Editoriale

Marinela MititeluLaurentiu Botin

Laurențiu Botin: „Vlăduț out. Vine noul magician”

Cred că sunt primul care a sesizat impostura lui Vlăduț, magicianul minune, prea Oscarizatul de pe urma tragediei neelucidate. Am spus-o încă de când se chinuia să fie viceprimar și să preia atribuțiile din sănătate, deh, spitalele, că băiatul are o misiune bine stabilită. Apoi, de când algoritmul i-a dat pălăria pe care nici nu a visat-o, aceea de ministru, aproape în fiecare emisiune am atras atenția asupra derapajelor care, la rândul lor, făceau parte dintr-un plan bine pus la punct de entități grabnic atârnătoare la banul din sistem. 

ULTIMELE STIRI


Iulian Leca

Iulian Leca: Un șaman și o carantină haotică

Există un medic în România care face senzație mai mult decât orice altceva și numele său este Flavia Groșan. Medicul din Oradea care "face minuni" în lupta cu pandemia Covid-19, așa cum titrează o parte din presă. Nicicând în istorie doctorii, vracii, șamanii și alte categorii preistorice de medici nu au avut mai mult succes decât în perioadele în care lumea era lovită boli și decimată de virusuri fără leac.

ULTIMELE STIRI


Editorial Arina Delcea

Iulian Leca

Iulian Leca. Sporurile din Guvernul Cîțu

Sunt curios dacă și câte sporuri se dau în Guvernul Cîțu secretarilor de stat sau altor funcționari de prin ministere. Despre cele care se acordă în diverse agenții sau alte instituții din subordinea directă a Executivului se află în două secunde cât durează o simplă căutare pe google. Sunt sute și mii de rentieri sau sinecuriști care câștigă două trei salarii în plus față de colegii lor mai puțin norocoși în viață și care, de cele mai multe ori, fac și muncă rentierilor.

ULTIMELE STIRIOreste Teodorescu

Oreste Teodorescu: Marea capcană a “democrației” iliberale sau cum manipulează China lumea liberă vânzând un fals model de succes centralizat

Intrarea în era tehnologică forțează o mult mai aprofundată gândire structurală asupra forței vitale a lumii libere care este democrația. Am înțeles cu toții, din istorie că, departe de a fi perfectă, democrația rămâne totuși singura paradigmă care produce și provoacă competiție spre emancipare, progres și stabilitate socio/economico/politică.

ULTIMELE STIRI