Sărbătoare 13 iulie - Calendar ortodox - O zi cu însemnătate specială pentru credincioși Sărbătoare importantă în data de 13 iulie în calendarul ortodox din România.
Sărbătoare 12 iulie - Cruce cu negru în calendarul ortodox - Zi cu importanță deosebită pentru credincioși Sarbatoare importantă în data de 12 iulie.
Sărbătoare mare în 11 iulie - Ce mari sfinți sunt în calendarul ortodox la această dată Sărbătoare importantă în data de 11 iulie.
Alexandru Arşinel riscă să rămână fără certificat de revoluționar și chiar să dea banii înapoi Cunoscutul actor Alexandru Arșinel ar putea certificatului de revoluţionar. O comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor (SSPR), subordonat guvernului României, a înaintat un demers oficial în acest sens.
PASTILA PENTRU SUFLET: Întâmpină fiecare nouă zi asemenea unui sol al lui Dumnezeu Pilda zilei: „Întâmpină fiecare nouă zi asemenea unui sol al lui Dumnezeu. Înfruntă fiecare situație, întâmpină pe fiecare om ca și cum menirea lor este cea de a dovedi că ești creștin.
PASTILA PENTRU SUFLET: ”Viața e duelul lui Dumnezeu cu diavolul, iar câmpul de bătălie sunt eu!” Gândul zilei ”Viața e duelul lui Dumnezeu cu diavolul, iar câmpul de bătălie sunt eu!”- Fiodor Dostoievski.
Sărbătoare 8 iulie - Zi cu importanță uriașă pentru credincioșii din România - Ce spune calendarul ortodox Sărbătoare importantă în data de 8 iulie în calendarul creștin ortodox din țara noastră.
România și UNESCO, acord pentru reînnoirea Centrului Internaţional pentru Pregătire Avansată şi Cercetare în Fizică Măgurele România şi UNESCO au semnat acordul pentru reînnoirea Centrului Internaţional pentru Pregătire Avansată şi Cercetare în Fizică Măgurele. Anunțul a fost făcut de ministrul Cercetării și Digitalizării - Sebastian Burduja.
Video Constantin Bălăceanu Stolnici, sărbătorit la 99 de ani - Ceremonie și slujbă oficiată în onoarea sa Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici împlinește astăzi 99 de ani. În onoarea sa, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală a avut loc o ceremonie, iar cu această ocazie s-a săvârșit și o slujbă oficiată de o delegație din partea Patriarhiei.
Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei Butonul de cămașă care a aparținut lui Mihail Kogălniceanu, bijuterie pe care era gravat cântecul Hora Unirii şi care a fost furat de la Muzeul de Istorie Vrancea în anul 2004, este de negăsit. Jurnalistul care a relatat despre furt acum 20 de ani, Valentin Muscă, a ajuns directorul Muzeului Vrancei și face eforturi disperate ca să găsească bijuteria inestimabilă. Anchetatorii, însă, au clasat cazul, scrie realitateadevrancea.net.
Sărbătoare 1 iulie - Zi extrem de importantă pentru credincioșii din România - Calendar ortodox Sărbătoare mare în data de 1 iulie.
Sfinții Petru și Pavel - De ce nu se mănâncă mere în această zi de sărbătoare - Explicația surprinzătoare Sărbătoarea cunoscută și sub numele de Moșii de Sânpetru este o zi în care oamenii au voie să lucreze orice, însă nu au voie să toarcă, fiindcă se spune că astfel se întorc colacii de la morți.
Sărbătoare 29 iunie - Cruce cu roșu în calendarul ortodox - Zi cu însemnătate uriașă pentru credincioși Sărbătoare uriașă în data de 29 iunie în România. Calendarul ortodox notează o zi deosebit de importantă pentru creștinism, este cruce cu roșu.
Casa părintească a lui Arsenie Boca, scoasă la vânzare - cât costă - FOTO Casa în care a copilărit Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare pe un site specializat în anunțuri de vânzare-cumpărare.
Lucian Romașcanu vreo o lege a voucherelor culturale: Primăria să dea, la început de an, câte un carnet cu vouchere Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, vrea să le dea românilor vouchere culturale ca să meargă la evenimentele care în prezent sunt cu acces gratuit. Este vorba despre sărbători precum ziua comunei sau a orașului.
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul - Ce să nu faci sub nicio formă astăzi dacă vrei să nu păcătuiești grav Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este celebrată de creștinii ortodocși în data de 24 iunie. În popor, această sărbătoare poartă numele de Drăgaica sau Sânziene. În general, Biserica Ortodoxă serbează ziua morții sfinților, însă excepție de la această regulă fac Maica Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul.
Sărbătoare 24 iunie - Cruce cu roșu în calendarul ortodox - Importanță deosebită a acestei zile pentru credincioși Sărbătoare importantă în data de 24 iunie în calendarul ortodox din țara noastră. Se sărbătorește nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Este cruce cu roșu și nu se spală.
Sărbătoare 23 iunie - O mare sfântă este prăznuită astăzi în calendarul ortodox - Este dezlegare la vin și ulei Sărbătoare importantă în data de 23 iunie în calendarul creștin ortodox. Pentru credincioșii din țara noastră este o zi mare și în plus se dă dezlegare și la vin dar și la ulei.
Exclusiv Succes al campaniei Realitatea PLUS pentru salvarea bisericilor de la demolare: Proiect de lege AUR, înmânat oficial de George Simion, la Legile Puterii Moment emoționant la Realitatea PLUS. Inițiativa de a salva bisericile din România prinde contur. Președintele AUR, George Simion, invitat în ediția de marți a emisiunii Legile Puterii, i-a înmânat, oficial, Alexandrei Păcuraru, proiectul de lege propus de partidul său pentru stoparea demolării bisericilor, în urma campaniei demarate de Realitatea PLUS.
Sărbătoare 20 iunie - Zi uriașă pentru creștinii din țara noastră Sărbătoare mare în data de 20 iunie.
Românca Daniela Borțea a lansat o carte, în Nottingham - Banii din vânzări, destinați construcției unei școli românești Daniela Borțea este o tânără scriitoare româncă stabilită în Nottingham, Marea Britanie. Ea a lansat, duminică, în biserica românească din Nottingham, cartea „Lanțul adicției - Volumul I - Să pleci sau să rămâi?”. Amatoare de acțiuni culturale, civice și umanitare, autoarea va dona toți banii proveniți din vânzarea volumului către înființarea unei școli românești pentru copiii de români plecați departe de casă.
A murit marele actor Valentin Uritescu. Avea 81 de ani Lumea filmului și a teatrului este în doliu. Marele actor Valentin Uritescu a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani. Starea sa de sănătate se agravase în ultima vreme, ca urmare a maladiei Parkinson, de care suferea de mai mulți ani.
Căutător de comori, descoperire fabuloasă, în Mureș: tezaur de peste 2.000 de ani - incredibil ce a scos din pământ - FOTO Un tezaur vechi de peste 2000 de ani, constând în circa 300 de monede din argint şi de bronz, a fost descoperit de un căutător de comori din judeţul Mureş, într-o pădure din zona localităţii Sângeru de Pădure, în urma unei scanări cu un detector de metale.
Tomac: Macron i-a adus un omagiu lui Eminescu. La București nu am văzut lideri politici care să-l cinstească pe Luceafărul literaturii românești Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară, a scris, într-o postare pe Facebook, despre omagiul adus de președintele francez, Emmanuel Macron, poetului român Mihai Eminescu, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Chișinău.
Sărbătoare 16 iunie - Zi mare pentru credincioșii din țara noastră - Un mare sfânt e pomenit azi Sărbătoare importantă în data de 16 iunie.
A fost sfințit altarul Bisericii Sf. Ștefan cel Mare din Viena, supranumită „Micul Voroneț” Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a sfințit altarul Bisericii „Pogorârea Sf. Duh - Sf. Ștefan cel Mare” din Viena. Lăcașul este construit după modelul renumitei mănăstirii Voroneț din Gura Humorului.
Sfânta Treime: ce NU este bine să faci în a doua zi de Rusalii. Cum să aperi gospodăria de invazia spiritelor RUSALII 2021. După sărbătoarea din Duminica Rusaliilor, Pogorârea Sfântului Duh, astăzi este sărbătoarea Sfintei Treimi. A doua zi de Rusalii 2021, este declarată nelucrătoare pentru majoritatea salariaţilor.
RUSALII. Tradiţii şi superstiţii. Ce trebuie să faci de Rusalii ca să ai noroc până la finele anului Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti.
Sărbătoare 12 iunie - Rusaliile - Una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii din România Sărbătoare extrem de importantă în data de 12 iunie.