România, campioana inflației din Uniunea Europeană în ultimele opt luni România este, pentru a opta lună la rând, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, cu un avans anual al preţurilor de 5%, arată datele publicate marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).
Iar cresc ratele românilor. Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,59% pe an Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marţi la 5,59% pe an, de la 5,58% pe an în şedinţa precedentă, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
Decizie radicală la Poșta Română. Ce se întâmplă cu oficiile poștale Decizie radicală, la Poșta Română, anunțată de Valentin Ștefan, directorul general al companiei. Toate oficiile poștale vor fi închise, iar spațiile închiriate sau vândute.
Canalul Dunăre-București, proiectul de suflet al lui Ceaușescu, abandonat în 1990, ar putea prinde viață VIDEO Canalul Dunăre-București, unul dintre proiectele de suflet ale lui Nicolae Ceaușescu, demarat în 1984 și abandonat după Revoluție, ar putea prinde viață. Ministerul Transporturilor l-a inclus în actualul program de investiții.
România paradoxurilor: Suntem campionii Europei la salarii, dar și la scumpiri Paradox uriaș. Țara noastră este campioană în Uniunea Europeană la creșterile salariale din ultima perioadă, dar și la creșterea prețurilor.
Amnistia fiscală 2024. Câți bani a adus la buget clemența guvernului față de datornici Amnistia fiscală, programul, care oferă contribuabililor posibilitatea de a scăpa de dobânzi, penalități și, în unele cazuri, chiar de o parte din principalul datoriei, ar putea aduce în final între 5,5 și 6 miliarde de lei în bugetul de stat, conform estimărilor actualizate.
Vești bune în țara noastră! Un produs esențial în multe case ar putea deveni mult mai ieftin După o perioadă dificilă pentru industria uleiului de măsline, care a fost marcată de creșteri record ale prețurilor, există semne de redresare pe piață. Cel mai mare producător mondial de ulei de măsline, Deoleo, anunță perspective optimiste pentru următoarele luni, cu o posibilă reducere semnificativă a prețurilor. Conform estimărilor companiei spaniole, uleiul de măsline ar putea ajunge să coste de două ori mai puțin decât la începutul anului 2024.
Modificare majoră în magazine! Ce se întâmplă cu bonul fiscal atunci când plătești cu cardul? Modificare crucială în magazine. Operatorii economici ar putea scăpa de obligația de a emite bon fiscal atunci când plata s-a făcut cu un card bancar.
ANAF le dă noi bătăi de cap micilor contribuabili. Ce este declarația D 406 SAF-T, care devine obligatorie de anul viitor? Contribuabilii mici au obligaţia de a depune la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu 1 ianuarie 2025, Declaraţia D406 (SAF-T), care cuprinde informaţii din evidenţa contabilă şi fiscală, a anunţat, luni, Fiscul.
Investițiile PSD în economie și infrastructură schimbă piața muncii. Meseriașii, la mare căutare, pot câștiga chiar 2000 de euro net pe lună Planul masiv de investiții al PSD în infrastructura mare, de la autostrăzi, spitale, până la noi fabrici și spații logistice, a făcut ca personalul calificat din acest sector să fie la mare căutare, iar salariile să fie competitive. Astfel, un electrician în construcții poate ajunge la venituri lunare de până la 10.000 de lei, dublul salariului mediu pe economie, confirmând că efectele politicile social-democraților de dezvoltare a țării și de creștere a nivelului de trai se simt în buzunarele salariaților.
Numărul beneficiarilor de INDEMNIZAȚIE SOCIALĂ pentru pensionari a scăzut în octombrie! Anunțul Casei Naționale de Pensii Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, cu 2.322 mai mic în comparaţie cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
România importă masiv energie la prețuri record. Când va fi afectată populația de noile tarife Cel mai ridicat preț a fost înregistrat joi, 14 noiembrie, atingând 328 de euro pe Megawatt-oră, ceea ce îl face cel mai scump din Uniunea Europeană.
Urmează nota de plată după dezmățul bugetar din 2024! Avertismentul economiștilor Urmează nota de plată după dezmățul bugetar din 2024! Este avertismentul economiștilor, care trag linie pe final de an fiscal și critică dezastrul din finanțele țării.
Prognoza de toamnă pentru România, publicată de Comisia Europeană: Avansul economic real scade dramatic, la mai puțin de jumătate față de estimarea anterioară Comisia Europeană a redus drastic, de la 3,3% la 1,4% estimările privind creșterea economiei românești în acest an. Motivele sunt contribuția negativă a exporturilor la avansul PIB, precum și deficitul guvernamental, care va ajunge până la 8% din PIB, din cauza creșterii rapide a cheltuielilor guvernamentale, arată previziunile economice de toamnă publicate vineri de Executivul comunitar.
Risc uriaș de înghețare a pensiilor și salariilor! Datoria publică a depășit pragul de 52% din PIB Risc uriaș de înghețare a pensiilor și salariilor! Ultimele date arată că datoria publică a crescut din nou și a depășit pragul de 52% din produsul intern brut. Practic, potrivit legii veniturile pot fi înghețate dacă datoria ajunge la 55% din PIB.
Criză de meseriași pe piața muncii din România! Tinerii nu mai vor să se înscrie la liceele tehnologice Situație gravă pe piața muncii din România! De la an la an, avem din ce în ce mai puțini meseriași.
Românii, sufocați de noile taxe la energie și carburanți. Cât vor plăti facturile pe timpul iernii? Noi taxe în facturile la gaze și în prețul carburanților. Începând din 2027 se va impune taxă pe carbon și pe combustibilii auto și pe gazele naturale consumate în gospodării, ceea ce va crește costurile pentru cetățeni, potrivit Realitatea Plus.
Vești proaste înainte de sărbători! Se scumpește LAPTELE Se anunță noi scumpiri la brânzeturi, dar și la alte produse lactate. Din cauza secetei, furajele se găsesc tot mai greu, astfel că producătorii sunt nevoiți să majoreze prețurile pentru a-și recupera cheltuielile cu hrana necesară animalelor.
Avioanele TAROM, trimise la fier vechi. Două aeronave au fost tăiate chiar pe aeroport - FOTO/VIDEO Decizie controversată a conducerii TAROM. Mai multe aeronave au fost dezmembrate și vor ajunge la fier vechi. Imaginile cu distrugerea avioanelor, distribuite de portalul specializat Boarding Pass, au devenit virale în mediul online.
Județul suprinzător din România care poate hrăni peste două milioane de români, deși e unul dintre cele mai sărace Unul dintre cele mai sărace județe din România are, de fapt, un potențial agricol imens, spun specialiștii în domeniu. Datorită caracteristicilor sale geografice, dar și a tradițiilor agro-zoo ale localnicilor, această zonă nord-moldavă poate hrăni mai bine de 10% din populația țării.
Celebrul economist Nouriel Roubini, previziuni sumbre: Vin 3 rele care vor lovi periculos lumea! Celebrul economist american Nouriel Roubini, care a analizat politicile economice propuse de președintele ales al Statelor Unite, îl atacă pe Trump. El spune că noile măsuri vor provoca 3 rele, care vor lovi periculos lumea. Acestea sunt stagflația, rate mai mari și scăderea prețurilor acțiunilor de pe bursă, lucruri ce se vor propaga negativ pe tot globul.
Ce se întâmplă anul viitor cu taxele. Anunțul ministrului Economiei Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat că nu vor crește taxele în 2025 și consideră că nu există nicio logică pentru care valoarea TVA să fie majorată de anul viitor.
Avertismentul specialiștilor: „Economia funcţionează cu frâna de mână trasă. În 2025 vine tăvălugul!” Analiștii economici trag un semnal de alarmă asupra evoluției slabe a economiei românești pe final de an. Mai mult, perspectivele pentru anul 2025 nu arată nici ele foarte promițător.
Marcel Boloș, anunț important pentru contribuabili: Am decis prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale până la data de 20 decembrie 2024 Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a făcut două anunțuri semnificative care vizează sprijinirea contribuabililor și îmbunătățirea conformării fiscale în România. Aceste inițiative sunt menite să aducă claritate și accesibilitate în raport cu obligațiile fiscale, dar și să recompenseze comportamentul fiscal responsabil.
Sfârșitul epocii LUXULUI! Vânzările globale scad cu 2% Vânzările globale de produse de lux vor scădea cu 2% în 2024, fiind și unul dintre cei mai slabi ani înregistrați vreodată. Îngrijorător este faptul că este și prima dată când industria bunurilor de lux personale a scăzut de la criza din 2008-2009.
Parlamentul European îi cere Comisiei să ajute România în recuperarea tezaurului de la ruși Conform unei rezoluții a Parlamentului European, publicată pe 12 noiembrie în Jurnalul Oficial al UE, legislativul european îi solicită Comisiei să examineze oportunitatea de a colabora cu reprezentanții români din Comisia mixtă româno-rusă, care are ca misiune discutarea restituirii tezaurului național al României.
Țăranii români vor putea vinde produsele tradiționale în fața porții Vești bune pentru țăranii români. Aceștia își vor putea vinde legal preparatele tradiționale, cum ar fi conservele de casă sau gemurile, chiar în fața porții. Gospodarii vor putea face asta chiar și în piețe, fără să fie nevoiți să își deschidă o firmă.
Ministrul Muncii, primul anunț după ce în România a fost adoptat oficial salariul minim european: Se urmăreşte reducerea sărăciei România a adoptat salariul minim european, care le va garanta cetățenilor un anumit nivel de trai, raportat la inflație. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, miercuri seară, că se urmăreşte reducerea sărăciei în muncă şi protejarea puterii de cumpărare.
ATENȚIE la ce anume și de unde cumpărați! Nivel record în UE de produse contrafăcute Piața din Uniunea Europeană a fost inundată de produse contrafăcute. Anul trecut, oficialii vamali au confiscat un număr record de astfel de produse.
Oficial BNR: „Reducerea inflației, o cursă cu obstacole” În următoarele trimestre inflația se va menține ”cu încăpățânare” peste ținta stabilită de Banca Națională, arată Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR, într-o postare pe rețele sociale.