Articolele din categoria CULTURĂ:

PASTILA PENTRU SUFLET - 11 iulie: Pilda zilei
PASTILA PENTRU SUFLET - 11 iulie: Pilda zilei
Rugăciunea zilei - Rugăciune către Sfânta Olga, Împărăteasa Rusiei - „Sfântă și întocmai cu Apostolii Mare Împărăteasă Olga, prima între sfinții Rusiei, rugătoare caldă și mijlocitoare a noastră către Dumnezeu! La tine alergăm cu credință și ne rugăm cu dragoste: fii ajutătoarea noastră întru tot binele și precum în viața vremelnică te-ai ostenit să-i luminezi pe strămoșii Rusiei cu lumina sfintei credințe și să-i înveți să facă voia lui Dumnezeu, așa și acum, petrecând în luminile cerești, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu, ajută-ne nouă să ne luminăm mintea și inima cu lumina Evangheliei lui Hristos, ca să propășim în credință, în evlavia și în iubirea lui Hristos. Celor ce sunt în necazuri și suferințe dă-le mângâiere, celor nenorociți întinde-le mână de ajutor, pe cei rătăciți îi înțelepțește și cere pentru noi de la bunul Dumnezeu toate cele de folos pentru viața vremelnică și veșnică și astfel, bineviețuind aici, să ne învrednicim de moștenirea veșnicelor bunătăți în Împărăția lui Hristos Dumnezeul nostru, Căruia împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”
N. Ceaușescu și Gh. Gheorghiu Dej (sursă: ANF)
Gheorghiu Dej, stalinistul fanariot. Raport CIA despre primul lider comunist: corupt, afemeiat, ahtiat după lux, putere și bani
Gheorghe Gheorghiu Dej, primul lider comunist al României, a personificat foarte bine ipocrizia și parvenitismul noii elite staliniste. O fișă a Agenției Centrale de Investigații - CIA din 1952, în perioada cea mai neagră a represiuni declanșate împotriva dușmanilor reali sau inventați ai regimului, îi face lui Dej un portret ce amintește de un domnitor fanariot.
Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei/ Captura foto
SĂRBĂTOARE 10 iulie: Mari sfinți pomeniți astăzi în calendarul ortodox. Zi cu importanță deosebită
Sfintii 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei au patimit in vremea imparatului Liciniu (308-324). Dintre acesti sfinti mucenici amintim pe Leontie, Mavrichie, Daniil si Antonie. Acesti mucenici marturisind credinta in Hristos, au fost osanditi la moarte. Le-au fost taiate mainile si picioarele, iar trupurile mutilate au fost aruncate in foc. Unii au murit in momentul in care li s-au taiat mainile si picioarele, insa altii au fost aruncati de vii in foc.
Sarbatoare 7 iulie - Cruce cu negru
Sărbătoare 7 iulie - Cruce cu negru în calendarul ortodox - Cinci sfinți sunt pomeniți astăzi
Sărbătoarea de 7 iulie este una dintre cele mai importante din calendarul ortodox, deoarece în această zi se face pomenirea a cinci sfinți care au avut o viață și o moarte plină de credință, curaj și mucenicie. Aceștia sunt: Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, Sfântul Cuvios Toma din Maleon, Sfântul Cuvios Acachie, Sfântul Mucenic Evanghel și Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Vlahernskaya”. 
Pastila pentru suflet
Pastila pentru suflet - Pilda grăuntelui
Rugăciunea zileiRugăciune către Sfânta Marta pentru îndeplinirea dorințelor„Sfântă Marta, mă îndrept către tine, plină de încredere, cerându-ți ajutorul. Cred cu tărie că mă vei ajuta și mă vei sprijini la greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci alinare în suferințele și necazurile mele. În numele negrăitei bucurii care ți-a cuprins inima când i-ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru noi și familia mea, ca să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimi, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (în acest moment se rostește dorința). Te implor, ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutate precum ai înfrânt balaurul care zace la picioarele tale! Amin!”
Victor Rebengiuc Video
Victor Rebengiuc, verdict tranșant la 33 ani de la Revoluție - Cum a ajuns România „să fie condusă de fiii comuniștilor”
Revoluția din 89 a fost o iluzie. Este declarația făcută de Victor Rebengiuc. Cunoscutul actor nu se ferește să-și exprime supărarea legată de situația actuală a țării. Mai mult, maestrul se simte dezamăgit de actuala conducere a țării. Marele om de teatru și film critică faptul că fiii comuniștilor au pus mâna pe putere și au furat banii țării, relatează Realitatea PLUS. 
Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a ajuns la a treia ediție
Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a ajuns la a treia ediție - maraton de 8 zile în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere
Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și film din România va avea loc la malul mării în perioada 22-29 iulie, sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel. Ediția de anul acesta, cu numărul 3, pregătește un maraton de opt zile, în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere. Un festival deschis, deopotrivă, creațiilor contemporane și operelor care au devenit borne ale culturii românești.