Studiile citate de mtlblog.com spun că o perioadă de absitenţă de două săptămâni poate avea mai multe efecte serioase asupra stării de sănătate şi asupra vieţii de zi cu zi.
Nivelul de stres creşte. Sexul eliberează stresul. Potrivit unui studiu, oamenii care fac sex în mod regulat sunt mai calmi şi mai puţin stresaţi în viaţa de zi cu zi. În timpul sexului, corpul eliberează endorfine, substanţe care reduc nivelul de stres şi dau o stare de bine. Asta explică de ce ne simţim atât de relaxaţi după o partidă de sex.
Riscul de răceli sau probleme cu stomacul creşte. Endorfinele eliberate în timpul sexului stimulează celulele din sistemul imunitar care luptă cu bolile. Cercetătorii au identificat niveluri mai mari de imunoglobină A, substanţă care ne protejează împotriva infecţiilor, la persoanele care fac sex în mod regulat. Substanţa se găseşte în special în mucoasa membranelor sistemului digestiv şi tractului respirator.
Relaţia va avea de suferit. Dacă sunteţi singuri, acest lucru nu vi se aplică. Dar dacă sunteţi într-o relaţie, o perioadă de două săptămâni fără sex va avea efecte negative, mai ales dacă dormiţi în acelaşi pat cu partenerul sau partenera. Cea mai puternică conexiune cu el sau ea este construită de intimitate, potrivit adevarul.ro.
Femeile se vor simţi mai deprimate. Un studiu recent arată că femeile cad în depresie atunci când nu fac sex pentru o perioadă mai lungă de timp. Alte studii au descoperit că sperma conţine hormoni cu efect asupra stării de spirit, care pot reduce depresia, precum estrogen, testosteron, şi alţi compuşi.