Lovitură pentru profesori! Meditaţiile elevilor de la clasă, INTERZISE în anumite condiţii Meditațiile date de profesori elevilor de la clasă ar putea fi interzise, în anumite condiții. În plus, cadrele didactice nu vor mai avea voie să-i umilească, agreseze sau favorizeze în niciun fel pe elevi.
SIMULARE BAC - Altfel de subiecte la Română pentru clasa a XI-a SIMULARE BAC. Ministerul Educaţiei a schimbat structura subiectelor pentru proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Elevii de clasa a XII-a nu sunt afectaţi.
Proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII, în consultarea specialiștilor Proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII au fost lansate vineri în consultare de Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației, până pe 13 februarie.
SCHIMBARE importantă în învăţământul românesc. Câte ORE vor sta la şcoală elevii Numărul de ore pe care elevii îl vor petrece la şcoală va creşte cu două ore pe zi. Începând cu anul şcolar 2017-2018, noul plan cadru pentru învăţământul gimnazial prevede că elevii din clasa a V-a vor sta cu cel puţin două ore mai mult la şcoală, urmând să aibă 28 de ore pe săptămâna. Adică o medie de 5,6 ore pe zi.
Cum se face înscrierea copiilor în învățământul primar în anul școlar 2017 - 2018 Ministerul Educației a pus joi în dezbatere publică proiectul privind metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar în anul școlar 2017 - 2018.
Provocare: Tu reuşesti să rezolvi acest execiţiu de matematică de clasa a II-a? Etapa I a concursului „Gazeta matematică Junior”, pentru clasele I-IV și pregătitoare, s-a desfăsurat, la nivel național, miercuri, 25 ianuarie. Este unul dintre concursurile cu un grad de dificultate foarte ridicat, în cadrul căruia chiar și elevii de clasa a II-a trebuie să rezolve exerciții ce îi pot crea probleme unui adult școlit.
Gabriel Liviu Ispas, numit secretar de stat la Ministerul Educației Gabriel Liviu Ispas a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației Naționale, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.
Când începe vacanţa intersemestrială şi vacanţa de Paşte Vacanţa intersemestrială 2017. Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 - 16 iunie 2017).
Mai puţini bani pentru Educaţiei de la bugetul de stat, în 2017 Ministerul Educației Naționale (MEN) are alocat pentru 2017 un buget de 8.243.101.000 de lei, în scădere cu 7,89% față de execuția preliminată în 2016, conform proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
Cu cât vor crește salariile profesorilor. Cine va încasa cei mai mulți bani Aproximativ 300.000 de anagajați din învățământ, atât din școli, cât și din universități, ar urma să aibă salariile mărite de la 1 februarie. Creșterea medie este de 15% însă sumele venite în plus sunt ceva mai consistente la cei care sunt la început de carieră.
Mesaj emoționant al unui profesor la ora căruia niciun elev n-a venit. ”Au mai trecut 5 minute și..” Un comediant din SUA care este și profesor de algebră a emoționat utilizatorii de Twitter când a publicat mesaje în timp real în care a scris ce simțea în timp ce aștepta singur, de zeci de minute, ca studenții săi să vină la cursuri. Clasa era, însă, goală.
Kovesi: "Mi-am cumpărat softul de verificare a tezei de doctorat. Este corectă 100%" Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat că și-a cumpărat softul de verificare a tezei de doctorat și, conform acestuia, lucrarea sa ar fi "corectă 100%".
Facultatea de Drept din Bucureşti RENUNŢĂ la lucrarea de licenţă. Ce vor face studenţii Speriate de piaţa neagră a licenţelor şi sătule să dea zeci de mii de euro pe softuri antiplagiat, facultăţile au început să renunţe la lucrările de licenţă de la finalul studiilor. Prima este Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti, unde studenţii vor rămâne, chiar din această vară, doar cu examenul grilă. Însă atât reprezentanţii altor universităţi, cât şi cei ai studenţilor cred că aceasta poate duce la scăderea calităţii învăţământului superior.
Calendar BACALAUREAT 2017. Înscririle la BAC 2017 încep în luna mai, examenele în iunie Calendar BACALAUREAT 2017. Înscrierile la examenul de Bacalaureat 2017 încep în luna mai, în timp ce examenele sunt programate în luna iunie 2017. Rezultatele, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 5 iulie, iar notele după contestaţii pe 10 iulie. Consultă în acest articol calendarul complet al examenul de BACALAUREAT 2017!
Elevii și preșcolarii intră, din nou, în vacanță Elevii, preșcolarii și studenții vor intra de vineri, după terminarea orelor, într-o minivacanță de patru zile, urmând a se întoarce la cursuri miercuri 25 ianuarie.
Simulare bacalaureat 2017. Cum se SCHIMBĂ subiectele pentru limba şi literatura română Elevii de clasa a XI-a vor da începând din acest an alt gen de subiecte la simularea examenului de bacalaureat, proba de Limba si Literatura Romana, scrie ziare.com.
Principii de aur ale Mariei Montessori pentru creşterea corectă a unui copil Maria Montessori s-a născut în Italia în 1870 şi deşi iniţial planul său era să devină inginer a abandonat această posibilă carieră pentru a deveni medic. A demonstrat că fiecare copil este o personalitate unică, independentă, care învaţă cel mai uşor prin activitate individuală practică, devenind foarte cunoscută prin formularea unor reguli scurte, dar memorabile pentru părinţi.
SCHIMBĂRI în privinţa admiterii la liceu, din acest an. Ce trebuie să ştie elevii şi părinţii Condițiile de admitere la liceu se schimbă din acest an școlar, punându-se accent mai mult pe media obținută la evaluarea națională și mai puțin pe notele de la clasă. De asemenea, nu vor mai fi trei etape de repartizare a candidaților la liceu, ci doar două, informează inspectorii școlari.
Școlile încep luni, 16 ianuarie. Marţi, însă, apar schimbări importante în orarul elevilor Cursurile vor fi reluate luni, la toate şcolile, liceele şi grădiniţele din Capitală, a anunţat vineri primarul Capitalei, Gabriela Firea. Potrivit prognozei meteorologice, nu există motive pentru prelungirea suspendării cursurile, dar dacă acestea vor apărea, se vor lua măsuri în consecinţă, a adăugat primarul.
A primit această problemă la clasa pregătitoare. Părinţii au fost şocaţi. Tu ştii răspunsul? Părinţii sunt uimiţi de problema pe care un copil de şase ani a primit-o ca temă pentru acasă.
Anunţ de ultimă oră de la primarul Capitalei. Ce se întâmplă cu şcolile din Bucureşti, marţi Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anuntat la o televiziune de ştiri că e posibil ca marţi şcolile să înceapă orele la ora 9 în loc de ora 8 din cauza ninsorii abundente prognozate.
Firea: Cursurile se vor relua luni. Săptămâna viitoare va ninge din nou în Capitală Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni se vor relua cursurile școlare și că o decizie privind menținerea suspendării activității unităților de învățământ se va lua doar dacă vor exista motive întemeiate.
Lista judeţelor în care şcolile şi grădiniţele vor fi închise vineri Şcolile şi grădiniţete sunt închise şi vineri din cauza vremii nefavorabile în mai multe judeţe ale ţării şi în București, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei, publicat pe edu.ro.
Universitatea București a decis suspendarea cursurilor până luni Conducerea Universității București a anunțat suspendarea cursurilor pentru zilele de miercuri, joi, vineri, având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, potrivit site-ului instituției de învățământ superior.
Şcolile şi grădiniţele, închise joi și vineri în mai multe județe și în București Cursurile vor fi suspendate joi și vineri din cauza vremii nefavorabile în mai multe judeţe ale ţării şi în București, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ministrul Educației, Pavel Năstase.
Studenții de la Politehnică, Medicină şi Medicină Veterinară vor începe miercuri cursurile Studenții Universității Politehnica din București, cei ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, precum și ai Universității de Medicină și Farmacie "Carola Davila" se vor întoarce miercuri la cursuri, au confirmat, pentru Agerpres, rectorii celor trei instituții de învățământ superior.
Dieta specială pentru gurmande: mănânci de 5 ori pe zi şi slăbeşti Mai întâi a fost dieta „5 : 2” apoi „Dieta Militară”, acum tot mai populară devine dieta „5 : 5 : 5”, elaborată de nutriționista Angela Dowden. Conform acesteia poți mânca de cinci pe zi. Specialiștii promit pierderea de până la două kilograme în două săptămâni, scrie The Daily Mail.
Consilierul pe Educaţie al lui Iohannis: Nu este oportun să modificăm legea plagiatului Consilierul de stat Ligia Deca, care coordonează Departamentul de Educaţie al Administraţiei prezidenţiale, afirmă, într-un interviu acordat News.ro, referindu-se la declaraţiile ministrului Educaţiei privind o posibilă modificare a legislaţiei privind plagiatul, că astfel de schimbări nu sunt "oportune", mai ales având în vedere deciziile clare ale CCR privind păstrarea rolului CNATDCU.
Dispută între preşedinte şi Ministerul Educaţiei: Numirea directorilor provocă tensiuni Consilierul de stat Ligia Deca, şeful Departamentului Educaţie din Administraţia Prezidenţială, a declarat, luni, într-un interviu acordat News.ro, că ordinul privind numirea directorilor unităţilor de învăţământ prin derogare este un "semnal extrem de negativ" în sistem, fiind răsplătiţi cei care au dovedit că nu au avut performanţe, iar măsura a fost luată şi ca urmare a "presiunii" venite din partea foştilor directori, care şi-au pierdut posturile.
Cum vor arăta subiectele la Evaluarea Naţională 2017 şi BACALAUREAT 2017. Calendarul examenelor Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor susține în 2017 Evaluarea Națională și Bacalaureatul au la dispoziție, pe site-ul edu.ro, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene.