Articolele din categoria ECONOMIE:

Veste proastă pentru românii cu credite în lei! RATE MAI MARI, la începutul lui 2017
Avertismentul din 2016 pe care nimeni nu l-a luat în calcul: "Au continuat să ia credite!"
O prognoză a ING Bank, realizată în septembrie 2016, arata că indicatorul ROBOR la 3 luni, care se afla atunci la o valoare minimă de dpar 0,8%, ar putea urca la 2,5% în 2017, apoi la 3% în 2018, lucru care ar însemna o creştere substanţială a costurilor la creditele pentru consum acordate în lei populaţiei. Din păcate, românii nu au luat în calcul avertismentul economiştilor şi au continuat să se împrumute, crezând că dacă iau credite în moneda în care primesc salariu nu mai au niciun risc.
Câți lei scoate din buzunar fiecare român pentru programul de guvernare al PSD
Câți lei scoate din buzunar fiecare român pentru programul de guvernare al PSD
Un român obișnuit, din mediul privat, contribuie la aplicarea programului de guvernare al PSD cu... aproximativ 100 de lei pe lună. Cam atât reprezintă scumpirile din ultima perioadă versus avantajele salariale căpătate. Mai mult, în prag de iarnă, gazele naturale s-au scumpit cu 6%, iar curentul, cu aproximativ 5 procente. În medie, 24 de lei în plus la întreținere. Iar veștile proaste nu se opresc aici: alimentele și țigările sunt și ele mai scumpe, informează Realitatea TV.
BNR ia primele măsuri pentru temperarea creșterii ROBOR. Aruncă în piață 9,3 miliarde lei
BNR ia primele măsuri pentru temperarea creșterii ROBOR. Aruncă în piață 9,3 miliarde lei
Consiliul de Administraţie al BNR a decis marți, în şedinţa de politică monetară, păstrarea la același nivel de 1,75% a dobânzii-cheie, dar și "gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar", solicitare explicită a Guvernului Tudose. Decizia BNR vine în contextul în care dobânda ROBOR se află într-o ascensiune puternică în ultimele săptămâni, iar cabinetul Tudose a pus presiune suplimentară pe intervenţia BNR. Banca Centrală răspunde, astfel, prin măsuri de reglaj fin la cerințele Executivului.
TVA redus, de așteptat poziția FMI
Cât încasează statul român din TVA. Suntem într-un trend descendent?
"La capitolul încasări în ceea ce privește taxa pe valoarea adăugată nu stăm foarte bine. Suntem într-un trend descendent. Are și un record negativ și din păcate suntem pe ultimul loc în ceea ce privește colectarea la bugetul statului a TVA, acel renumit decalaj de TVA pe care, teoretic, am putea să îl încasăm la buget. Aproximativ 38% nu încasăm la bugetul statului", a spus Anghel. El a precizat că acest decalaj include frauda, erorile, planificarea fiscală, falimente, insolvențe, precum și neplata TVA.
Cutremur la Poșta Română. Ministrul Comunicațiilor a cerut demiterea întregii conduceri
Cutremur la Poșta Română. Ministrul Comunicațiilor a cerut demiterea întregii conduceri
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a cerut luni demisia membrilor Consiliului de Administrație de la Poșta Română, precum și a directorului general interimar al companiei, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an, potrivit unui comunicat al ministerului de resort. În același timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la Compania Națională ''Poșta Română'' (CNPR).
ROMGAZ a vândut 15 la sută din acţiuni. Statul a câştigat peste 380 de milioane de euro
Romgaz pregătește o tranzacție bombă cu un gigant petrolier din Rusia
Grupul CEFC China Energy, care, în luna decembrie 2016, a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KazMunayGas International, acţionar al Rompetrol Rafinare cu 48,11% din acţiuni), va plăti 9,1 miliarde de dolari pentru o participaţie de 14,16% din acţiunile gigantului petrolier rus Rosneft de la un consorţiu compus din traderul elveţian Glencore şi fondul de investiţii Qatar Investment Authority, transmite Reuters. 
Ponta demontează rectificarea lui Tudose: "E negativă. Ne ducem cu capul înainte la dezastru"
Ponta demontează rectificarea lui Tudose: "E negativă. Ne ducem cu capul înainte la dezastru"
Fostul premier Victor Ponta a lansat un nou avertisment dur Guvernului PSD după rectificarea bugetară prezentată ca fiind poitivă și o mare realizare a guvernării. De fapt, rectificarea este negativă, spune Ponta, cel care a gestionat în trei ani consecutivi bugetul de stat al României. "Ne ducem cu capul înainte la dezastru", scrie Ponta pe Facebook, unde mai spune că Programul de Guvernare pe zona economica si bugetara prezentat in 2016 a fost o "simpla poveste de campanie electorala".
M. Finanțelor reîmparte bugetul: Mai mulţi bani la Sănătate. Mai puţini la Transporturi, Dezvoltare
M. Finanțelor reîmparte bugetul: Mai mulţi bani la Sănătate. Mai puţini la Transporturi, Dezvoltare
Avem rectificare bugetară pozitivă! Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, a anunţat, într-o conferinţă de presă, de unde taie bani şi unde mai adaugă. Astfel, mai mulţi bani vor primi: Ministerul Agriculturii, Miisterul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Secretariatul General al Guvernului şi SRI. Pe de altă parte, au fost sacrificate trei ministere de la care Mişa a mai tăiat din bani: Transporturi, Dezvoltare şi Comunicaţii. Rectificarea bugetară ar putea ajunge pe masa Guvernului în ședința de săptămâna viitoare.