cazul unei învăţătoare din comuna Călineşti care este acuzată de către părinţii unui elev de faptul că l-a bătut pe băiat, cu un băţ, în timpul orelor, învăţătoarea spunând că l-a lovit pe copil "cu o nuia" pentru că "făcea pe şmecherul".
Exclusiv ANDREI PLEȘU este LIBRAR pentru o zi Dupa Gaudeamus, scriitorul devine librar in campania omonima de la Libraria Bizantina. Publicul este invitat miercuri, 26 noiembrie de la ora 19:00, sa afle cele mai personale recomandari ale acestuia intr-un dialog informal, dar plin de substanta.
INCREDIBIL! Elevii dintr-o ţară UE nu mai învaţă să scrie de mână la şcoală! Elevii finlandezi nu vor mai invata la scoala sa scrie de mana, lectiile de scris fiind inlocuite cu cele de tastat, noteaza BBC. Finlanda are unul dintre cele mai avansate sisteme de educatie din lume.
Raport DEVASTATOR la adresa României. ULTIMUL LOC la educaţie România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte investiţia în educaţie, se arată într-un studiu făcut public luni de UNICEF România, care mai menţionează că, dacă până în 2025 suma din buget alocată acestui domeniu va fi mai mică de 6% din PIB, ţara va pierde între 12 şi 17 miliarde de euro între 2015 şi 2025.
Suspiciuni de fraudă la evaluarea manualelor digitale Suspiciuni de fraudă la evaluarea manualelor digitale. Pentru a doua oară, autorităţile au stabilit că Ministerul Educaţiei a greşit modul de atribuire a contractelor pentru noile cărţi electronice. Consiliul pentru Soluţionarea Contestaţiilor a descoperit punctaje umflate nejustificat şi companii depunctate fără o motivare temeinică. CNSC a dat din nou dreptate editurilor în lupta cu Ministerul Educaţiei şi a dispus reluarea procedurii de evaluare.
ABECEDARUL, obiectiv RATAT: AN ŞCOLAR fără MANUALE DIGITALE Surse din cadrul Uniunii Editorilor au anunţat în exclusivitate pentru Realitatea TV că astăzi Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor va solicita reevaluarea manualului digital de limba română de la clasa întâi.
ÎNCHISOARE cu suspendare pentru mită la teză O şpagă de 250 de lei pentru media de la matematică i-a adus unui fost elev al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” o condamnare la închisoare cu suspendare.
ELEVI INTOXICAŢI la şcoală. 18 copii, duşi de urgenţă la spital 18 copii din satul timisean Stiuca au ajuns la spital, vineri, dupa ce s-au intoxicat cu vopseaua de pe calorifere, potrivit sefei Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Aura Danielescu. Elevii provin din doua clase, a V-a si a VII-a.
Cadre didactice din Universitatea Bucureşti REFUZĂ subvenţia de 700 de lei: "E o umilinţă" Mai multe cadre didactice de la Universitatea Bucureşti au anunţat, vineri, că refuză subvenţia pentru dezvoltare profesională, de 700 de lei, arătând că această acţiune a Guvernului, legată de momentul alegerilor, este fără precedent în mediul universitar, iar acceptarea banilor ar fi "o umilinţă".
150 de PROFESORI UNIVERSITARI îl refuză pe PONTA: Este o umilință să primim cei 150 de euro! După dascălii din preuniversitar care au refuzat să ia banii acordaţi de Guvernul Ponta pentru dezvoltarea profesională, din fonduri europene, au apărut şi profesori din învăţământul superior care au anunţat vineri că refuză cei 150 de euro (700 de lei) de la oficiali, considerându-i o mită electorală pe care nu o pot accepta. În paralel, a fost lansată şi o petiţie online pentru refuzul „subvenţiilor” electorale acordate profesorilor, scrie Adevarul.
Un pusti din Sibiu, geniu IT: Poate deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa Un copil de 12 ani din Sibiu este pe cale de a deveni cel mai tanar absolvent de master din Europa. Pustiul este student la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier, fiind in primul an de master la web design.
MINIVACANŢĂ de alegeri. Plângere penală împotriva lui Ponta şi a trei miniştri Un student la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti a depus o plangere penala la DNA impotriva premierului Victor Ponta si a trei ministri, nemultumit de faptul ca este fortat sa intre in minivacanta de alegeri.
Profesorii ar putea înapoia bonusul pentru dezvoltare profesională. Guvernul dezminte Cadourile de campanie ar putea fi returnate. Profesorii ar putea fi obligaţi să dea înapoi cei 700 de lei acordaţi pentru dezvoltarea profesională! Formularele necesare pentru ca dascălii să beneficieze de bani nu au fost completate în prezenţa unui expert. Acest fapt contravine atât legilor naţionale, cât şi normelor europene. Ceea ce înseamnă că, spun specialiştii, dascălii ar putea fi buni de plată. Ministerul Fondurilor Europene a negat informaţiile.
CCR: Cererile pentru nefrecventarea orelor de religie nu mai sunt obligatorii Curtea Constituțională a României a constatat, miercuri, că nu mai sunt obligatorii cererile pentru nefrecventarea orelor de religie, judecătorii apreciind că cei care doresc să urmeze cursurile acestei discipline trebuie să facă o solicitare în acest sens.
Cotovelea: Elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015 Elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015, pe aceste terminale, care vor fi achiziţionate prin licitaţie, urmând să fie instalate manuale digitale şi alte aplicaţii necesare în procesul educaţional, a declarat minstrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.
Anchetă în școală, după ce un părinte a reclamat că fiul său a fost bătut de un profesor Conducerea Școlii Gimnaziale 'Jokai Mor', din Băile Tușnad, a declanșat o anchetă după ce un părinte a reclamat faptul că fiul său, elev în clasa a V-a, a fost bătut de către profesorul de sport.