Editoriale


Alexandra Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Faptele bune sunt cele care pot schimba lumea în care trăim
În fiecare an, la mijlocul lunii noiembrie, marcăm Ziua Mondială a Copiilor Orfani, adică a celor mai necăjiți dintre pruncii acestei națiuni. Ei sunt cei rămași singuri pe lume nu pentru că au fost abandonați, ci pentru că părinții s-au stins. În fiecare an, aproximativ 9.000 de copii intră în sistemul de protecție specială. Ei fie sunt abandonați, fie sunt luați din familii pe motive de abuz, neglijență, ori alte tragedii pe care le trăiesc.

ACTUAL
Alexandra Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Oamenii disperați cer soluții pentru a opri creșterea prețurilor și vor pensii și salarii mai mari
Ieri ne bucuram că s-a ajuns la un numitor comun privind majorarea pensiilor iar azi aleșii patriei fac ce știu ei mai bine, adică circ. Dacă în urmă cu nici 24 de ore Marcel Ciolacu anunța că bunicii vor primi 10% în plus la final de lună, iată că partenerii din coaliție se ceartă din nou. Fostul premier Florin Cîțu spune că acestea ar putea crește de anul viitor cu 25% dacă se vrea, pentru că bani sunt suficienți la buget. 

ACTUALAlexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii. Guvernul îi sfidează din nou pe bunici, țeapă cu majorarea pensiilor
Aleșii patriei ne mai dau o țeapă uriașă. Și o dau celor mai în nevoie. Sunt discuții aprinse în Coaliție, asta pentru că nu s-ar mai majora pensiile sub 3.000 de lei. Iar veștile proaste nu se opresc aici. Sursele Realitatea spun că statul ar pregăti chiar o dublă taxare a veniturilor bunicilor. România are aproape 5 milioane de seniori, iar peste un milion de ei trăiesc în sărăcie, cu mai puțin de o mie de lei pe lună! Bătrânii reușesc cu greu să achite facturile la gaze și energie electrică și să mănânce. De medicamente, nici vorbă! Iar traiul este din ce în ce mai greu pentru toți românii.

ACTUAL


Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii | Majorarea pensiilor, în AER: cum s-a răzgândit PSD. Calculele exacte despre majorarea pensiilor
La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi! La mulți ani de sfânta Maria! Sa aveți credința tare, sa fiți sănătoși și înconjurați de oameni buni iubitori și drepți! Avem nevoie si de astfel de sărbători sa ne înălțam recunostinta spre cer sa multumim pentru ce avem cu bune si rele toate fac parte din Frumusețea si unicitatea vieții! Imi doresc sa păstrez aceasta stare de sărbătoare, dar situația impune sa va spun cu maxima seriozitate ca trebuie sa avem mai multa grija de copiii noștri, sa le acordam mai mult timp; mai multa atenție, mai multa încredere, sa ii ascultam si sa ii ajutam sa se ridice de fiecare data când cad! Depresia este o boală foarte gravă ce poate duce la suicid și alte nenorociri. Poveștile triste, de viață din știrile zilelor noastre trebuie să ne determine să fim mai responsabili, mai conștienți și mai uniți in a combate acest fenomen depresiv. Cum putem ajuta și din exterior? Printr-o strângere de mâna, printr-un zâmbet, printr-o vorbă bună, de încredere au toti nevoie! Apropo de bucurii mici, astăzi, de ziua Sfintei Marii, pe lângă la mulți ani faceți și o fapta bună! Dăruiti o floare, o prăjitura, un coș cu cele necesare, orice vă este la îndemâna să aducem puțină bucurie și persoanelor izolate, celor singure, pensionarilor, copiilor! Dar din dar se face rai! Ce bucurie să poți aduce bucurie! Alinare! Încredere că mergem toți spre o lume mai bună. Vreau să vă amintesc faptul că „Noi, românii, trebuie să iubim țara noastră, să fim muncitori, ca să ne folosim de bogățiile ei. Să fim uniți între noi, căci pământul nostru bogat deschide pofta altora ca să ni-l ia și ca să ne învrăjbească, spre a ne slăbi. Să fim cinstiți și drepți, să apărăm ceea ce este al nostru, dar să dăm și altora ceea ce este dreptul lor.” Nu sunt cuvintele mele, asta era scris în cărțile de clasa I, pe prima pagina a manualelor de istorie, în perioada interbelică. Azi ce mai învață copiii noștri în școală? Li se mai cultivă dragostea națională? Ajung să aprecieze munții, marea? Delta? Izvoarele? Știu ca este la modă sa îți lași copilul cu orele să caute singur răspunsuri la întrebari unde doresc. Astăzi, în online este totul! Eu cred că este gresit! Cred că niciodată online-ul nu va putea înlocui învățatul direct! Copiii învață cel mai mult din practică, să cultivam dragostea de țară zi de zi! Să ne asiguram că generațiile ce vin vor dori o națiune și nu o diversiune! 

ACTUAL


Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii | Planul "Ursula" pentru iarna lui Putin: marea RAȚIONALIZARE. România ia poziția drepți!
Astăzi pare să fie ziua zero pentru marea raționalizare. Deja Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat planul de măsuri pentru, ceea ce numește ea, reducerea dependenței de Rusia. De la ceea ce era doar o recomandare de reducere a consumului, acum este o țintă obligatorie. Anunță șefa Comisiei și că Uniunea Europeană vă lucra îndeaproape cu țările membre pentru a atinge această țintă. Eu traduc asta drept o raționalizare pe care noi românii am trăit-o în unele dintre cele mai grele perioade ale istoriei noastre. Să nu uităm că energia, fie că vorbim despre cea electrică, gaze naturale sau combustibili, ne-a adus la nivelul de dezvoltare de astăzi. Fără energie ne apropiem tot mai mult de evul mediu. Desigur, unii politicieni nici n-au ieșit de acolo. I-ați văzut ieri cum se comportau în Parlamentul României. Mai aveau puțin și se luau la bătaie. Că doar așa faci când ești incapabil să dai argumente, să vii cu idei. Dai cu pumnul. Dar nu despre asta voiam să vorbesc ci despre planul de raționalizare care ni se impune în acest moment.

ACTUAL