Articolele din categoria EDITORIALE:

Alexandra Păcuraru - Cu drag despre România
Cu drag, despre România, județul Teleorman | Marin Preda, plecăciune în fața teleormănenilor săi harnici
„Timp de câteva săptămâni satele câmpiei rămaseră după aceea pustii. Căldura începea numaidecât după răsăritul soarelui, și dacă în timpul nopții se mai întâmpla ca norii să mai acopere cerul, acești nori dimineața se făceau nevăzuți și lăsau să se reverse din adâncurile limpezi dogoarea necontenită și grea a zilei de vară. Tocmai în această vreme când dobitoacele scurmă țărâna căutând răcoare, ori aleargă bezmetice după umbră, viața oamenilor iese afară din sat și se mută cu totul sub soarele năprasnic al câmpiei. Căruțele încep să iasă din sat înainte ca luceafărul să fi pierit de pe cer.
Andrei Gușă
Andrei Gușă: Copiii incompetenți ai șefilor părinților noștri au ajuns șefii noștri. Eu cu cine votez?
Puteam să zic în titlu „copiii șefilor noștri = șefii copiilor noștri”, aceasta am înțeles că ar fi fost o zicere la modă înainte de 1989, în acord cu umorul sumbru al acelor timpuri. Acest tip de umor este readus în actualitate, românii ar putea să ajungă în postura de a da lecții de făcut haz de necaz cetățenilor occidentali, neobișnuiți cu o astfel de practică, scrie Andrei Gușă într-un editorial pentru Solid News. 
ROMÂNIA SUVERNANĂ | Realitatea PLUS, mesaj pentru CNA: "Nu fiți parte a apărării unor fapte grave, flagrante, de corupție!
ROMÂNIA SUVERNANĂ | Realitatea PLUS, mesaj pentru CNA: "Nu fiți parte a apărării unor fapte grave, flagrante, de corupție!
Realitatea PLUS e prima televiziune implicată direct în rezolvarea problemelor grave cu care se confrunta telespectatorii noștri - oameni de rând, pensionari și tineri care așteaptă de la noi, zi de zi, dezvăluiri în ceea ce privește societatea în care trăim cu toții. Societatea în care ne creștem copiii și pe ale cărei modele le construim un viitor copiilor. Mai bun sau mai rău - din păcate suntem în mare parte la mâna aleșilor. 
Frații Tate / INQUAM/Sabin Cirstoveanu
Fost ofițer "Doi și un sfert", audiat timp de 8 ore la DIICOT! Cum s-au apărat în fața superiorilor polițiștii acuzați că i-au sprijinit pe frații Tate
Bogdan Stancu, fost ofiter MAI, cel care a stat zi de zi cu milionarii britanici, a stat de vorbă cu procurorii. Anchetatorii au căutat noi probe în telefonul lui. Potrivit surselor Realitatea PLUS, nu s-au mai făcut audieri de mai bine de trei săptămâni, ceea ce înseamnă că cele mai importante dovezi ar putea exista chiar în aceste dispozitive informatice. Mai multe persoane au fost chemate, vineri, la DIICOT pentru percheziția informatică. Pe de altă parte, mai mulți polițiști de la Voluntari au fost nevoiți să explice în fața superiorilor de ce au fost ascunse toate reclamațiile depuse atât pe numele fraților Andrew și Tristan Tate, cât și pe numele Georgianei Naghel și al fostei polițiste Luana Radu. 
România suverană, cu Alexandra Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Astăzi, cei care militează pentru pace sunt considerați putiniști. Nu, din contră, noi am condamnat acțiunile Kremlinului, dar facem apel la înțelegere!
Realitatea Plus a militat întotdeauna pentru pace și unitate, mai ales între românii de orice etnie, mai ales acum când lumea este la un singur pas de războiul total. Ucraina a fost atacată de un inamic crud și perfid, care distruge totul în calea sa și este gata să-și sacrifice sute de mii de oameni, doar de dragul subjugării țării vecine. Acest dușman al democrației, în pofida eșecurilor campaniei sale militare, nu se gândește să se oprească. Dimpotrivă, își adună noi forte și caută cu disperare aliați, pentru a încerca să răstoarne cursul campaniei sâneroase și al istoriei. Indiferent cine va învinge pe câmpul de luptă, în realitate nu va fi niciun câștigător. Câte vieți vor fi pierdute până ce armele își vor înceta simfonia morții? 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ | Cum au fugit șefii OMV de dezvăluirile făcute de Realitatea Plus
Sfidarea austriecilor nu se oprește, mai ales după ce au anunțat oficial că nu le pasă de români! În conferința de azi a rușinii, reprezentații OMV Petrom au anunțat că nu vor plăti taxa de solidaritate. Asta deși gigantul a înregistrat cel mai mare profit net din istorie, de peste 10 miliarde de lei. De peste trei ori mai mult ca anul trecut. Asta reiese din raportul de activitate prezentat la o conferință de presă înconjurată de controverse. Singura șansă ca OMV să plătească taxa rămâne rezultatul controalelor ANAF, însă austriecii spun că nici măcar UE nu i-ar putea determina să achite datoria față de acest popor. 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii
ROMÂNIA SUVERANĂ | Europa se află la răscruce, în cel mai dificil moment de după al Doilea Război Mondial
La fix trei ani de zile de când Marea Britanie ne-a salutat cu respect și a sărit din barca UE, Europa traversează cel mai greu moment al existenței sale de la căderea naziștilor. Cotinentul e divizat iar aliații, deși încearcă să dea aparența de unitate, vorbesc pe mai multe limbi decât în turnul Babel. Dincolo de războiul provocat de Putin, națiunile se confruntă cu o serie de tulburări interne fără precedent. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: România nu e a lui Orban, nici a lui Putin, ori a oricui crede că i se cuvine! Este a românilor, indiferent de etnia din care fac parte!
"Se îndreaptă către noi în același timp privirile, pline de o rugăciune tăcută, ale unui popor sfios, care veacuri întregi n-a găsit atât de adeseori cuvinte mari pentru suferințele lui, dar care le-a simțit cu atât mai adânc, cu toată gura sa mută. Se mai îndreaptă însă asupra noastră ochiul de ură al străinului, care vrea să știe cum suferim de rana pe care a făcut-o, și acestui străin, la urmă, trebuie să-i răspundem. Trebuie să-i răspundem că, oriunde am fi, oricum am fi, suntem hotărâți să mergem până la capăt, în credința că, dacă s-a ridicat vreodată o religie pe lume, dacă s-a vorbit de dreptate și ideal, nu se poate, cu niciun chip, ca, și înaintea celei mai sălbatice forțe organizate, să piară drepturile unui popor de a trăi pe pământul în care nu este un fir de țărână care să nu fie acoperit de cel mai nobil sânge", aceste cuvinte ale lui Nicolae Iorga, rostite în decembrie 1916, la Iași, în cel mai greu moment al istoriei noastre, sunt mai actuale ca niciodată! 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii
ROMÂNIA SUVERANĂ | Victor Pițurcă, nașul mafiei măștilor de protecție
În weekendul trecut am asistat la primul episod veritabil de iarnă iar țara a fost dată, la propriu, peste cap. Nu mă refer doar la drumurile blocate de câțiva centimetri de zăpadă, ci la toate problemele pe care fiecare perioadă cu temperaturi mai scăzute le scoate la suprafață în sectorul energetic. București este capitala europeană a frigului. Sute de mii de oameni îngheață în case pentru că agentul termic nu ajunge în calorifere.
Alexandra Păcuraru
Cu drag despre România, județul Arad | Frumusețile secrete ale locului care ne duce spre Occident
În această seară ne îndreptăm spre poarta României spre Occident, spre o zonă minunată a țării, marcată de oameni buni și faptele loc mărețe. Ca în multe alte cazuri, din păcate, pentru mulți dintre noi, este doar o zonă de tranzit atunci când călătorim cu autoturismul spre țările din vest. Ar merita să ne oprim măcar două zile în județul Arad, să descoperim o regiune magnifică, în care întâlnești istoria la fiecare pas. Am să vă spun o singură faptă istorică pentru care trebuie să îi fim recunoscători Aradului și arădenilor: Marea Unire de la 1918 a fost pregătită la Arad. Rezoluția Marii Uniri, actul de naștere al României, citită la Alba Iulia de către episcopul Iuliu Hossu, a fost scrisă la Arad de către Vasile Goldiș. Avem posibilitatea să îl ascultăm pe episcopul Iuliu Hossu, deoarece un preot luminat s-a gândit să îl înregistreze, în anii 60 ai secolului trecut, cu puțin timp înainte de a muri, recitind Declarația de la Alba Iulia. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Corb la corb nu-și scoate ochii! Statul paralel contraatacă! Adrian Năstase face scut pentru securistul confirmat Ion Țiriac
Bună seara, dragi români! Corb la corb nu-și scoate ochii. Statul paralel contraatacă! Adrian Năstase, fostul premier al României a ținut să facă scut pentru securistul confirmat Ion Țiriac. Acesta a publicat un editorial în care susține că nimănui nu-i folosește demonizarea omului de afaceri, care a făcut miliarde pentru că a fost protejat de stat. De ce oare a ținut Năstase să iasă la rampă? Cred că intuim cu toții răspunsul. Toți cei care au jefuit acest stat simnt nevoia de a se apăra unul pe celalat. Nu vor ca românii să afle adevărul despre cum au fost vânduți chiar de ei, cei care trebuiau să ne apere interesele. 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ | Cei care ne conduc trebuie sa priceapă că bunul cel mai de preț al oricărei națiuni îl reprezintă chiar oamenii
Dragi români, dragi telespectatori, ascultători Realitatea FM, dragi romani din diaspora, să vă pregătiți să fim atacați în matca noastră, în inima noastră! Se pregătesc atacuri despre care am fost informată, atacuri la adresa mea, a televiziunii pe care o reprezint- Realitatea PLUS, asupra familiei și a bisericii. Atât va spun: prețuiți ceea ce aveți! Luptați pentru ceea ce aveți și pentru ceea ce sunteți. Luptați pentru familia voastră pe care ați întemeiat-o, luptați pentru credința voastră în care v-ați botezat, luptați pentru țară. Nu putem ține piept singuri împotriva tuturor provocărilor venite ca un bumerang în inima identității noastre, împreună putem întoarce săgețile la cei care le lansează.
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
România Suverană | Marea majoritate a celor de la butoane fug de responsabilități ca dracii de tămâie. Realitatea cruntă: românii sunt campioni la sărăcie
Am avut parte de un weekend încărcat din toate punctele de vedere. Dar mi-am făcut timp și v-am citit mesajele, scrisorile. Sincer vă spun că m-au încercat răspunsuri grele dar, decât sa va spun și eu ceea ce știți deja, prefer să vă motivez așa: România are nevoie de un lider asumat, de lideri asumați, conducători pentru care responsabilitățile față de popor sunt prioritare și combustibil pentru a depăși orice obstacol cu bine! Acel lider, acei lideri care vor face ceea ce simt pentru a contribui la dezvoltarea țării și nu ceea ce li se spune, ei vor reuși sa ne unească în jurul valorilor comune și împreuna vom face România suverana! Este minunat sa fii unic, deschis, să colaborezi cu oricine pentru binele țării, fără orgolii și doar ghidați de cele mai înțelepte soluții.
Adevărul despre presa de casă - SERVITORII PSD, dispuși să calce pe cadavre. Când dezinformarea atinge cote alarmante
Adevărul despre presa de casă - SERVITORII PSD, dispuși să calce pe cadavre. Când dezinformarea atinge cote alarmante
România trăiește, zilele acestea, probabil cea mai grea umilință din istorie. Ambiția Austriei de a ne ține la poarta Europei, după ce ne-am uitat cu jind dincolo de gard timp de 11 ani, are ecou în lumea întreagă. O nedreptate pe care însuși președintele Austriei a blamat-o. Pe plan internațional, politicieni importanți și-au exprimat regretul și susținerea față de nedreptățita Românie. Pe plan intern, însă, a urmat un val de acuzații care de care mai habarniste.
Ana Maria Păcuraru
Cu drag, despre TIMIȘ: Poate că, astăzi, fără Revoluția din Decembrie 89, am fi avut soarta Ucrainei
Decembrie! S-a întâmplat azi un accident nefericit. România nu a fost acceptată în Schengen. Până la urmă, vom intra. Nu asta trebuie să ne rămână în memorie. În schimb, de 33 de ani, în această lună, fiecare român trebuie să se gândească la Revoluția română. Fără acea mișcare, căreia unii îi spun pe nedrept lovitură de stat, minimalizând credința în dreptate și în mai bine a milioane de oameni care doreau sfârșitul dictaturii, noi nu am fi fost aici. 
Ana Maria Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Visul românesc a rămas în basmele spuse de bunici
Bifăm un consens privind bugetul țării și PE măsurile de ajutor pentru românii săraci. Liderii coaliției -care au o majoritate zdrobitoare- de 70%, procent ce ar trebui să asigure liniștea țării, reușesc să strice această pace și își dau singuri cu stângul în dreptul. Vedem cum continuă scandalul pe toate palierele la vârful țării, după declarațiile controversate ale liderilor UDMR de ziua Națională a României. 
Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Ce efecte are războiul asupra cunoașterii? Puterea exemplului și importanța de a menține Europa unită
Cunoașterea a devenit raspândită prin diferite metode: tipar, voce, imagine și lume virtuală, prin rețelele de social media. Metoda de cunoaștere s-a dezvoltat începand cu revelația, producerea și reproducerea, adesea retransmiterea ideilor. Însă care este cunoașterea autentică? Cum ne dăm seama care sunt fake-news-urile pe care este necesar să le ignorăm?