Articolele din categoria ECONOMIE:

Război total între ministrul Energiei și șefii ANRE. Ce se întâmplă cu prețul energiei
Război total între ministrul Energiei și șefii ANRE. Ce se întâmplă cu prețul energiei
Declarațiile ministrului Energiei, Toma Petcu, privind funcționarea pieței reprezintă manipulare, iar politizarea ANRE va atrage cu siguranță o procedură de infringement asupra României din partea Comisiei Europene, a declarat Florin Tobescu, șef serviciu în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), în cadrul conferinței "Energia în priză", organizată de ziarul Bursa.
Salarii neunitare
Boierie la stat, muncă pe brânci în privat. Cum au crescut SALARIILE reale în 2017
Guvernarea PSD a adâncit prăpastia existentă între salariile plătite de stat și cele din mediul privat. În timp ce funcționarii de stat au încasat 1.000 de lei în plus la salariul net în ultimul an, creșterea salarială fiind de peste 30%, veniturile din privat au urcat nesemnificativ, cu circa 4 procente. Iar legea salarizării unitare, care va aduce noi majorări salariale la stat, urmează să devină funcțională abia din ianuarie 2018.
Cresc prețurile la benzină și motorină după acciză? Premierul a anunțat azi ce va face în acest caz
Cresc prețurile la benzină și motorină după acciză? Premierul a anunțat azi ce va face în acest caz
Premierul Tudose și ministrul de Finanțe le-au dat asigurări transportatorilor că nu se vor înregistra creșteri de preț la carburanți începând cu 15 septembrie și 1 octombrie, în condițiile în care prețul petrolului va rămâne constant. Dacă se vor înregistra totuși majorări de preț după 15 septembrie și 1 octombrie, premierul a dat asigurări că ia în calcul să se reia rambursarea supraaccizei către transportatorii rutieri.
Raiffeisen Bank aduce bani scumpi în România. Cum este fentată plata impozitelor Video
Raiffeisen Bank aduce bani scumpi în România. Cum este fentată plata impozitelor
Raiffeisen Bank aduce bani scumpi în România de la banca mamă din Austria. Adică, plătește dobânzi mult mai mari pentru împrumuturile subordonate de la banca mamă, față de cele pentru creditele luate de la alte bănci. Ceea ce se traduce prin împrumuturi pe care românii le plătesc mai scump decât restul europenilor. Asta arată o analiză realizată de jurnaliștii de la bancherul.ro. Informația vine în contextul în care recent, ministrul finanțelor a acuzat unele bănci că ar recurge la diverse mişcări financiare pentru a plăti mai puține impozite statului român. Reprezentanţii băncii nu au putut fi contactaţi până acum. 
Premierul Tudose, inspecţie neașteptată la Tarom: "Arată de parcă nu ar fi avut conducere până acum"
Premierul Tudose, inspecţie neașteptată la Tarom: "Arată de parcă nu ar fi avut conducere până acum"
Mihai Tudose a fost joi, în inspecţie la Tarom şi la Aeroportul Otopeni. Vizita premierului la Tarom vine după schimbarea conducerii, ca urmare a reproşurilor referitoare la managementul companiei, în ultimul an fiind înregistrate pierderi de peste 104 milioane lei. "Parcă până acum nu ar fi avut conducere", a declarat Mihai Tudose după vizită. Un fost director al TAROM a spus la REALITATEA TV că nu poţi face performanţă cu oameni care nu cunosc activitatea, dar că vizita premierului e un semn bun.